Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Parkolás céljából áttérhetünk...

Parkolás céljából áttérhetünk a szemközti sávba, és parkolhatunk a bal az oldalon, vagy mindenképp a a jobb oldalon vagyunk kötelesek megállni?

Figyelt kérdés
Természetesen kijelölt parkolóhelyekre gondolok.

2016. márc. 22. 23:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
14%

Kedves utolsó, ezerszer álltam már meg "rossz" irányban és indultam is el onnét, a titka az egésznek hogy nem egyes padlógázzal kell kivágni a forgalomba hanem szépen lassan fékkészenlétben ..pont ugyanúgy ahogy pl kitolatsz egy főútra ,mert orral álltál be a halszálka parkolóba,ez akkor miért szabályos?

De jobbkormányos kocsit is ugyanúgy szabályos vezetni idehaza és annak is tilos a másik oldalon megállni szóval azzal az összes parkolás ilyen "veszélyes" pedig nekik az lenne veszélytelen ha a menetiránnyal szemben parkolnának.

Persze értem én hogy az összes szabályt a leghülyébb egyedekhez kell igazítani ezzel szívatva az értelmeseket.

2016. márc. 23. 16:00
 12/22 Koaxk Ábel ***** válasza:
82%

Az #1-es korrektül leírta.

Aki meg hitetlenkedik attól, hogy sokan így állnak még nem szabályos, én konkrétan Budapesten ilyenért már kaptam kerékbilincset, szóval ezt a szabályt egy életre megjegyeztem.

2016. márc. 23. 17:00
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tartalmas válaszokat uraim! (vagy hölgyek is lettek volna?) :)

Abban az esetben is érvényes ez a szabály, amikor a a parkoló nem párhuzamos az úttal, hanem merőleges, vagy ferde? (ahogy már az #5 válaszoló is említette) ugyanakkor ha háttal tolatunk kifele, és elütnek, feltételezem, hogy mi leszünk a hibásak.

2016. márc. 23. 17:12
 14/22 anonim ***** válasza:
Merőleges vagy 45 fokos parkolásnál be szabad állni, ha nincs záróvonal.
2016. márc. 23. 17:17
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

11-es válaszoló

10-es vagyok, tudom, én is álltam már meg úgy, de akkor is veszélyesebb mint menetirány szerinti jobbon, ahol senki nem jön szembe, és hátra meg látsz. Én nem úgy fogalmaznék, hogy a hülyékhez igazítják a KRESZ szabályokat, hanem, hogy van jópár önjelölt Schumacher akinek a vérében van a vezetés és szarik a szabályokra (igen, én is ilyen voltam mikor úgy álltam be), csak nagyon tudnak reklamálni az emberek, mikor mégsem sikerül a manőver. Ezt a jobbkormányos dolgot meg hülyeség volt felhozni, nem ahhoz a pár cigányhoz fog alkalmazkodni a KRESZ akik angliában élnek és veszik fel a segélyt (bocsi, de kb csak azokat látni ilyennel :D). De járjon mindenki traktorral, ott középen ülsz és még magasan is. :D

2016. márc. 23. 17:30
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

"ugyanakkor ha háttal tolatunk kifele, és elütnek, feltételezem, hogy mi leszünk a hibásak."

Hát mivel a másik fél jön védett úton igen. Az más dolog, hogy ő is hibás lehet bizonyos %-ban, de valószínüleg te jársz rosszabbul.

2016. márc. 23. 17:32
 17/22 anonim ***** válasza:
15-ös, Ne cigányozd már a belpiacos japán kocsik tulajait :)
2016. márc. 23. 18:46
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
Jót mosolyogtam a válaszokon. :D A kérdés alatti kisbetűsben volt a lényeg. Ugyanis az a kijelölés lehetséges a járdára merőlegesen, vagy döntött szögben. Ilyen Budapesten (többek között) a József Attila lakótelepen a Napfény utca, ahol mindkét oldalon a járdával szemben 45 fokban lehet parkolni, a Spar előtt meg a járdára merőlegesen. Záróvonal nincs, ezért aki az Üllői út felől jött be és van üres hely, az bizony beállhat a neki baloldalra eső kijelölt parkolóba. De beállhat bármelyik baloldali döntött szögű parkolóhelyre is.
2016. márc. 26. 13:59
 19/22 A kérdező kommentje:
Döntött,45 fokos szögű parkolóhelyre beállni a bal oldalon azért annyira mem is egyszerű szerintem, főleg ha előtte van egy hosszú, kilógó autó. Na de lényeg, hogy ezek szerint ez mind szabályos, kivéve a párhuzamos parkolóhelyek esetén az ellentétes irányú oldalon. (ha jól értettem)
2016. márc. 26. 21:01
 20/22 anonim ***** válasza:
Én "halszálka" parkolót még csak egyirányú utcában láttam, de ha azt mondjátok van kétirányúban is, én elhiszem. :D
2016. márc. 26. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!