Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért jó, vagy miért kell...

Miért jó, vagy miért kell elküldeni a parkolóban csúszkálókat a rendőröknek?

Figyelt kérdés

Én idén vettem meg életem első hátsókerekes autóját, gondoltam jó lesz bohóckodni, meg gyakorolni, hogy mit csinál az autó különböző szituációkban,hóban, meg a jeges terepen.

Azonban a próba rövid volt, mert bejött két rendőrautó a parkolóba, és bár nem villogtak, de aki csúszkált arra rátapadtak, és végül fél óra kergetőzés után kiürült a parkoló.

Sokan lekapcsolt fényszóróikkal próbáltak megbújni a sötétben, de mindig visszajöttek a rendőrök.

Olyan szempontból rendesek voltak,hogy nem büntettek, meg nem villogtak (a körforgalomban csúszókra lehetett volna szabni a büntit)

Na de akkor is szemét dolognak tartom ezt.A híradóban is azt mondta egy vezetéstechnikai oktató,hogy érdemes gyakorolni elhagyatott helyeken,parkolókban amikor azok kiürülnek.

De szerintem is jobb itt próbára tenni az autót, én fiatalabb koromban sokat szórakoztam, és sosem volt balesetem a hó miatt (sem).

Egyszer volt régen,hogy nagyon megcsúsztam, és arra gondoltam,hogy bár közúton vagyok, de most azt képzelem,hogy ez is a parkoló, nem szabad a féket tövig nyomnom, így gázadással mertem korrigálni, mert tudtam,hogy működik, hisz a parkolóban is így ment.

Talán az áruház vezetősége nem örült ennek?Vagy kinek jó?

Mondjuk igaz,hogy sokan összegyűltek, és nem igazán volt elhagyatva a parkoló, de baleset egyszer sem történt, és még mindig jobb ez mint ha a közúton csúszik meg az autós.Itt legalább úgy van vele mindenki,hogy figyel a másikra, mert az is csúszkál, de ha valaki szembejön, és csúszkál, az engem nagyon megtud lepni, ha hirtelen bedobja elém a farát.

2016. jan. 24. 02:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
45%

Egy áruház parkolója egy egy forgalom elől el nem zárt magánterület. A KRESZ pont ugyan annyira érvényes, mint bármelyik közúton. Lehet ott gyalogos, szánkózó gyerek, bármi...

Aki ilyesmit akar gyakorolni menjen ki egy valóban elzárt területre, uram bocsá egy vezetéstestechnikai pályára és ott gyakoroljon. Jól tették a rendőrök, hogy nem hagyták.

2016. jan. 24. 09:30
 2/16 anonim ***** válasza:
51%
Mert igazuk volt, legalább betartották a szabályt, és erre esküdtek fel... szóval a dolgukat végezték becsülettel, ennyi.
2016. jan. 24. 10:26
 3/16 A kérdező kommentje:

Ez meg álszent.

Az áruház nem hogy nincs nyitva hajnali 1kor, de még gyalogos sem jár arra.

Az,meg hogy páran csúszkálnak,szórakoznak, ezzel gyakorlatot szerezve...aztán majd valamelyik keresztbe vágja a 2x2 sávot úton, mert a rendőr úgyis a parkolóban flangál, és beléd megy, akkor az nem fog tetszeni...és hiába mondod,hogy KRESZ így úgy, bőven lesz aki megcsinálja, és nem veheted el mindenkitől a jogosítványt.

Lehet itt pálcát törni, én tudom,hogy nem létezik ember, aki mindig minden körülmények között minden szabályt betart, aki mégis,az hazudik.

2016. jan. 24. 10:49
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Mi egy bezárt áruház parkolójában csúszkáltunk anno. Egy barátom jóban volt a tulajjal és írásban adott engedélyt, arra hogy használjuk az aszfaltozott területet bármikor. Ezzel bementünk a Rendőrségre és ott írtak nekünk egy papírt, amiben benne van, hogy szabályosan használhatjuk amennyiben eleget teszünk a megfelelő közúttól való lezárásnak stb blablabla. Volt már párszor, hogy jöttek Rendőrök: papír, igazolvány felmutat, további szép napot és ennyi. De ez már jó pár éve volt, azóta sok kis üzlet nyílt a helyén, nem tudom manapság, hogy működik.
2016. jan. 24. 11:11
 5/16 anonim ***** válasza:
40%

Az áruház parkolója magánterület. Te se örülnél ha suhancok, vagy bárki más ott bohóckodna a portádon.

Másrészt közúton nem csúszol meg ha az útviszonyoknak megfelelően vezetsz. Tehát ha leesett a hó akkor nem 50-el hanem mondjuk 30-al.

2016. jan. 24. 11:12
 6/16 A kérdező kommentje:

Nem megcsúszásról beszélünk.

Ott az üres út, kiküldtek a parkolóból, a rendőr ott járőrözik, akkor én meg kimegyek a főútra, az is üres, elkezdtem ott keresztbe vágni a kocsit, te meg jössz, nem számítasz rá,hogy én baromkodok, becsúszok eléd, és jó napot.

A parkolóban meg számítunk rá, mindenki egy irányba halad, nem megy a másik elé stb..

Lehet azzal jönni,hogy de a KRESZ...a fiatal suhanc le fogja szarni, és mindig leszarta, 70-ben is leszarták, most is leszarják, hogy nem kéne a havon csúszkálni.Fognak.

Te meg erre mondod, majd,hogy el a jogsit, és az megoldja.Hát rohadtul nem ez a megoldás.

2016. jan. 24. 11:26
 7/16 anonim ***** válasza:
79%

Áruházi parkoló magánterület, ezért indok nélkül is elküdhetnek onnan. Nyitvatartási idő után birtokháborításnak nevezhetik a jelenléted.

Lehetőség szerint, autósiskola pályáján kéne gyakorolni. Persze ezt nem sokan tehetik meg. Elmehetsz helyette okmányiroda vagy más hivatali parkolóba. A környéken lakók persze felnyomhatnak, ha hangos vagy.

Én mondjuk nem aggódnék emiatt. A rendőrök nem hülyék, ha megmondod nekik, hogy biztonsági okokból gyakorolsz ott és még meg is tudod magyarázni, hogy miért pont ott, nem fognak megbüntetni. Persze elküldenek, mert nincs más választásuk, de te meg átmehetsz a következő parkolóba, ott folytatni.

Mellesleg a bevásárlóközpontok parkolója nem éppen ideális erre, mivel tele van pakolva fákkal.

2016. jan. 24. 12:03
 8/16 A kérdező kommentje:

7-es

A padka nagyobb gond mint a fa, de egyébként igazad van, csak egyszerűen nem értem...szerintem jobb a parkoló mint a főút.Nem értem a rendőr miért nem inkább örül,hogy nem ott csinálják.De lehet felsőbb utasítás, kitudja, csak akkor is...

2016. jan. 24. 12:09
 9/16 anonim ***** válasza:
34%

Egyértelmű, az az álszent aki nem akar szembemenni a szabályokkal.

Bár inkább az az álszentség ha " gyakorlat szerzés " miatt csuszkálnak... persze.

2016. jan. 24. 12:50
 10/16 anonim ***** válasza:
51%
És ennyi ésszel jogosítványt osztogatnak embereknek, mint a kérdező.. Nagyon szomorú. Kb. mint egy 6 éves értelmi színvonalát kevernéd egy tinédzser hülyeségével.
2016. jan. 24. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!