Véleményetekre lennék kíváncsi, szerintetek a mérnökök nem érdemelnének doktori címet?
Ugye az van. hogy a diploma megszerzésével az orvosok, jogászok és a gyógyszerészek is megkapják a doktori címet. Az orvosok, az oké, na de a jogászok és a gyógyszerészek?
Véleményem, hogy vagy kapjanak a mérnökök is, mert a legtöbb mérnöki szak 1000-szer nehezebb, mint egy jogász képzés, vagy ne kapjon senki.
Némelyik mérnök igen, de nem mindegyik. Pl. mérnök informatikus, gépészmérnök, villamosmérnök, és talán itt meg is áll a lista.
De ahogy írtad, csak és kizárólag azért mert a jogászok és a gyógyszerészek is megkapják.
Én egyébként nem értem.
Az ok, hogy az orvosok doktorok mert ugye doktorok.
Aztán ugye lett az, hogy ha valaki doktorál (5 év plusz X év) mondjuk matematikából vagy akármiből, akkor ugye lett matematikus doktor, vagy történész doktor vagy akármi.
Ez még mindig ok.
De mondjuk egy jogász ott van 5 évet, akkor az mire fel kap bármilyen "doktori" címet??????????????????????
Ennyi erővel nemcsak a mérnökök, hanem nagyon sokan megkaphatnák 1, 2, vagy akár pár hónap után is ezt a végzettséget.
Ez alakult ki, PhD képzésben bárhol lehet doktorálni ami már valódi tudományos doktori címet ad. Olaszországban pl. úgy tudom a bölcsész diploma is doktori címmel jár. Az kéne, ezer dr. intézményi kommunikátor főiskolai "áldiplomás".
Ha megkapnák, jönnének a fizikusok, matematikusok,mert ők is hasonlókat tanulnak mint a mérnökök, majd a többi természettudományos végzettségű, ha egy biomérnök dr. akkor a biológus miért nem.
Utána az egyéb matekot tanuló szakosok is szeretnének, közgazdászok stb., és mivel a jogászok nem tanulnak matekot ezért az egyéb magolós tárgyakat tanulók se maradjanak ki, egy magyartanár miért ne lehetne dr, ha a matektanár igen.
Az tévedés hogy az orvosok azért kapják mert doktorok. A doktori cím eredeti jelentése "tanítási jogosítvány".
De tény hogy vicces szituációkat okozhat. Apám -állítólag- megúszott pár gyorshajtást azzal a kijelentéssel hogy szüléshez siet, miközben a matematikai tudományok doktora. Sógorom meg egy egészségügyi magazin szerkesztőjeként villogtatta a jogi doktori címét.
"Én még az orvosoknak se adnék. Csak PhD-t végzetteknek."
Miért nem?
Tanulnak 6 plusz X évet attól függően, hogy milyen irányba szakosodnak.
Míg egy jogász, ha nem bukik meg minden évben akkor 5 év alatt végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!