Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért mennek át a gyalogosok...

Miért mennek át a gyalogosok a piroson vagy ott, ahol nincs zebra, ha a gyalogátkelő mondjuk 10-20 méterre van? Te átmész az úton, ha nincs zebra, csak mondjuk két házzal arrébb? Miért?

Figyelt kérdés

Miért lusták az emberek elgyalogolni a legközelebbi átkelőig avgy megvárni, hogy zöld legyen? Aztán meg ott siránkoznak, ha elütötték őket.

(Nem én ütöm el őket, én is gyalogos vagyok, és azt látom, hogy kisgyerektől a vén mamikáig mindenki simán nekivág akár egy forgalmas négysávosnak is, mikor ott a sarkon a zebra, de odáig nem mennek el.)

2015. okt. 23. 08:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A lámpás zebrákat kerülöm, ha lehet.

Eddig 4x majdnem elcsaptak mikor nekem volt zöld... szerencsére jobban figyeltem.

Ahol nincs zebra, legalább tudom, hogy biztos nem kapok elsőbbséget, nincs hibalehetőség a rendszerben, kinézem a lyukat, oszt átsétálok, akár átlósan, ha jól esik.

2015. okt. 23. 15:59
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó érzi a pályát,a legtöbb gázolás zebrán történik,hiszen a gyalogos a cipője orrát nézi átkelés közben,mivel "úgyis zöld van neki"..
2015. okt. 24. 15:59
 13/16 Alex Fly ***** válasza:
Utolsónak egy megjegyzés: ha a gyalogos a cipőjét nézi, az egyeseknek bosszantó. De az autóvezető mit néz ilyenkor?
2015. okt. 25. 00:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Azért azt meg kell hagyni, hogy egyes helyeken az ember agya eldurran, olyan borzalmasan kalibrálták a lámpákat. Debrecen például egy az egyben ilyen, gyalogosként, biciklisként, autósként, mindenféle közlekedési eszközzel (vagy ugye anélkül) is röhej. Na, az ilyen helyeken nem csoda, ha zéró forgalom mellett nem várja ki az ember a kétperces pirosat, csak hogy átkelhessen egy 10 méteres útszakaszon. Az alul- és felüljárók szintén ilyenek, a francnak nincs kedve a város közepén hegymászótúrába kezdeni (mondjuk ilyen szerencsére itthon nincs, a már említett Debrecenben is csak egy, de ott indokolt is), főleg úgy, hogy a legtöbb ilyen aluljáróban nincs is jelölve, hogy hova vezet egy-egy lépcső.

Falvakban aztán pont nem fog senki se az általában stratégikusan a legrosszabb helyre rakott zebráig elmenni, ha aztán sétálhat vissza 100 métert. Aki viszont valóban négysávoson vagy főúton hajtja végre a produkcióját, az tényleg a sorssal játszik, kérdés, hogy meddig.

2015. okt. 26. 13:10
 15/16 anonim válasza:
Mondok én jobbat. Nálunk Hajdúsámsonban a kifelé menő buszmegállónál(könyvtár művház jelenleg, régen Ramszesz diszkó) szemben nincsen zebra, lámpa pláne nincsen, és ha az ember időben el akarja érni a buszt.. csak az épület másik oldala, meg a Dózsa diszkont-KÍnai-Fényképelőhívós bolt-videótéka sor között egy rövid, ami mellett parkoló van, és ennek következtében célforgalom...Találd ki, hogy közlekednek.. A legrövidebb úton, azaz egyenesben.
2018. nov. 11. 16:28
 16/16 A kérdező kommentje:
Ha nincs zebra, nyilván, hogy ott mész át, ahol a legegyszerűbb., és nem fogysz 100 métert síkfutni, aztán ugyanannyit vissza. De 10 meg 20 méter kutyafüle. (Egyébként azt akkor írtam ki, amikor a buszmegállóval szemben laktam többetmagammal, és a lakótársaim hülyének néztek, amiért nem vágódok ki a busz mögül, hanem elmegyek 20 métert a zebráig.)
2018. dec. 13. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!