Szerintetek az éjszakai órákban elfogadhatóbb a gyorshajtás?
Természetesen nem részegen,bedrogozva, lakott területen 200-al.
De például nekem volt,hogy futár voltam, végeztem 23:45-0:00 körül, meg olyan is mikor egy másik állásban 3:00-4:00 körül indultam haza.
Totál kihaltak az utak, volt,hogy hazáig mozgó járművel nem találkoztam, pedig volt vagy 30 km táv.
Lakott területen mentem 70-80-al, ha az útviszonyok engedték, lakott területen kívül 120-130.
Tudom,hogy a rendőr nem fogja elfogadni, és nem is ez a kérdés.
Azt is tudom,hogy hamarosan érkeznek a szélsőséges válaszok,hogy a részeg gyerek az út szélén botorkál, és majd az anyjának mondjam,hogy siettem haza, de aki ilyen kaliberű válaszra készül az vigyázzon, nehogy a fejére essen a tetőszerkezetet tartó gerenda, mert végül is arra is megvan minden esély, sosem lehet tudni.
Nem is az a kérdés,hogy ügyes gyerek vagyok e, hanem konkrétan az,hogy a társadalom által elfogadottabb,hogy valaki ilyenkor nagyobb tempóval autózik?
Ti elfogadjátok?
Nem: Miért?
Igen: Miért?
Minden értelmes, és kulturált válaszra pozitívat adok, nem kell,hogy egyezzen a véleményünk, csak tényleg ne kezdjünk bele ebbe az óvódás csoport sétál az úton, és közéjük rombolok dologba.
Nem szokásom átmenni a piroson, az megint egy másik kategória aki átmegy.
Nem csak elvből nem megyek át, felénk mindig ott dekkol a yard a "feleslegesen" pirosra váltogató lámpánál, ebből az a tanulság,hogy máshol is ott lehet, na meg a piros az piros.
Józanul nem megyek át.Volt,hogy 15 percig álltam a vasúti pirosnál éjfélkor, belátható volt, egyedül voltam, de nem mentem át.
(10 perc múlva jött egy termetesebb tehervonat,ami megállt még az átjáró előtti megállóban is,és vagy 5 perc volt mire elvonult.)
Egy józan , minimális rutinnal rendelkező sofőr szerintem ilyen tempónál,sötétben is tud időben észlelni.
Ember nem fog kiugrani a bozótosból, az állat már megint más, de az az én bajom.
Elfogadhatóbb, hiszen sokkal kisebb a forgalom. Ez ugye nem napszaktól függ hanem a forgalmi viszonyoktól, tehát nappal is sokszor, sok helyen lehet tolni.
Szeretem a joghuszárokat akik elítélnek mindenkit aki nem tart be 1-1 szabályt mert az hú de veszélyes, de mi a helyzet a különböző országok különböző szabályaival?
Németországban veszélytelen 200zal menni az autópályán, de Magyarországon veszélyes a 160is mert tilos? Ugyanaz az autó, ugyanakkora forgalom, ugyanolyan minőségű út esetén is?
Ausztráliában veszélytelen az a hosszú több pótból álló kamion, de nálunk 16,5m a maximum? Mennyi lehet annak a féktávja? Ugyanúgy bekanyarodhat elé egy szerencsétlen, miért nem szidjuk? Ehelyett a Discoveryn tátott szájjal nézzük.
Romániában 100 a sebességhatár főúton. És mi van ha kiugrik egy állat a kocsi elé? Épp 50 környékén mentem mikor a bokorból mellőlem kiugrott egy őz, fékeztem és a kormányt is el kellett rántanom. Így is elüthetjük, 50 fölött akkor sehol sem szabadjon menni?
Amerika egyes államaiban piros lámpa esetén, ha senki nem jön a védett úton, akkor kifordulhatsz jobbra. Ezt ha nálunk megcsinálom, akkor kapok egy szép csekket és pár pontot (nem levásárolható!). Ott miért veszélytelen és itt miért igen?
Sok minden szabálytalant meg lehet csinálni az utakon csak àt kell gondolni hogy milyen veszélyeket rejt magában. Sajnos a nép felfogásában amin szabálytalan, az már egyenesen egy családot kiírtó veszélyes őrültség.
A kedvencem mikor hajnali 3-4 között megyek haza az üres úton, a rend éber őrei pedig traffipaxoznak. Jó minőségű út, üres,ők a domb alján várják a selfiezőket.
Itt mindenki akkora szent mindent betartó ember hogy glória világítja meg a fejüket. Közben a valóságban mind odalép éjjel a kihalt városban, pont úgy letojja a 30 as táblát a kihalt iskola előtt amiben csak a portás kutyája örködik, és ha pályára téved akkor is odalép neki ,hogy kipróbálja megy e a gép még 130 felett vagy már véglegesen ellustúlt a sok tötymörgéstől..
Szóval kérdező, ne aggódj mindenki szeg szabályokat csak itt meséli el hogy ő soha de soha de tényleg, de csak azért hogy pálcát törhessen a másikon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!