Nektek mi a véleményetek az ilyen beszólogatós sofőrökről?
Még karácsony előtt édesapámmal voltunk beszerezni az ajándékokat.
Egy szakaszon 4-5 autó ment előttünk, édesapám kielőzte őket, de az utolsót,azaz a legelöl haladót csak a záróvonal mellett tudta kielőzni.
Nem szándékosan tette, a záró egyébként egy kanyar miatt volt, ami a csupasz fák miatt télen teljesen belátható (nyáron nem)
Igazából semmi nem történt, megelőztük, mentünk tovább, rövidesen 2 sávos lett az út (nem tudta édesapám, nem voltunk ismeretesek a környéken)
A zárón megelőzött Golf mellénk jött a pirsonál, és egy 25-30 éves fazon átszólt,hogy,idézem "mit csinálsz,hülye vagy öreg?Záróvonal volt te bunkó,köcsög állat!"
Édesapám meg csak annyit mondott neki,hogy elmész te a jó (mindenki tudja).
Igaza volt a Golfosnak olyan szempontból,hogy szabálytalanok voltunk.
De először is ő nem rendőr, másodszor nem történt semmi, harmadszor pedig mit képzel magáról,hogy ilyen stílusban beszél?
Édesapám 59 éves, 40 éve balesetmentesen vezet, millió kilométer van a háta mögött.
Nehogy már egy ilyen mondja meg...ha 200-al megy a falun, neki ahhoz sincs köze, egyedül a rendőrnek van joga elbírálni akár szóban, akár csekk formájában, de nem egy ilyen bunkó kis takonynak.
Ez pedig vonatkozik minden önkéntesen beszólogatóra, én ezeket annyira gyűlölöm.Ha veszélyezteti az ő testi épségét akkor oké, szóljon, de így???
Tehát ha nem Merci csak BMW lehet?Szűk a látóköröd!
Abszolút nem történt semmi, a Golfos volt a legkevésbé veszélyben, és rohadtul köze nem volt ahhoz,hogy ki,mit,hol szabálytalankodik.
Szólni lehet kulturáltan is, de majd ha a te idős apukádnak mondanak ilyet, vagy neked, akkor majd én is felháborodok,hogy neked kuss mert te vagy a szabálytalan.
Vagy ezek szerint mindenkinek be kell szólnia a másiknak, ha olyat lát ami nem tetszik?
Csak majd akkor se szólj amikor valaki vasrúddal üti ki a fogad, mert úgy vélte,hogy rámentél a záróra...
Mentünk a külsőben 50-60-al (nemigen volt forgalom) a Golf emg ment a belsőben 50-el, tehát lemaradt kicsivel.
Egyébként szerintem ha Swifttel előzzük ki, az még nagyobb baj lett volna.Itt lehet,hogy arról volt szó,hogy ő az utak királya az 1.9 TDI III-as Golffal, és aki őt megelőzi, lehagyja az egy köcsög.
Ha hibázok és beszólnak lapítok és elnézést kérek.
Hogyha meg a másik hibázik van egy pont ami után én is beszólok, de ezt a pontot nehéz neten leírni mi az aminél elgurul a gyógyszer....
Hozzá teszem nem minden nap ugatok be de azért volt olyan.
Azt meg ki nem szarja le ki hány éves?
Ha én hibázok és nálam fiatalabb beszól akkor is behúzom fülem farkam, mert hibáztam.
Elgurul a gyógyszer azért mert más szabálytalan?
Mi történik ha esetleg neked megy valaki?Na az ilyen emberektől kéne azonnal elvenni a jogosítványt, és bezáratni az OPNI-ba...(már ha lenne)
Ezerszer veszélyesebb egy agresszív tulok mint egy szabálytalanul előző.
Nem beszélve arról,hogy itt a világon senki sem hibázott.
(ja, és megnézném,hogy mit szólsz te be egy 40-es karú kancigánynak, akkor is füled farkad behúznád....)
"ja, és megnézném,hogy mit szólsz te be egy 40-es karú kancigánynak, akkor is füled farkad behúznád...."
Mert most akkor ez esetben mi lesz?
Egymás kocsiját szétverjük bézbózütönkkel? :)
Azért a beszóláshoz elég nagy dolgot kell tenni a másiknak, hogy kiérdemelje, pl. amikor már szerencsén múlik, hogy nem lett baleset. Ezért írtam nehéz neten leírni hol az a határ amikor beszólok.
Szinte biztos voltam benne, hogy mindenki azt írja, hogy jól tette hogy beszólt :))
Az ilyen beszólógatós sofőrök rendkívül komplexusosak, ezekkel kell a legjobban vigyázni. Sajnos nem lehet elkerülni őket. Volt már nekem is hasonló esetem, én egy az egyben szemberöhögtem az ilyet, és felhúztam az ablakot.
Persze ha valakinek nem adom meg az elsőbbésget, vagy hasonló, akkor elnézést kérek magamtól is, de egyéb esetben ahogy fennebb írtam.
"Kapásból nem előzünk 4-5- autót...."
Miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!