Miért olyan megbocsáthatatlan dolog az, ha valakivel régebben türelmetlen, beszólogatós voltam?
Azért oylan megbocsájthatatlan, mert beszólogatós, bunkó voltál. Én se fogadnám a jópofizást, ha velem bunkóztál volna korábban.
De azt hiszem, veled van baj, ha nem látod át a helyzetet.
Ennek azért sok kritériuma van. Függ mindkettő fél egyéniségétől, és attól is hogy mennyire bántottad meg. Intelligenciától is függ.
Nekem van egy viszonteladóm, akivel először tök jól indult a kapcsolat, majd valamiért elmérgesedett, mert beszólt, de ő meg másképp emlékszik, tehát én voltam bunkó vele. Kb. egy évig úgy álltunk egymáshoz, mint a lópokróc, de azért folytattuk a bizniszt. Aztán én kezdtem szépen lassan megenyhülni, és kedvesebb lenni, mert elegem lett az egészből. És így ő is fokozatosan egyre kedvesebb lett újra, igazából konkrét szavak nélkül és anélkül hogy átbeszéltük volna, újra normálissá vált a kapcsolatunk. Most már én is szívesebben megyek hozzá, és ő is szívesebben jön. Ezt azért hoztam fel példának, mert ehhez két ember kell. Ha a két fél közül az egyik köti az ebet a karóhoz, nem enged, akkor hiába próbálsz változtatni magadon, a fejed tetejére is állhatsz. Szerintem megbocsájtani a legnagyobb dolog a világon, és sokkal jobban esik, mint bosszúskodni, de erre még sokan azért nem jöttek rá, mert meg sem próbálták. Úgy gondolom Te próbálkozol, de ha valaki nem értékeli, azzal ne törődj.
Lehet, hogy megbocsátottak, de attól függetlenül nincs kedvük veled cimborálni.
Egyébként olyan trükkökkel, mint a bocsánatkérés és az őszinte megbánás, próbálkoztál már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!