Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Félek autót vezetni. Hogy...

Félek autót vezetni. Hogy lépjek túl ezen?

Figyelt kérdés
5 éve vezetek napi szinten autót és soha semmi aggodalmam nem volt. Magabiztos pilóta aki még az alap műszaki dolgokhoz is ért. Kb egy hónapja rövidzárlat miatt kigyulladt alattam az autóm. Kis pénzért meg tudtam tőle válni. Most a párom kocsiját használom amit szintén nagyon szerettem vezetni de a napokban kilyukadt a benzincső és okádta az üzemanyagot. Hála semmi gond nem lett viszont akkor megint sokkot kaptam hogy miért történik ez velem. Azóta ha kocsiba kell ülnöm márpedig azzal járok dolgozni, olyan szinten stresszelek hogy rosszullét kerülget. Azon gondolkodtam ez egy jel hogy ne vezessek vagy csak véletlen. Túl tudok jutni valaha a félelmemen vagy ne eröltessem?

2016. márc. 31. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
Kéne normális autó ami nem esik szét alattad.
2016. márc. 31. 12:40
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Vezetni veszélyes. Általában nincs semmi probléma, de néha vannak közlekedési helyzetek, műszaki hibák amiket nem lehet előre látni, és rutinból, ott a helyszínen kell megoldani.

Ettől sokkal meredekebb helyzetek adódnak, kamionosként mesélhetnék eseteket reggelig. Gondolj arra, hogy megúsztad. Minden probléma, ami az utakon felmerül valahol téged épít, a tapasztalatod lesz nagyobb. Ha legközelebb előfordul hasonló, már nem ér váratlanul.

Nem szabad rágódni sokáig, még egy baleset után sem. Fel kell tárni a hibát, rendbe hozni a kocsit, levonni a tanulságokat és továbblépni.

2016. márc. 31. 12:40
 3/8 anonim ***** válasza:
47%
Ismerősöm apjának is kigyulladt az autója, ők kaptak helyette egy teljesen újat. A gyártó minimum ennyivel jött nekik, mert ez nagyon veszélyes dolog. Már azt nem értem, hogy te miért nem kaptál másikat. Ha volt vagy 20 éves az autód, akkor tényleg el kell rajt gondolkodni, hogy veszel egy normálisat, és nem kell félni semmitől.
2016. márc. 31. 15:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Troll kérdés 2 roncs kocsi?? gyanús nekem...
2016. márc. 31. 15:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Csak egy roncs. A másik tökéletesen megy a mai napig.
2016. márc. 31. 15:37
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

"ez egy jel hogy ne vezessek"

Ezt csak úgy tudhatod meg, ha alufóliasapkáddal hajnalban kiülsz és megidézed a gyíkembereket, ők összehívják a tanácsot, és döntenek a sorsodról.

...

A vezetés sosem volt biztonságos, és sosem lesz. Egy 90-el száguldozó konzervdoboz, amiben percenként több ezerszer mozognak fém rudak fel-le robbanás által, és kvázi egy számítógépre van bízva az életed. És akkor még az emberi tényezőket hozzá sem raktuk.

Ami veled történt úgy hívják: pech.

2016. márc. 31. 17:39
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

Ja, és ezt ne sértésnek vedd, nem a kedvedet akarom elvenni a vezetéstől.

Csak az ilyen dolgok sajnos benne vannak a pakliban.

Szerencsére nem történt személyi sérülés, azon parázni pedig hogy mi történhetett volna, vagy mi történhetne még, teljesen felesleges, saját magadat zaklatod csak vele.

Műszaki hiba, nem a te, vagy más felelőtlenségéből keletkezett. Hülyeség lenne azt mondani, hogy pikpakk felejtsd el mintha semmi sem történt volna, mert tudom, hogy az ember nem így működik. Viszont emiatt véglegesen felhagyni a vezetéssel, nem lesz nagyobb biztonság az életedben. A zebrán is elüthet egy figyelmetlen sofőr, vagy a busz is kigyulladhat.

A biztonságot sose vedd készpénznek, de amennyire tőled telhető, törekedj rá, és remélhetőleg nem lesz több ilyen "élményed".

2016. márc. 31. 17:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Megesik, véletlen, ennyi.
2016. márc. 31. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!