Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy lehet leküzdeni a félelme...

Hogy lehet leküzdeni a félelmet az autóvezetéstől?

Figyelt kérdés
2éve van jogsim.Vezettem is de csak a környéken,községen belül.Gyerekeket elhozom az oviból,bölcsiből,de rettegek!!Borzalmas ez az érzés!!Gyomoridegem van,félek,hogy valamit rosszul csinálok,adott szituációktól,lefulladástól,parkolástól...Mit tegyek???Muszáj valamit kitalálnom,mert a férjemre nem hagyatkozhatom,nem futkozhat ő mindenhová.De akkor mi a megoldás??Volt valaki már ilyen helyzetben??
2016. febr. 29. 10:28
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Ezt csak fejben tudod le győzni!!! Ne egy nyűgnek éld a vezetést ,hanem valami gyönyörnek, boldog dolognak!
2016. febr. 29. 10:57
 2/8 anonim ***** válasza:
65%

Három megoldás van:

1. Felkeresel egy pszichológust, hátha tud neked segíteni (komolyan mondom, nem bunkózásból)

2. Vissza az autósiskolába (asszem ezzel kezdeném)

3. Jársz busszal/bringával, gyalog a gyerekekért és boltba.

Az a helyzet, hogy én meg az olyan sofőröktől rettegek, mint Te.

Én se vagyok egy parkolófenomén, de nem félek tőle. Hogy lehet félni egy lefulladástól, főleg községen (falun?) belül? Majd megvárja traktor, amíg újra elindulsz (faluban lakom).

40/N két kisgyerekkel (egy ovis, egy kisiskolás)

2016. febr. 29. 11:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor utáltam vezetni, mikor még oktatásra jártam. Alig vártam hogy vége legyen az órának és sosem volt kedvem menni. Aztán meglett a jogsi (32 óra után elsőre), vezettem a családi autót, majd lett saját és azóta megszerettem. Parkolás nekem úgy volt, hogy eleinte inkább messzebb parkoltam le, hogy ne kelljen szűk helyekre beállnom. Egy ideig így csinálod, akkor megjön az önbizalmad és próbálkozhatsz nehezebb helyekre. Szintén 2 éve van jogosítványom, 15.000 km-t vezettem eddig balesetmentesen.

Egy dolgot utálok még most is: szegély mellé két autó közé betolatni.

2016. febr. 29. 11:46
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Próbálj meg néha elmenni egyedül, csak úgy céltalanul autózgatni, tisztán a vezetés élményéért. Érezd a gépet, néptelen utcákon gyakorold a félelmedet okozó manővereket. Vagy vegyetek egy automataváltós autót. Az sok problémát megoldhat.
2016. febr. 29. 11:49
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 4 es céltalanul autózgatni????????? Azt már hallottad ,hogy az útvonalat előre meg kell tervezni?
2016. febr. 29. 12:41
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

"Azt már hallottad ,hogy az útvonalat előre meg kell tervezni?"

Igen, kivéve, ha valaki céltalanul akar autózgatni. Miért ne tehetné? Attól céltalan, hogy nincs előre konkrétan megtervezve az út.

A kérdéshez: vezetéstől való félelmet vezetéssel lehet leküzdeni. Sokat kell menni, minden lehetőséget megragadni. Érdemes hosszabb utakra is elmenni és lehetőség szerint egyedül, egyedül lehet a legjobban megtanulni. Mikor már rutinosabb leszel, és lesznek sikerélményeid is, már élvezni is fogod, elmúlik a görcs.

2016. febr. 29. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy írták: vezetéssel, méghozzá olyannal, amiben a határaidat feszegeted, értelemszerűen egy jobb sofőrrel konzultálva és/vagy társaságában. Ez idő és pénz.

Vagy taxi, második autó fenntartása esete helyett (ha nincs második, ez kilőve).

Amikor az ember tud valamit, akkor megnyugszik. Ha tudom, hogy mikor és mennyire csúszhatnak meg a kerekek egy adott aszfalttípuson az aktuális időjárási viszonyok mellett, akkor minden lehetségesre felkészült, nyugodt állapotban fogok kanyarodni. Vagy a forgalom ritmusát felvenni, stb.

2016. febr. 29. 13:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Friss jogosítvánnyal kezdetben mindenki stresszel a forgalomban. Ezt a félelmet csak minél többszöri vezetéssel lehet leküzdeni. A faluhelyeken élők rémálma a budapesti forgalomban autókázni. Kezdésnek próbálj meg a hozzád legközelebbi kisvárosba-városba többször elmenni, mondjuk bevásárolni az ottani élelmiszer áruházba (Tesco, Spar, Lidl). Ezzel a parkolást is gyakorlod, illetve a parkolóhelyről való kitolatást, mivel ezeknek az áruházaknak a parkolóiba célszerűen (a csomagtartóba rakodás miatt) merőlegesen orral előre kell beállni.
2016. febr. 29. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!