Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák akik nagyon más...

Anyukák akik nagyon más anyagi körülmények között éltek, mégis barátok vagytok? Hogy lehet az ilyet elkerülni?

Figyelt kérdés

A baráti körömben többünknek van gyermeke. Mi szerencsés anyagi körülmények között élünk. Ez valahogy engem mindig is feszélyezett, de igyekeztem elkerülni az olyan témákat, ahol ez feljöhetett.

Tegnap beültünk kávézni a barátnőkkel és felkerül szóba,hogy ki hova megy nyaralni. Két barátnőm (szintén kisgyerekes) panaszkodott, hogy drága a nyaralás, de azért eljutnak, igaz "csak" a Balatonra, olcsó szállásra stb. Mi egy belföldi wellness szállóba megyünk egy hétre. Hirtelen olyan kellemetlen lett, de válaszolnom kellett. Csak olyan rossz így,hogy nyilván ők meg elmondták,hogy még a rosszabb apartmant is alig engedhetik meg magunknak!

2014. jún. 20. 15:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem akkora különbség. Aki a Balatonra megy apartmanba, az nem szegény, hanem középosztálybeli. És az egy hetes wellness sem két hónapos Karib tenger.

Én például a Balatonra sem... á, a Velencei tóra sem mehetek le, nem engedhetek meg magamnak két napos nyaralást sem. Utoljára a szüleimmel voltam nyaralni gyerekkoromban. Vannak olyan ismerőseim, akik jómódúak, de ez engem sosem zavart. Persze, egészséges irigység van bennem, de ha a másik (jelen esetben te) nem beképzelt és nem fitogtatja a pénzét, akkor kit érdekel? Barátok vagytok, nem üzlettársak!

Ha mégis feszélyez ez a dolog, beszéld meg velük. Barátoknak ezt meg kell tudni beszélni.

2014. jún. 20. 15:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hááááát, őszintén irigylem a "szegény" barátnőidet. Mit nem adnék, ha a 3 gyerkőccel egy hét Balaton beleférne!

Igazi barátság nem múlhat az anyagiak közti különbségen.

Legjobb barátnőm, elsőszülöttem keresztanyja 17 évesen lett teljesen árva: egy szabadság-hegyi házat örökölt nagy telekkel. Ezt '94-ben 40 millióért(!) adta el. A pénzt befektette, azóta már több van neki. Közöttünk nem téma a pénz, bár volt már olyan, hogy segített nekünk anyagilag. Neki nincs gyereke, se szülei, ezért én magamhoz képest őt tartom elesettebbnek.

A pénz csak eszköz; kreativitással, kevés pénzből is lehet jót nyaralni.

2014. jún. 20. 16:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem látom értelmét ennek a kérdésnek. Egy hét wellness itthon közel sem biztos, hogy jobb, vagy menőbb mint a Balaton. Korántsem biztos, hogy irigykednének rád.
2014. jún. 20. 16:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Gondoltam,hogy lesz ilyen válasz is! Nem azt mondtam,hogy irigyek. Csak,hogy nyilván mondták,hogy azért nekik ez nem igazi kikapcsolódás, mert kell majd főzni is, mert minden nap nem tudnak étteremben, meg a strandon enni stb. Ezek után kérdeztek rá,hogy mi hova megyünk. A jelen szituációban , miután elmondták,hogy nagyon meg kell szorítani még a nyaraláson is a nadrágszíjat, így jön ki kellemetlenül, az én sztorim!
2014. jún. 20. 16:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Van gazdagabb és szegényebb gyerekes barátnőm. Nem zavaf, ha a gazdagabb nívósabb helyre, vagy külfö¨dre mennek. Megdolgoznak érte, és nem lenme nekem jobb, ha szegényebbek lennének. De azért sem érzem magam rosszul, hogy nem vagyunk szegények. Leményen megdolgozunk minden forintért, áldozatot is hozunk, pl tgyás után én visszamentem dolgozni, és férjem van gyeden. Nem hiszem, hogy rosszul kellene éreznem magam vag szégyellnem kellene egy belföldi wellness hetet, amit pont a munka miatt nem is tudunk nyáron megejteni, csak október-november környékén.
2014. jún. 20. 17:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem is kellemetlen ez, pedig a barátnőim egyáltalán nem éreztetik ezt velem, csak nekem rossz érzés, hogy én meg csóró vagyok.

Mindkét legjobb barátnőm nagyon jó anyagi körülmények közt él, egyikőjük évente kétszer jár nyaralni akár Európán kívülre is. Másikuk Európán belül, de szintén évente nyaralnak.

Saját lakásban élnek, autóik vannak, a boltban nem azt nézik mi mennyibe kerül, hanem, hogy szükségük van-e rá.

Míg én a férjemmel albérletben élek 1 keresetből, én GYES-t kapok, adósságunk is van, gyümölcsre, ruhákra, bérletre egyáltalán nem telik, így egyértelmű, hogy a nyaralás nekünk max. annyiból áll, ha elmegyünk valahová a környékre szalonnát sütni.

2014. jún. 20. 18:28
 7/8 anonim ***** válasza:
58%
6: és erre szültél?
2014. jún. 20. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Az igaz barátságot nem az anyagi dolgok mozgassák. Mi közepesen èlünk de soha nem èrdekelt hogy valaknek tobb vagy kevesebb pènz van a zsebèbe.
2014. jún. 21. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!