Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért van az hogy a román,...

Miért van az hogy a román, ukrán autósok nem tartják be a szabályokat?

Figyelt kérdés
Szinte félni kell tőlük az utakon. Mind kocsistól, mind kamionostól. De büntetni nem büntetnék meg őket, de ha egy magyar nem tartja be a szabályokat már kapja a csekket.
2015. nov. 18. 17:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Olvass vissza. 2x1-sáv esetén, a megengedettnél gyorsabban haladót előzni... :D

Nem leszek álszent, én is szoktam. De nem 92-vel előzöm a 90-nel haladó kamiont... Meg én nem belátható útszakaszon nem előzök.

2015. nov. 23. 20:36
 22/29 Beviz Elek ***** válasza:

Válasszuk ketté a feltartást és a szabályos kereteken belül autózást.

2x1 sáv:

Nem kötelező 90es határ esetén 140nel közlekedni, majd lassítok és előzök amint lesz rá lehetőség.

De kilómétereket totyogni 90esnél 70-nel mert a másik ráér, az már bosszantó tud lenni. Esetleg van egy csomó záróvonal, kanyarodósáv, stb, ha ott előzöl bunkó és közveszélyes vagy (holott nem mert mielött eltekered a kormányt illik tükörbe nézni), ha megvárod a szabályos helyet de jönnek szembe így gyorsan kell előzni, veszélyes száguldozó vagy. Ha villogsz hogy nyomd már a gázt, akkor idegbeteg.

Én egyszer hajnalban Dkeszitől Gödig egy Astrát kisértem 70-nel, mert hajnalban nagy volt a szembeforgalom ő pedig ráért.

2xtöbb sáv esetén felőlem bármennyivel totyoghattok, csak ne tartsátok fel a kamionokat és ha jön hátulról egy gyorsabb, akkor el kell engedni jobbratartással. Utána újra lehet szotyizni a belsőben

2015. nov. 23. 23:16
 23/29 anonim ***** válasza:
Nálam 2x1-sávról volt szó, és a megengedett sebességgel, vagy annál gyorsabb haladásról. Lásd a #17-est :D
2015. nov. 23. 23:37
 24/29 anonim ***** válasza:
Nincs külön sáv annak, aki siet. Aki siet annak egy korábbi indulás az egyetlen megoldás. Forgalmi dugóban kevesen szeretnek állni. Legalábbis én csak egy embert ismerek, aki ilyenkor ismerkedni szokott és élvezi a helyzetet.
2015. nov. 24. 07:16
 25/29 Beviz Elek ***** válasza:

Nem is kell külön sáv a sietőknek, ha olvastad a válaszokat nem is arról van szó hogy unom a sorban állni, a benzinkúton átmenve és a leállósávon előzném a többieket. Nem vagyok bunkó autós, előzékenyen vezetek, ha van értelme lemondok az elsőbbségemről hogy ezzel segítsem a közlekedés többi résztvevőit.

Természetesen a tömött sorok vagy dugó esetén várom a soromat a többiek mögött mindenféle tolongás nélkül.

A probléma az, mikor az autós nincs tekintettel a másikra, nincsenek tömött sorok (többsávos úton 3-4 autó a láthatáron) és nem képes elengedni a jóképességű a másikat hanem fej-fej mellett haladnak egymás kezét fogva, aki menne pedig oboázhat hátul fölöslegesen.

Korábban indulni? Teljesen fölösleges több okból is.

Az év 3/4ében nincs időm és sietnem kell. Keveset tudok aludni, tudom hogy mennyi idő A pontból B-be, ha napi fél órával többet tudok aludni, már megérte.

Mivel évek óta ez megy, már hozzászoktam, ha ráérek akkor sem szeretem ha feltartanak. Mégegyszer kihangsúlyozom, nem az a baj ha sok az autó, hanem mikor az a pár darab direkt egymás mellett megy.

Nálam az autózás nem a kilátás nézegetéséről szól, nem azért autózom mert nélkülözhetetlen (pedig az), hanem mert szeretek vezetni. A közlekedésnek megvan a maga szépsége, amiben pont az a csodálatos hogy a különböző méretű, gyorsaságú járművek egymás akadályozása nélkül egy szép kerek rendszerben folyamatosan haladnak. Ehelyett bekerülnek a hibás egységek, amik szépen lerombolják az egészet.

Figyelmesség az egész és önjelölt rendőrként nem kell feltartani a másikat.

2015. nov. 24. 09:41
 26/29 anonim ***** válasza:

A sietség úgy néz ki az élet stílusod.

Amúgy több tanulmány is mutatja, hogy aki együtt közlekedik a többiekkel, lassabban, de nyugodtan ér célba és a.többieket nem tartja fel. Más részről aki össze-vissza cikázik, bevág mások elé, kihasznál minden lehetőséget, agresszívan vezet, az perceket spórol, miközben a közlekedés résztvevőinek sokkal nagyobb hátrányt okoz, és mindenkinek lopja az idejét ezzel.

2015. nov. 25. 06:48
 27/29 Beviz Elek ***** válasza:

Ha érted is amit olvasol, akkor rájössz hogy nem cikázok értelmetlenül össze-vissza. Akkor előzök jobbról (majd balról), mikor az egyébként majdnem ÜRES úton nem képesek jobbra tartani. De ez még a kisebbik probléma, inkább az idegesítő mikor ezen az ÜRES úton egymás mellett mennek és nem tudsz elmenni mellettük.

Mindjárt Black Friday, ha lesz egy jó ár-érték arányú kamera, akkor veszek egyet a kocsiba éa megmutatom miről beszélek.

2015. nov. 25. 16:00
 28/29 anonim ***** válasza:
A kamera amúgy jó ötlet, de extra energiát azért elvesztegetni, hogy még jobban felbosszantson a hülye sofőrök viselkedése, káros lehet az egészségre. De néha én is feljelentést tennék néha van néhány vicces videó és fotó felvetelem nekem is. Csak nincs kedvem foglalkozni a dologgal. A rendőrség úgysem csinál semmit. Lopás videó és később beazonosított tetteseket is hagyták a semmibe süllyedni. Kissebb közlekedési szabálysértéseket, amiből nem keletkezett sem anyagi kár, sem 8 napon túl gyógyuló testi sérülés, ki fogják röhögni.
2015. nov. 25. 17:20
 29/29 anonim ***** válasza:
Nem.mondtam, hogy te cikázol, azt te olvastad ki a szövegből, mert magadra veszel olyat, ami nem a te inged. Csak jeleztem, hogy a viselkedés, amit kifogásolsz, bizonyítottan káros.
2015. nov. 25. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!