Hogyan lehetne lefaragni a taxisok kiadásait, ezáltal jogosan olcsóbbá tenni a szolgáltatásukat?
Az egyik részről igaz, hogy a nagyobb taxicégek 70-80-90 000-res tagdíjat elkérnek, cserébe viszont nyújtanak is valamit.
Például kapsz egy rakás fuvart, amitől nő a forgalmad..
" Miért nem alakít 30-35 taxis egy taxicéget, amiben ők szintén, mint vállalkozók működnének? "
Mert akkor alapítaniuk kellene valami vállalkozást, kell hozzá egy szakmai irányító, valami 2 000 000Ft körüli letét, annak is vannak költségei :)
Ez a bizalom dolog szerintem túl van hypeolva. Sok kérdésnél felveti, hogy az ubernél értékelni lehet, a sima taxinál meg...
Ha én rendelek egy társaságtól egy taxit, az elvisz A-ból B-be és valami nem oké, akkor felhívom még a kocsiból a társaságot, hogy ez a problémám, a viteldíj nincs arányban a szolgáltatással ( órabuherálás ), nem működik a bankkártyás terminál stb.. Nyilván nem fog egy taxistársaság sem negatív reklámot csinálni magának, csak hogy valamelyik alvállalkozójának 5000-rel több maradjon zsebbe hónap végén, de a telefont megemelni nehéz, kettőt kattintani anonim módon meg könnyű..
"A budapesti taxizás FIXÁRAS. Azaz kötelezően annyinak kell lennie a díjaknak, amennyit a hatóság (kormány) megszab. Ettől nem csak drágább nem lehet, hanem olcsóbb sem. "
Hát pont ezaz, ezért utálom én is az Ubert, és tartok a taxisokkal. Milyen verseny ez? Nem tudnak csinálni semmit, olyan törvények vannak rájuk, hogy be**arás, az Uberesek meg azt csinálnak amit akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!