Bevágnák autópályán mások elé? Vagy miért van ez?
Kezdő jogsis vagyok, úgy tanultam akkor lehet bemenni a másik elé előzésnél visszasorolni, ha meglátom a visszapillantó tükörben a kocsi elejét.
De megfigyeltem, hogy néha, a belső tükörben látok olyat, hogy bemegyek eléjük vissza a külsőbe, és "megrángatózik "a kocsi.
Most bevágnék eléjük és megijednek, fékeznek, és azért van ez, vagy a légáramlat is megdobálhatja a kocsit?
Azt furcsáltam, hogy se nem villogtak, se nem dudáltak, és nem mutogattak, utána leszorítani sem akartak...
Ha látod a tükörben az autó elejét, még nem feltétlenül van mögötted, és ha mögötted is van, nem biztos, hogy megfelelő távolságra. A leelőzött autót nem fogja megdobálni az általad keltett légáramlat, inkább próbálják kivédeni az ütközést ha ilyent látsz. No és nem feltétlenül akar mindenki bosszút állni, akit megijesztesz!
A villogás, dudálás, leszorítás nem a közlekedési kultúra része, még akkor se ha - a kérdésed alapján - már az autós iskolában tanítják!
Személykocsiról van szó? Akkor nem a visszapillantó tükör a támpont, hanem a belső visszapillantó. Ez a legkisebb távolság, s a módszer inkább csak mankó. A sebességi viszonyok is számítanak. Jó döntés, ha 2 mp távolságot legalább tartasz magad mögött. Ez 130-nál kb. 70 méter.
Az általános gyakorlat nem ez, hanem majd' elsodorják a külsőben menő bal elejét.
Nem a tükröd maga rezeg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!