Autóbaleset utáni élet! Hogyan lehet kiheverni?
Nemrég lesodródtam egy kanyarban az útról. 3-at pördültem, az autó totálkáros lett. Még mindig nem térek magamhoz lélekben. Utasként is félek a jobbos kanyarokban, a biztonságérzetem is elveszett vezetésnél. Félek a helyzetektől, igazából mindentől.
Magamnak okoztam és viszonylag egyben megúsztam a balesetet, de egyszerűen minden a balesetre és a szeretett kisautómra emlékeztet. Nagyon nehezen viselem.
Lesz ez még olyan mint azelőtt? Fogok még olyan biztonságérzettel vezetni valaha is?
Főleg olyan emberek véleményére lennék kíváncsi, akik átéltek hasonlót.
Pontosan így történt. Megcsúsztam és korrigálás közben ráfékeztem még egyet "biztos ami biztos", ami után fel is borultam.
Az a durva, hogy az eszem mindig is tudta, hogy na ez az amit nem szabad... Hát ennyit az ész munkájáról ilyen helyzetben! Reflexszerűen jött és az a helyzet, hogy nem hiszek abban, hogy egy pár órás tréning ezen segíteni tudna. Megmutatják hogyan lehet, illetve hogyan kellett volna, de ezt szerintem nagyon be kell gyakorolni ahhoz, hogy éles helyzetben is felmérd megannyi más tényező mellett, hogy merre indult el az autó eleje/hátulja és azt hogyan tudod a pillanat töredéke alatt korrigálni anélkül, hogy bárkinek is baja esne.
Mindenképpen el fogok menni egy ilyen tréningre, de mint említettem én eddig azt hittem tudok vezetni... Több 10 ezer km-t levezettem épségben és sosem gondoltam volna, hogyha valaki, akkor én rá fogok lépni a fékre egy ilyen helyzetben.
Erre is csak azt lehet mondani, hogy ha leesel a lóról azonnal ugorj vissza.
14 éves korom óta foglalkozom kocsikkal, napi szinten vezetek, szerelek, vontatok, sofőrködök, volt már pár balesetem. Többnyire mások hibájából, de persze volt amikor én szúrtam el valamit. A legelső balesetemnél még csak egy hónapja volt jogsim, mikor egy barom nem állt meg a stop táblánál. A kocsi totálkár lett, nagyapámat elvitte a mentő és az egész család attól félt, hogy félni fogok a vezetéstől. Aztán csodálkoztak, hogy másnap már egyik barátom kocsijával autókáztam:)
Persze elég rossz érzés, de ez van, emberek vagyunk, hibázunk. Ne foglalkozz a sok megmondókapitánnyal akik okosan elmondják mit kellett volna csinálnod.
Legjobban úgy tudod kiheverni ha minél előbb visszaülsz a volán mögé és az össze vissza autókázol az érintett útszakaszon. Egyszercsak azon kapod magad majd hogy elfelejtesz félni.
Nekem meg szerencsére nem bár most lesz 1 eve hogy van jogsim és sokszor nem rajtam múlt hogy nem lett baleset, persze volt olyan hogy ha én nem nyomok egy satut telibe csapom a szembejovo cicát, és olyan is hogyha nem fekezek be megint satut a szembejovo telibe belém jön merf nem engedték vissza a savjaba(elozgetes ész nelkul) egyszer eltévedtem es nem tudtam hol lesz egy körforgalom ahol vissza tudok fordulni ezért megprobaltam ott egyből ismeretlen útszakasz, ha a szemből jövő audis nem fékez le telibe ütközés lett volna, szerencsére nagyon türelmes és rendes volt.
Apának már nagyon sok volt, fának csapodas, szalagkorlatnak csapodas, ütközés, autópályán karambol, hajléktalan elcsapasa, ő nem tudom hogyan veszelte át mert nem igazán tartjuk a kapcsolatot, de nagyon jól vezet, 100%ig megbizok benne, nem ezen fog múlni hidd el.
Anyanak is volt már egy pár, ő árokba hajtott az autóval és egyszer nekiment egy oszlopnak, és autót is húzott már meg sokszor, bár ezek az utóbbiak nem baleseteknek számítanak, de szerintem nincs olyan ember akinek ne lett volna balesete, ha nincs nem vezet elég régóta meg ahhoz, remélem azóta jobban vagy már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!