Parkolás céljából áttérhetünk a szemközti sávba, és parkolhatunk a bal az oldalon, vagy mindenképp a a jobb oldalon vagyunk kötelesek megállni?
Kedves utolsó, ezerszer álltam már meg "rossz" irányban és indultam is el onnét, a titka az egésznek hogy nem egyes padlógázzal kell kivágni a forgalomba hanem szépen lassan fékkészenlétben ..pont ugyanúgy ahogy pl kitolatsz egy főútra ,mert orral álltál be a halszálka parkolóba,ez akkor miért szabályos?
De jobbkormányos kocsit is ugyanúgy szabályos vezetni idehaza és annak is tilos a másik oldalon megállni szóval azzal az összes parkolás ilyen "veszélyes" pedig nekik az lenne veszélytelen ha a menetiránnyal szemben parkolnának.
Persze értem én hogy az összes szabályt a leghülyébb egyedekhez kell igazítani ezzel szívatva az értelmeseket.
Az #1-es korrektül leírta.
Aki meg hitetlenkedik attól, hogy sokan így állnak még nem szabályos, én konkrétan Budapesten ilyenért már kaptam kerékbilincset, szóval ezt a szabályt egy életre megjegyeztem.
Köszönöm a tartalmas válaszokat uraim! (vagy hölgyek is lettek volna?) :)
Abban az esetben is érvényes ez a szabály, amikor a a parkoló nem párhuzamos az úttal, hanem merőleges, vagy ferde? (ahogy már az #5 válaszoló is említette) ugyanakkor ha háttal tolatunk kifele, és elütnek, feltételezem, hogy mi leszünk a hibásak.
11-es válaszoló
10-es vagyok, tudom, én is álltam már meg úgy, de akkor is veszélyesebb mint menetirány szerinti jobbon, ahol senki nem jön szembe, és hátra meg látsz. Én nem úgy fogalmaznék, hogy a hülyékhez igazítják a KRESZ szabályokat, hanem, hogy van jópár önjelölt Schumacher akinek a vérében van a vezetés és szarik a szabályokra (igen, én is ilyen voltam mikor úgy álltam be), csak nagyon tudnak reklamálni az emberek, mikor mégsem sikerül a manőver. Ezt a jobbkormányos dolgot meg hülyeség volt felhozni, nem ahhoz a pár cigányhoz fog alkalmazkodni a KRESZ akik angliában élnek és veszik fel a segélyt (bocsi, de kb csak azokat látni ilyennel :D). De járjon mindenki traktorral, ott középen ülsz és még magasan is. :D
"ugyanakkor ha háttal tolatunk kifele, és elütnek, feltételezem, hogy mi leszünk a hibásak."
Hát mivel a másik fél jön védett úton igen. Az más dolog, hogy ő is hibás lehet bizonyos %-ban, de valószínüleg te jársz rosszabbul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!