Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért mennek át a gyalogosok...

Miért mennek át a gyalogosok a piroson vagy ott, ahol nincs zebra, ha a gyalogátkelő mondjuk 10-20 méterre van? Te átmész az úton, ha nincs zebra, csak mondjuk két házzal arrébb? Miért?

Figyelt kérdés

Miért lusták az emberek elgyalogolni a legközelebbi átkelőig avgy megvárni, hogy zöld legyen? Aztán meg ott siránkoznak, ha elütötték őket.

(Nem én ütöm el őket, én is gyalogos vagyok, és azt látom, hogy kisgyerektől a vén mamikáig mindenki simán nekivág akár egy forgalmas négysávosnak is, mikor ott a sarkon a zebra, de odáig nem mennek el.)

2015. okt. 23. 08:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
50%

Ja, lusták, sietnek, figyelmetlenek és stb...

a kreszt szerintem az iskolába kötelezni kéne, hogy vizsga legyen, mert nem tudnak közlekedni sem gyalog, sem a rohadt elektromos bicojukkal és a többi

2015. okt. 23. 09:09
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én max 2 sávoson vágok át, akkor is csak úgy, hogy ha nem jön 1 autó sem, nekem viszont sietnem kell.

21/F

2015. okt. 23. 10:20
 3/16 anonim válasza:
100%

A piroson én is nagyon sokszor átmegyek, de csak akkor ha látom hogy egyik oldalról sem jön autó.

Ahol meg nincs zebra, de átakarok menni ott ha sietek akkor átmegyek gyorsan, de ha nem sietek és látom nem messze a zebrát akkor átmegyek ott.

18F

2015. okt. 23. 10:25
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Mert emberből vannak...ez ilyen egyszerű. A Ferenc krt-Üllői út kereszteződésben is kiépítették a lámpás gyalogátkelőhelyet, pedig ott az aluljáró..az emberek egy része átszaladgált, mert nem akart lépcsőzni...nem csak fájóslábú idősek, hanem turisták, részegek, iskolába siető diákok, kismamák babakocsival, kerekesszékkel, járókerettel, stb..

volt néha fékcsikorgás, anyázás, de nem csaptak el senkit..

vannak olyan helyek, ahol jármű sehol, még a távolban sem, de a gyalogoslámpa hosszan piros...na ott sem várnak..

ha szükséges, és is szemrebbenés nélkül átmegyek az úton, ha nem jön semmi...pedig a közelben parkolok...

minden ember gyalogos(nak születik)..figyelni kell egymásra, nem hadonászni..

2015. okt. 23. 10:26
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Autósként már megszoktam hogy még a körforgalomban is rohangálnak.

Ami viszont felháborít,hogy teszik ezt sötétben esőben talpig feketében beleolvadva a környezetbe mint a kaméleon,és ugatás van ha későn veszem észre őket.

Szerencsére mamár a gyalogos kezében kötelező tartozék az okostelefon ami UV-kékre világítja a fejüket,ez segít némileg a helyzeten.

2015. okt. 23. 12:26
 6/16 anonim válasza:
100%

Ha sietek en is át megyek a piroson vagy ha mar 2 perce piros van :'D

De nem szépen lassan atsétálok , hanem atfutok, nehogy baj legyen :D

Es ha sietek akkor én is simán atmegyek ott, ahol nincs zebra, csak mondjuk 10 meterre

Vagy ha 3 zebrán kellene átmenni ( keresztezodesnel) akkor atmegyek arra, ahol nincs zebra

2015. okt. 23. 12:44
 7/16 anonim ***** válasza:
Ez a része egyáltalán nem zavar, de az már igen, ha egy forgalmas főúton biciklizik valaki, miközben ott van mellette a bicikliút.
2015. okt. 23. 14:07
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Van aki idős és egyszerűen túl fárasztó eljutnia a zebráig.

A zöldre várás pedig attól függ.

