Hogyan működnek az olyan jelzőlámpák gyalogátkelőhelyeknél amelyek állítólag érintésre reagálnak?
Érintős? Én eddig csak nyomógombosat láttam:
Ezek nem egyformán működnek. Ha nincs a közelben másik lámpás kereszteződés, akkor van amelyik rögtön vált.
Ha van a közelben másik lámpás csomópont, akkor a többi lámpához szinkronizálják a működést, így néha akár egy percet is kell várni.
A lényeg, hogy ha a gombot megnyomtad, és világítani kezd a "Várjon" felirat, akkor előbb utóbb váltani fog. Ha nem világít, akkor nem bitos, hogy működik.
Érintőset még nem láttam,csak nyomógombosat, de ezek nem mindig akkor váltanak amikor te szeretnéd. Forgalmasabb helyeken figyelembeveszik a forgalom nagyságát és nem fogja megállítani a forgalmat rövid időn belül kétszer csak azért mert te épp nem értél át az előző zölden.
Olyan is van ami be sincs kötve, csak türelmesebb az ember ha közben buzerálhatja a nyomógombját.
Az újabbak valóban érintősek, a régebbiek nyomógombosak.
Mivel a legtöbb lámpa össze van hangolva q többivel, nem mindig kapsz rögtön zöldet, így akár 2 percet is várnod kell. Visszajelzést a Várjon felirat kivilágítása ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!