Szerintetek ez esetben ki volt a bunkó?
Korán reggel pitymallatkor haladok kifelé a kis szűk kertvárosi utcámból megengedett sebességgel. Erre látom, hogy kitolja az orrát egy kis platós teherautó egy mellékutcából és ilyenkor arra számít az ember, hogy lát is nem csak néz, és a tempójából még pár másodpercig mertem arra következtetni, hogy tényleg megáll a kereszteződésben.
De nem. Szépen kivonult elém, ketten ültek benne, de mintha mindketten aludtak volna, észre sem véve, hogy jövök. Mindenfelé néztek, csak arra nem amerre illik így kikanyarodáskor. Egy rövidke dudálással jeleztem, hogy vegyék már magukat észre. Majd mögöttük cammogva kicsit kihúztam az autót balra, hogy lássa a sofőr a visszapillantóból, hogy ki dudált, mert amúgy feltételeztem, hogy a plató miatt nem lát, alacsony kicsi autóm van.
Egész biztos, hogy észre vett, mert aztán vissza is vett a gázból, ami amúgy sem volt valami intenzív, akkor már kezdtem érezni, hogy szívat.
Aztán ahogy elértünk egy olyan szakaszra, ahol kicsit kiszélesedett, ráléptem a gázra, hogy megelőzzem, simán elfértem volna, de előzés közben észleltem, hogy rám húzza a teherautót. Végül kb. 2 cm-en múlott, hogy még meg van a tükröm. Tényleg nem tudom hogy ő kelt bal lábbal vagy én. Minden esetre én nem szemétkednék ilyen esetben.
Velem is előfordult egyszer, hogy véletlenül kikanyarodtam egy pasi elé. Rám dudált, megálltam az út szélén, mert amúgy is meg kellett állnom, ő azt hitte miatta álltam meg. Megkérdeztem, hogy mi a probléma, és mondta, hogy ha nem fékez le, belém jön. Elnézést kértem, Ő mosolygott, intett és tovább ment. Tehát végül jó érzéssel szálltam ki a kis bakimból, mert ki nem hibázik? De miért kell szemétkedni? Ma én is ezt tettem, harcoltam, de alapból nem a formám. Te mit reagáltatok volna?
kb. 55 kg-os nő vagyok, nem gondolkodtam azon, hogy előkapjam a pajszert a csomagtartóból, és tisztában vagyok vele, hogy mikor lehet használni a kürtöt, de tegye a szívére a kezét, aki még sosem nyomta meg a közlekedési szabályzatokat szem előtt tartva indokolatlanul.
Szóval csak nagyon röviden megnyomtam, hátulról megvillantottam magam, hogy lásson a visszapillantóból, erre állt neki szemétkedni. Én akkor is kitartok az mellet, hogy ha valaki nem ébredt fel amikor a volán mögé ült ,akkor ne vegye már zokon, ha figyelmeztetem.
te ilyenen hergeled magad? nem kell észrevenni, nem létezik.
a hülyékkel nem szabad keménykdni, met úgy is elbukdod.. ugyanis bunkóságból rutinos.
most magadon állsz bosszút...ez jó?
Nem , dehogy, csak hát kb. 14 éve van jogsim és még sosem dudáltam rá senkire. Egyszer megteszem, és erre ez a válasz. Tényleg ilyen a vezetési morál? Ez költői kérdés, mert eddig is tudtam, csak még a saját bőrömön nem éreztem eddig. Most neki miért jó, ha reggel korán össze törjük egymást, és ahelyett, hogy eljutnánk a célba, a rendőrséget várjuk? Szóval nem én vagyok szerintem a bunkó. Köszönöm a megerősítéseket :-)
"TE vagy a beteg ész ész nem én" :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!