Szerintetek normális ez a közlekedési rutin oktató? Vagy velem van a baj hogy egy p*csnek gondolom?
Kezdő motoros vagyok.
Itthon van egy 50ccm-s motorom amivel nincs rutinom forgalomban.
A határban szoktam menni vele ahol ugye se tábla se forgalom.
A KRESZemet több mint fél éve tettem le.
Az elsősegélyt talán egy hónapja.
De az oktatóm egy s*eggfej. És már telefonon keresztül is érezni lehet hogy full türelmetlen.
Azt akarja hogy vigyem ki a motort a rutinpályára a forgalmas városon keresztül úgy hogy ő megy előttem kocsival. Mondtam neki: "de ember! Nincs rutinom forgalomban!"
Erre a válasz: "van váltós motorod,tudsz is vele menni,a KRESZt ismered...nem értelek!"
Ennyi erővel vizsgáztasson ott le helyben ha már annyira jobban tudja hogy forgalomképes vagyok.
Meg a KRESZ eléggé más gyakorlatban mint elméletben.
Meg ő lusta kivinni a 3 motort a pályára és ezt tőlem várja el. De könyörgöm,én fizetek,aztán még engem akar csicskáztatni.
Meg volt hogy telefonba leb*szdmegozott. Olyan bunkó mint a sz*r...
Meg vinnem kell sisakot,magasszárú bakancsot(nem értem miért nem jó neki az airmaxom)...ha kell én még papucsba is motorra ülök nem lesz semmi bajom...jóhogynem teljesen át akar öltöztetni,aztán ha nincs olyan cuccom ami kénye kedvére megfelel még vegyek...
Anyámnak meg mondom hogy ha így fog velem beszélni én kioffolom mint a sz*rt azon ne múljon. De anyám izél rajta hogy: ne mer megbuktat.
Azzal kezdem, hogy nem motorozom, régóta tervezem de vagy időm vagy pénzem nincs éppen. De talán éppen ezért el tudom képzelni a helyzetet.
Ha jól értem rutinozni készülsz a motorral és a forgalomban kéne odamenni vele? Ezt most hogy? Én nem mernék, mert nem tudok motorozni (tudniillik ezért mennék tanfolyamra), ültem már Simsonon vagy 100 éve, ugyan vezettem 2 millió km - t autóval és kamionnal, ha pisztolyt tartanának a fejemhez, el tudnák menni motorral A - ból B - be valahogy motorral, de jó szántamból nem ülnék rá úgy forgalomban, hogy még nem láttam a rutinpályát sem. Robogóra is csak a kertek alatt merek legfeljebb felülni, de az sem ma volt.
Amúgy gondolom a fiatalabb korosztályhoz tartozol, nekem is volt rossz tapasztalatom anó, 17 évesen későn érő keszeg kölyökként csináltam a B kategóriát, de megnézném magamnak azt az oktatót aki leugatna ma 40 évesen.
Te fizetsz, nem szívességet tesz. Biztos vannak előírások, sisak, miegymás, ami kötelező, de ne hagyd, hogy foghegyről beszéljen veled, ha nem vesz vissza az arcából, hagyd ott a francba, te vagy a megrendelő, ő neked nem apád vagy felettesed. Nem kell gorombáskodni, emberi hangon közlöd, hogy veled rendesen beszéljen, mert oktatót/iskolát váltasz.
Ha nincs türelme emberekhez, minek lett oktató? Menjen hentesnek, ott jó nagyot oda lehet .szni a húsnak.
#11 végre egy megértő személy...
És egy korábbi 75%-osnak írnám hogy nem saját motorral kell vezetnem hanem valami másik motort adna alám.
Meg ott akadtam meg hogy te pár órát vezettél pályán,mire kivitted a kocsit a forgalomba. Én még a pályát se láttam de már azt akarja hogy vergődjek végig a városon.
Hát én nem értelek, előbb azt írod, hogy az oktató azt mondta, vidd ki a motort, most meg azt, hogy ismeretlen motoron kell vezetned. Most akkor melyik? Amúgy felesleges ez a hiszti. A felszerelés kötelező, ezeket amúgy is meg kéne venned. Vagy nem azért teszed le a jogsit, hogy aztán mehess a forgalomba? Minden motoros saját maga gondoskodik a védőfelszereléséről. Ez nem egy autó, amibe akármilyen ruhában be lehet ülni, de tanulnod kellett a zárt utastér fogalmáról.
Azt sem értem, miért mondod, hogy a kresz más gyakorlatban meg elméletben. Elméletben megállunk a stop-táblánál, gyakorlatban meg padlógázzal áthúzunk? Azért ez nem így működik... Pont azért tanultad meg a kreszt, hogy tisztában legyél a közlekedés szabályaival. Mivel letetted a kresz-vizsgát, ezért ezeket tudnod kell. Nem az oktató dolga elmagyarázni a kresz-t, ő már joggal feltételezi, hogy te ismered, ha már egyszer vizsgáztál. Meg amúgy is, te mit hittél, hogy van ez a motoros vezetés? Hogy felül a hátad mögé az oktató? Autóban megoldható, hogy melletted üljön, és legyen előtte is pedál, mert ott van elég hely, de motorral mindig úgy oktatnak, hogy előtted mennek. Akkor mi is a gond ezzel? Az, hogy ő autóval megy előtted, és nem motorral, nem változtat semmin. Semmi más dolgod nincs, mint követni. El lehet bohóckodni rutinpályán, de a jogsinak pont az az értelme, hogy forgalomban is tudj közlekedni. Azt meg csak úgy lehet megtanulni, ha belemész a forgalomba.
Ez meg nevetséges, hogy azt mondod, te fizetsz és ő csicskáztat. Te azért fizess, hogy oktasson, és közlekedj motorral, vagy nem? Ha ez teljesül, akkor az miért csicskáztatás? Csicskáztatás az lenne, ha veled mosatná le a motort...
Szóval nem értem, mi is a problémád.
Én se értem mi a gond!
Meséld már el, hogy mennyivel lenne más, ha 10 óra rutinpályás bohóckodás után mennél ki a forgalomba? Motorkezelésből a saját leírásod szerint van gyakorlatod, akkor meg mi a baj?
Vagy mire gondoltál, hogy első alkalommal csak a kapuig mentek, körbenéztek és vissza, második alkalommal meg a sarokig mentek, és mindíg egyre távolabb, hogy biztosan visszatalálj?
Egy buta takony vagy.
Itt a háromnegyede k*rvára nem tudja értelmezni a leírást...
Meg ha ilyen a hozzáállásotok hogy nem mertek kiállni a szemetek ellen csak mert ő egy "oktató" akkor csak szopni fogtok.
A válaszadók között nyilván vannak több típusok:
1.akik ugyanúgy jártak mint én (talán 1 van ilyen)...
2.akik egy jó oktatót fogtak ki és nem tudják elképzelni ezt a helyzetet...
3.meg aki egy sz*r oktatót fogott ki de nem igényelte hogy emberként kezeljék ezért valahogy átvergődte a nála töltött órákat és most itt ugat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!