Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek az éjszakai...

Szerintetek az éjszakai órákban elfogadhatóbb a gyorshajtás?

Figyelt kérdés

Természetesen nem részegen,bedrogozva, lakott területen 200-al.

De például nekem volt,hogy futár voltam, végeztem 23:45-0:00 körül, meg olyan is mikor egy másik állásban 3:00-4:00 körül indultam haza.

Totál kihaltak az utak, volt,hogy hazáig mozgó járművel nem találkoztam, pedig volt vagy 30 km táv.

Lakott területen mentem 70-80-al, ha az útviszonyok engedték, lakott területen kívül 120-130.

Tudom,hogy a rendőr nem fogja elfogadni, és nem is ez a kérdés.

Azt is tudom,hogy hamarosan érkeznek a szélsőséges válaszok,hogy a részeg gyerek az út szélén botorkál, és majd az anyjának mondjam,hogy siettem haza, de aki ilyen kaliberű válaszra készül az vigyázzon, nehogy a fejére essen a tetőszerkezetet tartó gerenda, mert végül is arra is megvan minden esély, sosem lehet tudni.

Nem is az a kérdés,hogy ügyes gyerek vagyok e, hanem konkrétan az,hogy a társadalom által elfogadottabb,hogy valaki ilyenkor nagyobb tempóval autózik?

Ti elfogadjátok?

Nem: Miért?

Igen: Miért?

Minden értelmes, és kulturált válaszra pozitívat adok, nem kell,hogy egyezzen a véleményünk, csak tényleg ne kezdjünk bele ebbe az óvódás csoport sétál az úton, és közéjük rombolok dologba.

2016. jan. 20. 23:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
60%
Igen. Lakott területen az autó fényét sötétben, lakott területen úgy szintén. Csak arra vigyázz hogy nehogy kiugorjon eléd egy vad, de az már a te dolgod. A részeg gyerek meg annyit igyon hogy ne dőljön az autó elé, de ez már tényleg ritka eset. Szóval szerintem ez a sebesség rendben van, de azért figyelj mindig.
2016. jan. 20. 23:34
 2/16 anonim ***** válasza:
39%

*Lakott területen az autó fényét sötétben, lakott területen úgy szintén messziről meg lehet látni.

Egyébként gyalogos megállóknál, buszmegállóknál, olyan helyen ahol nem belátható ott egy picit visszaveheted a sebességet, főleg lakott területen. Egyébként a 120-130 elég veszélyes lakott területen kívül sötétben. Főleg ha hirtelen kiugrik eléd valamilyen állat.

2016. jan. 20. 23:38
 3/16 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem teljesen lényegtelen, hogy a társadalom elfogadja-e. A lényeg, hogy te méltósággal elfogadod a 45ezres csekket ezért a mutatványért!
2016. jan. 20. 23:46
 4/16 anonim ***** válasza:
93%

Az a baj, hogy rögtön próbálod kimagyarázni a dolgot hogy "de azzal ne jöjjetek hogy valakit elütök".

Pedig ha ép ésszel nézzük, akkor rosszabb látási viszonyok mellett nagyobb sebesség veszélyesebb is, kevesebb időd lesz lereagálni egy esetleges veszély helyzetet. Ráadásul ha már totál kihalt utca, akkor egy esetleges balesetben is később ér oda segítség, ha épp KO vagy és nincs aki mentőt hívjon.

Persze lehet jönni ezzel a gerenda a fejemre szakad dologgal is, de ott sem mindegy hogy kísérted a sorsot és a félig elrepedt gerenda alá ülsz, vagy megcsináltatod a tetőt.

2016. jan. 20. 23:56
 5/16 anonim ***** válasza:
9%

Azért vannak a szabályok hogy betartsák az emberek, különben káosz lenne az egész közlekedés. Valamint a törvények napszaktól függetlenül érvényesek. Este egyébként ugyanúgy vannak rendőrök a forgalmasabb útszakaszokon, szóval nagyon bátornak nem éri meg lenni. Mellesleg ha akármilyen baleset történne, nem lenne elfogadhatóbb.

Na most az más dolog hogy amikor üresek az utak, és nincsen egy lélek sem (bár ezt hidd el sosem lehet tudni) akkor egy kicsit jobban lehetne neki húzatni. A legtöbb ember azért este jóval bátrabb, kipróbál ezt-azt. Nem elitélendő, én is jobban megszoktam taposni a gázpedált olyankor. De azért tudd hogy te felelősséged, a rendőr ugyanúgy lekapcsolhat, valamint rajtad kívül más is gondolhatja ugyanezt. Csak okosan.

2016. jan. 21. 00:09
 6/16 anonim ***** válasza:
43%
Autópályán teljesen rendben van, városon belül nem árt figyelni. Amúgy is sokszor értelmetlenek a közlekedési szabályok. Pl.: stop tábla, éjszaka vagy amikor a kutya se jár felesleges megállni, elég csak lelassítani egy jól belátható keresztezésben. Sok az értelmetlen szabály amit betartatnak veled. Például itt nálunk van egy alapból forgalmas gyalogátkelő de hétvégén a kutya se jár erre de lámpa az van. Egyszer átmentem gyalog a piroson mert nagyon siettem, senki sem jött az úton, elláttam többszáz méterre. Nem ártottam senkinek, nem veszélyeztettem senkit. De azt nem vettem észre, hogy egy közteres jön a túloldalon...szólt, hogy na tessék csak megállni, igazoljam magam. De tényleg nem volt erre se idő, elfutottam. Elindult utánam, de gyorsan feladta mert engem nem olyan könnyű utolérni :D
2016. jan. 21. 01:11
 7/16 anonim ***** válasza:
8%
6-osnál a pont.
2016. jan. 21. 06:32
 8/16 anonim ***** válasza:
Hát persze, hogy éjszaka elfogadhatóbb. De majd hozz csokrot a síromra, mert én is lazább vagyok éjjel. Minek a rossz, hepehupás járdán menni. Úgysem jár erre a madár se. Jó lesz nekem az úttest is. Igaz, a hold sem világol, fekete a cucc is rajtam, a világítás is gyenge. De hát majd vigyázz az autós. Azért van a fék, nem?
2016. jan. 21. 09:24
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mint mondtam, nem az a kérdés,hogy az én tempóm jó e, hanem maga a gyorshajtás elfogadottabb e.

8-as, ha te ilyen hülye vagyok, akkor 50-el meg 90-el is ugyanúgy telibeb*szlak, és meghalsz, szóval ez a menthetetlen kategória.

2016. jan. 21. 09:46
 10/16 anonim ***** válasza:

Látom, megfogtad a lényeget. :-)

Elmagyarázom másképpen: Ha az egyik közlekedő lazább, akkor talán a másik is az. Mit gondolsz?

Ott ahol lakom, van egy eléggé forgalmas út. Nem nagyon voltak lámpák. Sok baleset viszont igen. Aztán úgy teleszórták hirtelen, hogy csoda. Csökkent is a balesetek száma. Igen jelentősen.

De egy idő után azt hozta ki a statisztika, hogy éjszaka viszont több lett.

Ugyanis az „úgysem jár erre éjjel senki” alapon többen átmentek a piroson. Azzal oldódott meg a dolog, hogy éjjel már csak sárgán villog.

2016. jan. 21. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!