Ebben az esetben mind "erkölcsileg" mind pedig a KRESZ szerint én hibáztam?
Azért tettem bele az erkölcsileg részt, mert a KRESZ szerint érzem,hogy igen, ugyanakkor mégsem érzem magam maximálisan hibásnak.
Történet: Főútra kanyarodás előtt áll egy furgon előttem,félig a padkán, még a lámpái sem világítanak.
Mögé érek, a fékre lép, égnek a féklámpák.
Várok-várok semmi nem történik, nem jön autó sem a főúton már egy ideje, hát fogom és kikerülöm.Ekkor tűnik fel,hogy egy motoros állt a furgon előtt, és ő nagy ívben akart kanyarodni,ezért nem ment.
A motoros megijedt mikor mellé értem, láttam,hogy jár is a szája, de más nem történt.
Úgy gondolom,hogy ez egy nehéz helyzet volt, a furgonos megtalálhatta volna az indexkapcsolót, hogy legalább lássam, él.A motort meg teljesen kitakarta, így az meglepett.
Most nyilván,ha rosszul végzőik, mondhatom,hogy nem indexelt meg a padkán állt, leszarja mindenki, de én azért úgy érzem mégis belejátszott a furgonos is ebbe a hülyeségbe.
(azt hittem,hogy félreállt telefonálni, vagy hasonló)
11: ismered ugye azt a mondast, hogy hinni a templomban kell?
Ha minden jel azt mutatja hogy felreallt (ami itt NEM allt fenn ugye), akkor OVATOSAN elhaladunk mellette, felkeszulve arra, hogy ahova nem latunk, ott lehet valami.
Ez alap.
Ott hibazott a kerdezo, hogy "meglepodott" a motoros lattan, holott szamitania kellett volna arra, hogy a furgon elott valami lehet.
Az meg hogy pont a foutra kikanyarodas elott all felre egy furgonos egyaltalan nem eletszeru, olyan helyeken szoktak felreallni tapasztalatom szerint, ahol biztonsagosan ki lehet oket kerulni.
Jelen esetben felhajtott volna a foutra, es ott all majd felre 50-100m mulva. De ez mar csak megjegyzes.
Miért ne állna meg? Olvastad az #5-ös válaszomat? Az autós nem megállt, hanem parkolt, nem félig a padkán, hanem az úttesten a lámpától 1autónyira záróvonal mellett. Ezek után nem nézed ki egy furgonosból hogy félreáll 2 perce megnézni valamit a fent említett módon?
Persze hogy meglepődött a kérdező, én is meglepődnék hogy mit csinál ez a sok szerencsétlen.
Igen, hinni a templomban kell, de a kérdező jól csinálta, utánajárt a dolgoknak veszélytelenül és mindenki boldogan mehetett a dolgára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!