Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy ilyet, hogy lehet elkerülni?

Egy ilyet, hogy lehet elkerülni?

Figyelt kérdés

Olyan helyen mentem amit nem ismerek.

Egyenes belátható út, egy kanyarból jöttem ki, az út mentén sűrű bozótos, fák.

Előttem egy kamion ment.

Bő 90-es tempóval lendületből kezdtem a kamion előzésébe, amikor a kamion egyszer csak veszettül dudálni kezd, majd hirtelen a kamion takarásából egy Ford Transitot látok meg amint nagy ívben kanyarodna, szembe velem.

(én ekkor már majdnem kielőztem a kamiont)

Azt hitte azért dudál a kamion, mert nem fog kiférni, ezért még gázt is adott.(engem nem láthatott)

A padkára hajtva szerintem centiken múlt,hogy nem jött belém.

Ha csak meglök, szerintem akkorát borulok,hogy talán ki sem szállok élve.

Beszaratós volt nagyon.

Van belső kamerám, ami által kiderült,hogy miközben én a kamiont előztem záróvonal kezdődött a mellékút miatt, ám nagyon kopott, és tábla nem figyelmeztet rá (vagy azt is takarta a kamion, kitudja).

A kamion miatt nem láttam ,hogy onnét jön valaki, de a bokrok miatt még csak azt sem tudtam,hogy út van nekem jobbra)

Oktató videónak is kiváló lenne, de az érzékeny lelkem nem engedi,hogy az egész internetes autós társadalom engem szidjon a záró miatt, így kizárt,hogy megosszam.

Most erre az a legegyszerűbb válasz,hogy ne előzz.(aki pedig ennyire egyszerű annak mínusz)

De az út belátható volt, szaggatott vonal, semmi akadálya nem volt az előzésnek, a 90-100-as tempó meg nem játszott közre.Sőt, ha nem érem el a közel 100-at, akkor belém jön a Transit, és abból lett volna a borulás, bont ez a 10 km/h különbség kellett,hogy elkerüljem.

2016. jan. 17. 17:18
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
-fiatal vagy és forró fejű,pár év múlva már nem leszel ennyire amatőr,hogy neki állsz olyan helyen előzni,amit előtte nem láttál be/át.....
2016. jan. 17. 17:24
 2/4 anonim ***** válasza:
46%

ebből az jön le, alkalmatlan vagy a defenzív vezetésre, és a kritikára..

...megasztán nagyon úgy néz ki, nem is így történt, nem ott, nem úgy...

nem ismered a környéket, kanyarból jöttél ki, előtted kamion, út szélén sűrű bozót...

nagyon jó...és még neked áll feljebb..

úgy elmeszelt volna a bíróság, hogy sosem jössz ki a sittről...ha életben maradsz.

nem beléd jött volna a tranzit, te mentél volna belé..nem mindegy.

2016. jan. 17. 17:36
 3/4 anonim ***** válasza:
62%

Ha a záróvonltól eltekintünk akkor már az a helyzet hogy egy ilyen esetet nagyon nehéz elkerülni,mert a transitosnak elsőbbséget kell adnia a főúton érkezőknek, mindegy melyik sávban,de ő meg nem látja be az utat. Tehát addig ki sem mehetne a főútra amíg a kamion által takart terület nem tiszta és biztosan autó és motor mentes.

Na most ide jön a záróvonal esete. Attól még hogy valaki zárón előz attól még meg kellene adni neki az elsőbbséget mert az nem változtat azon hogy ő megy a főúton és a másik meg ráhajt egy mellékútról.Ez ugyanaz mintha valaki 120-al megy a 90-es főúton,akkor is szabályt sért de meg kell neki adni az elsöbbséget. Szóval ütközés esetén legjobb esetben is megosztott lesz a felelősség.

Elkerülni az egészet úgy lehet ha minden tekintetben belátható úton előzünk.

2016. jan. 17. 19:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Az első kettőnek gratulálok, és komolyan, szerintem ide elmebajos idióták járnak.

Egyszer linkeltem egy videót, amiben az előző kamion elé fordult ki egy személyautó Oroszországban.

Ott mindenki a kamionos mellett harcolt véres szájjal,hogy hát ő ment a főúton, neki van elsőbbsége há mi, hogy hö.

Most amikor lehet szidni a kérdezőt, akkor hoppá gyorsan, legyen ő a hibás, a főútra kanyarodó Transitos meg vétlen...

Nem volt megfelelő útburoklati jel, google maps szerint tábla sincs.

Én az autómból azt láttam,hogy egy lassú nyergesvontató megy előttem, a szembe sáv hót üres, amíg ellátok szaggatott a vonal.

Megettem a zárót ez tény, de akkor is én voltam a főúton...

Ide tényleg csak az alja nép jár 8 általánossal, és okoskodik, mert itt tud egyedül érvényesülni.Azt hiszem hanyagolom ezt az oldalt, sajnos nem illek bele a kategóriába.

Üdv: a fiatal énemmel, és a 13 éves jogsimmal.(balesetmentesen)

A hármas válaszolónak köszönöm szépen a korrekt válaszát!

2016. jan. 17. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!