Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Van jogosítványom, de nem...

Van jogosítványom, de nem tudok vezetni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Autóval járok suliba, nagyjából minden nap, de ha máshova kell mennem egyszerűen nem merek. Amikor megkaptam a jogosítványom akkor autóba ültem fogtam egy papírt és feljegyeztem ,hogy melyik közlekedési szituba (körforgalom,kisebb-nagyobb kanyar, emelkedő, lejtő) hányasba és mennyivel mentem, a suliig és vissza minden rendben, de ha megkérnek ,hogy menjek el vásárolni annak soha nem szoktam eleget tenni mivel nem tudok, hogy s miképp jussak el a boltig. A sulin kívül egyszer vittem ismerőst egy faluba Őt is csak azért mert egyenes volt a útszakasz és tankolni is én megyek mert arra is egyenes a út. A problémám igazából a elindulás , gyakran lefulladok ha nagy gázt adok akkor viszont mindenki néz és gondolom a autónak se tesz jót főleg nem a kuplungnak. Mit csináljak, hogy ismeretlen helyre is el tudjak menni autóval, egyedül? Gondolkoztam rajta, és gondolom itt is megkapom azt, hogy "tépjed össze a jogsidat és járj gyalog" Sajnos nem tehetem meg, mivel drága volt és akkor még nem tudtam, hogy ilyen nehéz lesz megtanulnom vezetni. A oktatóval megszokott vizsga útvonalakon mentünk, azokat is ismerem és emlékszem ,hogy hol hányasba és mennyivel mentünk, szóval a vizsga is rutinból sikerült, (így sikerült).
2016. jan. 16. 16:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, ez a megoldás.
2016. jan. 16. 17:01
 2/17 anonim válasza:
Csak kitartas es gyakorlat. Senki nem tanulta az anyjaban. Kerd meg anyukadat vagy apukadat hogy menjen veled par kort tanitson hagora indulni meg ilyenek. Menni fog az csak gyakorolni kell sokat.
2016. jan. 16. 17:05
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem mert senki mellém ülni csak a fenn említett ismerős neki nem volt választása, vagy a városba marad vagy haza megy. Alkoholos állapotba volt.
2016. jan. 16. 17:09
 4/17 anonim ***** válasza:

Ezt érezni kell, tapasztaltnak kell lennie. sajnos másképp nem megy.

Hiába mondjuk itt, hogy nem kell túl nagy gáz, csak óvatos kuplung, stb. Ezt neked kell érezni. Ha van a közeletekben egy pálya, akkor oda is érdemes kimenni.

2016. jan. 16. 17:19
 5/17 A kérdező kommentje:
Szerintem megejtem holnap, úgy is zárva a tesco. Néha már komolyan kezdem azt hinni a egész zárvatartás azért van, hogy tudjak gyakorolni. :) Bár normális autó hiányában kicsit lehetetlen, a "jobb" autók meg mind nagyok és egyáltalán nem "érzem" őket. Főleg egy sedánt... jézuska, nem is értem hogyan lehet megszokni tolatásnál.
2016. jan. 16. 17:31
 6/17 anonim ***** válasza:

Ezt a "felirom hanyasba mennyivel" dolgot probald meg minel elobb elfelejteni. Radiot kapcsold ki, hallgasd a motort. Valahol 1500-2500 kozott nem szenved, ehhez tedd megfelelo sebessegbe. Ha magas a fordulatszam (hangos) akkor feljebb 1-el, ha alacsony (lassitasz, fulladozik, nem reagal a gazra) akkor lejjebb.

A sebesseget meg erezni kell. Inkabb menj lassan mint gyorsan, tegyel ki egy Tanulo matricat hatulra.

(A matricaval sokaknak van rossz tapasztalata, de engem sosem dudaltak le vagy toltak le emiatt.)

2016. jan. 16. 18:15
 7/17 A kérdező kommentje:
Nincs fordulatszámmérőm.... amúgy a oktató autón volt, részben azért is sikerült a vizsga. Köszi a tanácsokat :)
2016. jan. 16. 18:19
 8/17 anonim ***** válasza:

Hasonlót akartam tanácsolni, mint #6.

Bár nagyon furcsa, mintha nem azt tanították volna meg, hogy mit és miért csinálsz az autóval, hanem csak azt, hogy "itt ennyi, ott annyi, ha így csinálod kapsz jogsit".

Épp emiatt az egyedül gyakorlás lehet, hogy meddő próbálkozás lesz: okosabb lenne átlátni, hogy miért is van arra szükség, mi célból és mikor váltunk fel és le. Ha ezt tudod, akkor már van értelme hallgatni a motort (vagy nézni a fordulatszámmérőt ha van).

2016. jan. 16. 18:20
 9/17 anonim ***** válasza:
Egy sorert szivesen beulok melled motort hallgatni:)
2016. jan. 16. 18:21
 10/17 anonim ***** válasza:
Ezt most nem igazán értem. Felírtad, hogy melyik helyeken hányasba rakod az autót, de ha a forgalmi helyzet éppen más fokozatot kíván meg?
2016. jan. 16. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!