Akkor nincs gond,ha láthatóan kicsi a forgalom és nem jön senki,bár én lámpás átkelőn nem szoktam átmenni.

Szerintem az adaptív rendszereké a jövő. pl: ha a lámpa érzékelné,hogy x méteren belül már nem szándékozik arra menni autó,akkor automatice zöldre válthatna.

Ha a holografikus kivetítés megoldható lesz,akkor esetleg olyan zebrát is lehetne csinálni,ami ott jelenik meg,ahol igény van rá.

Engem mondjuk a lámpa nélküli zebrán áthajtó bicósok idegesítenek leginkább,nem is csupán a gyorsaság a probléma,hanem az,hogy bármilyen irányból megközelíthetik a járdát, vagy sokszor takarásban vannak más járdán lévő tereptárgyak miatt.

2015. okt. 23. 14:42
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban helytelen, én is igyekszem autóval elkerülni azt a lakótelep melletti útszakaszt, ami sétatér.

Nem ez a jellemző, de van, amikor önvédelem, ha nem a kijelölt gyalogátkelőhelyet használom.

A munkahelyemmel szemközti oldalon, kissé arrébb van a buszmegálló, ahol reggelente leszállok. Két, viszonylag közeli gyalogátkelőhely közül választhatok (az egyik kerülő, a másik éppen jó lenne), de a kettő között megyek át.

A távolabbi egy nagyon forgalmas, többsávos útkereszteződés, kanyarodó sávokkal. Forgalomirányító lámpa nincs. A nagy sebességgel kanyarodó (nemegyszer a belső sávban észbekapó) autók is veszélyesek, de éppen a gyalogátkelőhellyel szemközti útról elsőbbséget kell adni. Ha van egy kis rés, akkor jönnek, mint a rakéta. Sem a kanyarodva, sem a túloldalról menekülő autós nem fogja magát elütteti azért, mert a gyalogátkelőhelyen megyek. Ami, a sok sáv miatt igen hosszú, és fogalmam sincs, hogy mi lesz, mire a túloldali harmadába érek.

A másik pedig összesen öt útszakasz találkozásánál van, lámpa itt sincs. Van ott többsávos út, lejtős és emelkedős út, a kereszteződéshez közeli, beláthatatlan kanyarral. És iskola is van a közelben, ezért rendőrök is szoktak ott állni. (Nem ők, hanem tárcsás gyerekek szoktak az úttesten lenni, akik nemegyszer vannak életveszélyben.)

Én a két gyalogátkelőhely között, kb. félúton szoktam átmenni. Onnan jól belátom az útszakaszt, nem tud a semmiből ott teremni autó, mint az útkereszteződéseknél.

Egyik reggel, egy rendőrnő megállított. Ő elmondta a szabályt, én elmondtam a tapasztalataimat. Az volt az érvelése, hogy hiszen ott van, csak nem szabálytalankodnak ilyenkor. Hatalmas fékcsikorgásra fordultunk oda. Egy furgon ferdén, részben a gyalogátkelőhelyen, részben két forgalmi sávban állt, a gyalogátkelőhelyen halálra vált gyerekkocsis anyuka; aki nem léphetett le váratlanul, mert a túloldalról jött. Attól kezdve, ha a rendőrnő volt ott, csak barátságosan intettünk egymásnak, mikor a szabálytalan helyen vártam az átkelésre, vagy odaértem mellé. Kollégái sosem szóltak. Vagy azért, mert nem én voltam a „feladatuk”, vagy érzékelték, hogy az a biztonságosabb, ahol én járok át az úttesten.

2015. okt. 23. 14:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyáltalán nincs forgalom és 3x oda-vissza átérnék az úton rákjárásban is, akkor nem érdekel se lámpa se zebra, de ahogy látom másokat sem. Emberek vagyunk, nem robotok.

Amúgy pedig mindig zebrán kelek át és természetesen nem megyek át pirosnál, csak azért mert futva átérnék pont két autó között.

2015. okt. 23. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!