Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha jogos, is de az ilyen...

Ha jogos, is de az ilyen önbíráskodó sofőrök nem érdemelnének meg egy pofont?

Figyelt kérdés

Egy baleset miatt kialakult dugót próbáltam elkerülni, egy mellékúton.

A mellékút egy régi hátsó főútra vezet, ami ma már szinte senki nem használ, több a föld, mint az aszfalt, de járható.

Erre akartam rámenni, de még a mellékutakon van egy olyan utca ami lefelé egyirányú, meg egy ami felfelé.(máshogy nem lehet ráhajtani erre a hátsó útra)

A felfelé vezető csőtörés miatt teljes egészében le volt zárva.

Nincs nagy forgalom, hát elindultam a lefelé egyirányún fel.

Az út közepén egy Mercédesz indult az út széléről, gyorsan felkapcsolta a lámpáit, és megpróbált befordulni elém, de éppen kitudtam kerülni.

Először azt hittem,hogy csak nem szedte jól a kormányt, azért jön ennyire közel, de aztán láttam,hogy ez egyszerű önbíráskodás.

Gondoltam,hogy meg is állok, és megkérdezem,hogy mi van, de hát azért mégis én kezdtem a szabálytalankodást, nem voltam abban a helyzetben.

Viszont neki ehhez nincs köze, én nem veszélyeztettem senkit, nem jött szembe senki, csak ő, de ő is direkt.

Ő pedig a testi épségemet veszélyeztette azzal,hogy szándékosan befordult elém.

Ha a rendőr ott áll az út végén, akkor fizetek mert ő a rendőr és azért van.De nem volt.Akkor meg mit ön bíráskodik az ilyen tetű?

Tudom, ismerem az oldalt, én leszek így is a legnagyobb g**i, de szerintem azért egy egyirányúba behajtani, meg bekormányozni valaki elé, mert rendőrnek képzelem magam nem ugyan az.

Aláírom,hogy szabálytalan voltam, nincs mit vitatni ezen, nincs sem "de" meg "csak".

Azonban ez akkor is a rendőr feladata.

2015. dec. 17. 16:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Két lehetőség van. Vagy nem vett észre időben a másik,mert ott lakik ezer éve és soha abból az irányból még nem jött senki,és rutinból kihajtott az útra,mert egyedül szirénáskocsi hajthat be másik irányból azt meg ugye hallani is..Vagy meg akart leckéztetni,bevállalva azt is hogy esetleg meghúzod a kocsiját. Akkor meg neki fizet a biztosító és ha olyan a kocsija hogy nem félti, akkor simán anyagilag nyer is az ügyön. Nem helyes ez alapvetően ,de ha ütközés van ,te jöttél volna mindenképp rosszul ki a dologból.
2015. dec. 18. 14:51
 22/26 anonim ***** válasza:
Tényleg szabálytalan voltál, a szembe jövő meg jó nagy suttyó volt. Annyi büdös bunkó szaladgál az utakon, én egy ilyen szituban sosem izmoztam a szabálytalankodóval, simán félrehúzódnék ha annyi kell, hogy elférjünk, ez bőven nem az a szabálytalankodás amiért leckéztetni kéne.
2015. dec. 19. 19:30
 23/26 anonim ***** válasza:
Jaja, forgalommal szemben haladni az tök normális felénk itt a balkánon.
2015. dec. 19. 19:32
 24/26 egySanyi ***** válasza:

Gondolom akkor te pl. az autópálya lehajtónál is szépen félrehúzódva illedelmesen izmozás nélkül elengeded az éppen a forgalommal szemben felhajtani próbáló "szabálytalankodó büdös bunkót".

"Tényleg szabálytalan voltál, a szembe jövő meg jó nagy suttyó volt. Annyi büdös bunkó szaladgál az utakon, én egy ilyen szituban sosem izmoztam a szabálytalankodóval, simán félrehúzódnék ha annyi kell, hogy elférjünk, ez bőven nem az a szabálytalankodás amiért leckéztetni kéne."

Baleset megelőzés végett én ha tehetem akkor nem engedem tovább a szembe jövőt egyirányú úton még ha elférnénk akkor se hisz lehet hogy csak véletlenül keveredett oda. Szépen beállok vele szembe és mutatom neki, hogy én bizony arra fogok menni. Legutóbb egy forgalmas bevásárlóközpont bejárójánál jött volna ki szembe a forgalommal valaki. Nem is tudom hogy gondolta hogy ott kijön mert 50 méteren belül még egy körforgalomba is fordítva ment volna be. Lehet suttyó vagyok, de ez nem leckéztetés csak egy esetleges későbbi baleset elkerülésére irányul.

2015. dec. 19. 20:14
 25/26 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz, nem baleset megelőzés, ez nem az autópálya szitu. A kérdező ki akar kerülni egy balesetet, téged nem veszélyeztet. Nekem egyszer egy építkezésnél szabálytalanul rakodó teherautó miatt kellett visszafordulnom egy egyirányú utcában, határozottan nem gondolom, hogy megérdemeltem volna amit te szoktál csinálni. Igen, egy suttyó embernek tartom az olyat mint te bocsi.
2015. dec. 19. 20:29
 26/26 anonim válasza:
Az a baj, hogy nem teszünk semmit a szabálytalankodók ellen. Emiatt van ennyi baleset. Minden szabálytalankodót fel kell jelenteni, és megakadályozni, hogy elhagyja a helyszínt. Olyan nincs hogy semmi közöm a szabálytalansághoz, mert a szabálytalansággal a társadalom egésze ellen bűnöz valaki.
2016. aug. 16. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!