Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi volt az általad elkövetett...

Mi volt az általad elkövetett legnagyobb hiba, "majdnem baleset" amit végül megúsztál?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy itt többnyire tökéletes hibátlan sofőrök vannak, de hátha lesz aki név nélkül elismeri,hogy hibázik.

Kezdem én,hátha segít:

Főútra akartam kitolatni nagy ívben.Balra néztem, tiszta.

Jobbra néztem, 2 autó közeleg, még kényelmesen kiférek egy gázadással.

Odalépek tolatásban, erre elsuhan mögöttem egy autó.

Mint kiderült a B oszloptól nem láttam amikor jobbra néztem.

Így tehát jobbról nem 2 autó jött hanem 3.

Ez abszolút szerencse volt, semmi más.Kiráz a hideg is ha rágondolok, nem is tudom mi lett volna ha elkap, de nem egy sima koccanás az biztos.

(Ja, és rutinom is volt, évek óta vezettem amikor ez történt.)

Azért is érdekel a válasz, mert szerintem bárkinek jól esik azt olvasni,hogy nem csak ő hibázik.Nekem legalábbis biztosan.Hiába tudom, jobb hallani.

2015. dec. 30. 00:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer még kezdő koromban majdnem elsodortam valakit, az A oszlop takarása miatt.

De a legnagyobb balesetet a szüleim követték el, én vagyok az eredménye :)

2015. dec. 30. 01:26
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer rossz vágányra vártam a vonatot és pont arra a vágányra érkezett, amelynek a tengelyében álltam.

Máskor meg a zebrán felvettem a szemkontaktot a közeledő autó vezetőjével, aki látott engem, de meglepően lassan reagált és hiába volt bőségesen féktávon kívül, végül már csak a zebrára lógva tudott megállni.

Egy harmadik esetben autót vezettem és egy macisajtnál az A oszlop kitakart egy főúton érkező bringást. Néztem, hogy ő neg hogy került a kocsi elé, mikor én már adtam volna a gázt.

Negyedik esetben egy őz ácsorgott az út szélén, csak azért vettem észre, mert a lakott területen belüli szakaszon a közvilágítás hiánya miatt inkább felkapcsoltam a távolságit.

Egy ötödik esetben előzésbe kezdtem, mikor a szemközti megállóöbölben álló busz kitette az indexet és indulni készült. Gázelvétel-fékkészenlét mellett dudáltam és észrevette a problémát a buszsofőr és az előzött jármű vezetője is.

Egy hatodik alkalommal bicikliztem egy elkülönített kerékpárúton és egy kereszteződésben rámkanyarodtak. Számítottam a lehetőségre, így egy kis dühöngésen kívül más baj nem lett.

Hetedik esetben csúszós lejtőn szánkóztam négy keréken és megálltak előttem balra kanyarodás céljából. Szerencsére megmozdult, mire odaértem, mert fékhatást nemigen tudtam létrehozni.

2015. dec. 30. 09:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Árpádhídon szemeztem egy mellettem haladó szőke lánnyal,a népfürdőnél belerongyoltam az álló sorba XD
2015. dec. 31. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!