Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autóbaleset utáni élet!...

Autóbaleset utáni élet! Hogyan lehet kiheverni?

Figyelt kérdés

Nemrég lesodródtam egy kanyarban az útról. 3-at pördültem, az autó totálkáros lett. Még mindig nem térek magamhoz lélekben. Utasként is félek a jobbos kanyarokban, a biztonságérzetem is elveszett vezetésnél. Félek a helyzetektől, igazából mindentől.

Magamnak okoztam és viszonylag egyben megúsztam a balesetet, de egyszerűen minden a balesetre és a szeretett kisautómra emlékeztet. Nagyon nehezen viselem.

Lesz ez még olyan mint azelőtt? Fogok még olyan biztonságérzettel vezetni valaha is?

Főleg olyan emberek véleményére lennék kíváncsi, akik átéltek hasonlót.

2016. máj. 14. 15:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%

Nagyon nehéz, és hosszadalmas! Elém kifordultak... sokáig csak ha arra közeledtem már volt 1 kicsi félsz! Kb 25 éve volt Mára teljesen kihevertem, Nem is emlékszem mikor volt az a pillanat amikorra teljesen elfelejtettem, hiszen megpróbáltam felejteni!

Próbáld te is minél hamarabb túltenni magadat!

2016. máj. 14. 15:20
 2/14 Koaxk Ábel ***** válasza:
62%

Nagyon durva balesetem nem volt még, mármint olyanra gondolok, ahonnan komolyan tűzoltók szedtek volna ki vagy ilyesmi.

Viszont volt már hogy elkaptam egy fát, és volt, hogy többször belém jöttek, persze ezek viszonylag piti dolgok voltak, hiszen az autót leszámítva személyi sérülés nem tértönt.

Én azt mondom, hogy minden csoda 3 napig tart, szóval pár hét után túl lehet lépni ezeken a dolgokon.

A lényeg szerintem, hogy ne kezdj félni a vezetéstől, ahogy olvasom te pont ezen az úton kezdesz elindulni.

Pont, hogy ilyenkor újra vezess!!!!

Ha az jót tesz, inkább üljön melléd valaki aki biztonságérzetet ad, családtag, barátnő, barát, stb...

de semmiképpen se blokkolj le!

Mert ebből egyébként az lesz, hogy évek alatt ez a "kis" fóbia oda fokozódik, hogy végül soha többé nem mersz vezetni, minél többet vársz annál biztosabb!

2016. máj. 14. 15:21
 3/14 Beviz Elek ***** válasza:
36%

Egy volt rallys ismerősöm mondta, hogy 2x tanulsz meg vezetni. Egyszer mikor kezdőként kimész a forgalomba, egyszer pedig miután összetörted a kocsit.

Ha ez megnyugtat, én is összetörtem az autót egy hegyvidéki úton januárban, foltokban úgy fagyott le az út hogy gyalogolni sem lehetett rajta, nagyrészt viszont nagyon jó volt a tapadás. Kicsit azért megnyugtatott hogy sorban dobálták el a vasat, tehát nem csak én voltam ekkora lúzer, de ettől nem jött helyre a kocsim eleje :D

Mióta van jogsid, mennyit vezetsz?

2016. máj. 14. 16:41
 4/14 Tomcatters ***** válasza:
Úgy 7-8éve a 2/a Nekünk jött egy kamion 3x pördültünk meg mire megallitott a szalag korlát .. Ezt úgy kell felfogni,h megúsztad ..... lehetett volna nagyobb baj is,de szerencsére nem lett... én kb 1-2 nap alatt feldolgoztam...utánna csak az autó idegesített,h levitte a hatulját .. Pedig lehetett volna nagyobb baj ,ha a szembelévő sávba jön valami ,mert ott igen csak szoktak menni 120 körül jöttem vácról rétság irányába kijössz vácról ahol a régi 2 talalkozik a 2/a val soroltam volna be ... erre pestfelol 2/a jött egy kamion es fekezes nelkul telibekapott atjott a savomba vagyis nem került ki valszeg elaludhatott ..... (nem tudom ki ismeri azt az útszakaszt ... Akkor azon kattogott az agyam 2 napig,hogy miert nem a hondaval jöttem.... azzal siman elleptem volna előle ... faterom 1.6 primerajaval voltunk ..... az meg nem olyan fürge sajnos szerencsere a futóműve viszont sport volt kemény, es nem borult fel ... hatul a csomagterbe az LPG tartály ....
2016. máj. 14. 17:00
 5/14 A kérdező kommentje:

