Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ennél nagyobb rutinra kell...

Ennél nagyobb rutinra kell szert tennem ha buszsofőr szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
2 éve van B kategóriás jogosítványom, minden vizsgám sikerült elsőre (hála Istennek :)) Azt mondják, hogy nem vezetek rosszul, olyan "szabálybetartós" fajta vagyok, néha viszont pont ebből fakadóan vannak kisebb-nagyobb bénázásaim is. A busz sofőrködés nagyon vonz, azonban nem tudom, hogy mekkora rutin szükséges a személyautónál, hogy odaengedjenek a busz volánjához. Hogyha képletesen akarom magam kifejezni, akkor egy buszsofőrnek akár bekötött szemmel is kell tudnia autót vezetni, vagy egy átlagos autóvezetőből is lehet jó buszsofőr? 20/F
2016. febr. 4. 17:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért egyet érdemes figyelembe venni! Jó ha az ember azt a bizonyos szamárlétrát bejárja az ember! Személy gk-ból? Jó lenne 3,5-7,5 tonnán rutin majd jöhet a busz! ~20 m hosszú gépjármű, több 10 tonna-remélem érthető voltam!
2016. febr. 4. 18:08
 12/19 A kérdező kommentje:
11-nek: 20 méter az egy kicsit sok (azt hiszem nyerges szerelvény összhossza sem lehet 20 m) olyan 13-14 m hosszú sztem, meg azért nem több 10 tonna, hanem inkább kb. 12-13 tonna, ne értsd félre nem akarok kekeckedni, csak nem annyira "drasztikus" a helyzet :)
2016. febr. 4. 18:24
 13/19 anonim ***** válasza:

Kérdező: olvasgass! [link]

#11 voltam, és Én sem kötekedek :)

2016. febr. 5. 00:45
 14/19 A kérdező kommentje:
ez amit belinkeltél mind teherautókról szól, de én nem teherautót szeretnék vezetni, a súlyoknál pedig összesen1 darab "több 10 tonnás" volt az uccsó 21 tonnás pótkocsis, a hosszúságuk is kimerül olyan 12-14 méter között, vagy hitted hogy teherautót szeretnék vezetni?
2016. febr. 5. 03:58
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Elbeszélünk egymás mellett: Tudom buszt-olvasd vissza Én mit írtam? "szamárlétra" Hidd el aki tehert gk- vezetett nagyobb a rutinja, mint aki szem gk vezet!Hidd el tudom miről beszélek magam is kamionozom Scania h: 17 m önsúly 24 t. össz: pedig 40 t . Ez a magyar hitelesítés. Európában országonként változik, Pl Hollandiában 45 t míg Angliában 60 t -ig engedélyezett Tapasztalat, és rutinról írok kedves kérdező!
2016. febr. 5. 11:21
 16/19 anonim ***** válasza:
Leghosszab csuklós buszok is 18 méteresek!
2016. febr. 5. 14:55
 17/19 anonim ***** válasza:
HosszaBB*
2016. febr. 5. 14:55
 18/19 A kérdező kommentje:

jah már értem mit akarsz mondani, bocsi sokáig tartott míg leesett :)

igen ebben mindenképp igazad van, hogy aki teherautózik és utána átül buszra annak mindenképp nagyobb a rutinja, de engem az árufuvarozás, meg a teherautók nem igazán hoznak lázba, mert most akkor vagy teherautó sofőr leszek vagy buszsofőr, és engem az utóbbi érdekel inkább, lehet, hogy nem lesz akkora (sőt biztos hogy nem) rutinom mint mondjuk egy kamionsofőrnek, vagy teherautó sofőrnek, de ezért vannak az oktatók, hogy megtanítsák és eldöntsék, hogy a tanonc alkalmas-e a forgalomban való részvételre, meg egyáltalán alkalmas-e a buszsofőrködésre

legalábbis ez az én véleményem, persze ez mindenkinek más, hiszen most aki teherautót szeretne vezetni az úgyis arra fog nagyobb "figyelmet" szentelni, aki kamionos akar lenni az arra fog, aki pedig buszsofőr az értelemszerűen abba az irányba fog érdeklődni jobban

2016. febr. 5. 16:55
 19/19 anonim ***** válasza:
T kérdező! (Y) ok. köszönöm megértésedet! #15, és elötte voltam. :)
2016. febr. 5. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!