Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehet egy olyan emberel...

Mit lehet egy olyan emberel kezdeni, aki a járdán robogóval mászkál, és elvárja, hogy a gyalogosok álljanak félre?

Figyelt kérdés
KRESZ-ben úgy van, hogy csak tolva közlekedhet vele a járdán. Ez a gyökér fasz(elnézést), meg 20-30al megy a járdán, és elvárja hogy a gyalogosok ugráljanak félre előle, mert ő neki most ép ott támadt kedve menni. Időnként annyira fel bassz, hogy mikor elsuhan mellettem, legszívesebben rárúgnék egyet, hogy a szarjával az árokba boruljon.
2016. jan. 24. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell tenni,amit írtál.(nem vagyok az erőszak híve,de ha más nem segít)
2016. jan. 24. 19:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Állj elé, és ne engedd továbbmenni, amíg le nem száll és tolva folytatja. Hiába mond akármit, neked jogod van ott állni a járdán, ahol akarsz, mondjuk pont mindig az ő robogója előtt.

Le is rúghatod, mondhatod, hogy megijedtél, mert nem számítottál járdán motorosra, elvesztetted az egyensúlyodat és a motorosba kapaszkodtál. Fájlald látványosan valamelyik végtagodat, és hívj mentőt-rendőrt, mert személyi sérülés történt. Kérd el az esetet látó szemtanúk elérhetőségeit. Készíts fotókat, videót a motorosról, főleg, ha el akarja hagyni a baleset helyszínét.

2016. jan. 24. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
30 éve már, hogy felénk megoldotta az egyik ember a járdán motorozást. Rossz volt az utcájukban az út és egy koma mindig a járdán ment ezerrel. Egyszer emberünk megrakott egy taligát trágyával, majd várt türelmesen. Amikor jött a motoros hirtelen kitolta elé a taliga szart, az meg jól összetörte magát. Jogilag védve volt, hiszen csak a járdán tolta volna a taligát.
2016. jan. 24. 20:05
 4/9 anonim ***** válasza:
A taligás jó ötlet :) Én amúgy biztos lerúgnám. Arra vigyázz, nehogy elékerülj. Oldalról küldd meg a felsőtestét lábbal, vagy két kézzel, garantáltan elesik. Lehet, hogy te is, de te csak egy helyben vagy:)
2016. jan. 24. 23:54
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Kitolni elé akadályt? Oldalról felrúgni? Valami baj van a fejekben, ha erőszak az első megoldási ötlet.

Próbáltál már beszélni vele?

2016. jan. 25. 12:09
 6/9 A kérdező kommentje:
# 5 20-30km/órával melletted elsuhanó emberrel próbálj meg beszélgetni! :D
2016. jan. 25. 18:41
 7/9 anonim ***** válasza:

5:

El vagy te tévedve. Aki 20-30-al tolja járdán robogóval, az más testi épségét veszélyezteti. Ha rászólnak, de még neki áll feljebb, akkor az azt jelenti, hogy magas ívben tesz mások testi épségére. Ha jogilag nincs is igaza a kérdezőnek, morálisan igazat adok neki, akár a trágyás, akár a fellök3ses megoldást választja.

2016. aug. 26. 08:40
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
A f...szom is kivan az ilyen emberektől. Bp-en egyáltalán nem ritka ez a pizzafutároktól. Piros van az úton, hát akkor irány a járda, ott nincs lámpa. Törne ki a nyakuk egy padkán. Igen, kárörvendő lennék.
2016. aug. 27. 14:04
 9/9 Alex Fly ***** válasza:
Semmit. Nekem kerékpárosokkal vannak ilyen tapasztalataim... Rohadtul nem tud érdekelnin mit csinál: közlekedek tovább nyugodtan, ahogy addig. Ha nem tud tőlem haladni, akkor így járt: egyelőre én tartózkodom jogosan a járdán. Ha nem tetszik neki, akkor ne tilosban hajtson.
2016. aug. 27. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!