8 éve vezetek, az utóbbi 1 évben havi 2 ezer km-ket.

A legjobban az bánt, hogy a képkockákat is úgy kell összeraknom, egy nap ezerszer lejátszódik bennem, hogy mi is történt, illetve történhetett, hol hibáztam és mit csinálnék most máshogy.

Igen, felfoghatom úgy is, hogy én épségben megúsztam és a képeim alapján mindenki azt mondja, hogy tegyem össze a két kezem, ez meg is volt első három nap, mostmár viszont inkább a lelkiismeretem marcangol.

Másfél hete történt, de még mindig nem vagyok kerek. Visszaültem már másnap az autóba és vezettem (a munkám miatt muszáj), de úgy éreztem magam, mint aki előtte még sosem tette. Féltem, túlontúl óvatos voltam és mindentől megijedtem, ami szerintem balesetveszélyes szintén.

Volt egy biztonságérzetem, elhittem, hogy tudok vezetni és hogy ez velem nem történhet meg. Most úgyérzem, mintha nulláról kellene kezdenem az egészet.

Természetesen el fogok menni egy vezetéstechnikai tréningre ezek után, hogy megtanuljam hogyan is kell csúszós úton közlekedni, hiszen valószínű ha nem úgy reagálok ahogy, akkor nem történik meg a baj.

Áldom a sorsom, hogy karcolásokkal megúsztam és nem jött szembe senki, illetve nem is ült mellettem senki, de ettől még nagyon nehéz a lelkem, hiszen magamnak okoztam, tönkretettem az autómat és én is ott maradhattam volna.

2016. máj. 14. 18:56
 6/14 Tomcatters ***** válasza:
Amugy megkérdezhetem,h mit csináltál rosszul, csak nem ráfékeztél reflexből mikor megcsúszott,? mert ha igen,akkor fogd fel úgy,h tudod hol hibáztál ... meg amugyis tudod ah kiveszem az irasodbol,,és nem fogod többet úgy csinálni :)
2016. máj. 14. 19:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem Cserszegtomajnál volt ez?
2016. máj. 14. 22:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem 3 komoly balesetem volt mielőtt vezetni kezdtem volna. Kettő kórházban végződött, egynél meg kb 10 cm-en múlott, hogy ott maradtam.az.anyós ülésen.

Sekkfej volt az oktatóm, mert azt mondta, hogy az a múlt, és ő nem.pszichológus. De az lett belőle, hogy kos extra órákkal már egyáltalán nem tartok attól, hogy balesetet fogok okozni, vagy nem tudok eléggé figyelni a közlekedésre. Aztán máj lesz egy második tanfolyam, ahogy fent említette egy válasz adó.

2016. máj. 14. 23:42
 9/14 anonim ***** válasza:
**Kis extra órákkal **
2016. máj. 14. 23:42
 10/14 Beviz Elek ***** válasza:
64%

Nem rossz ötlet egy ilyen tréning, egyszer én is kipróbálnám.

Az sem rossz, ha néha feszegeted a határokat, de egyértelműen biztonságos helyzetekben. Szárazon hihetetlen dolgokat megcsinálhatsz az autóval, de az esőben tud meglepetéseket okozni (erősen gumifüggő).

2016. máj. 14. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!