Mit építenek az M7-en?
Mi? Te most így magadnak válaszoltál volna :D
FAIL :DDDD
Oké.. :D . de konkrét válasz kéne, hogy még sávokat, vagy kutyafuttatót, vagy mi épűl ott , .
Most jöttem a marsról és felvilágosítást szeretnék kérni. :)
Nem olvastam utána műszakilag és külföldi megvalósítás előtti és utáni baleseti statisztikákat sem kerestem, tehát ez csak az én agymenésem:
én nem kimondottan sok értelmét látom ennek. Annyi előnye biztosan van, hogy dugóban 30-50 centivel több hely van félrehúzódni és "mentősávot" kialakítani, de annak mennie kellett volna eddig is. Ha már belegangolsz az elválasztóelembe, akkor már mindegy, hogy betonba mész vagy szalagkorlátba, merőleges irányú ütközés pályán úgy sincs. Talán ennek olcsóbb a karbantartása.
Azért a valódi hivatalos indoklásra kíváncsi lennék, miért kell a zöldsáv+szalagkorlát helyett betonelválasztót építeni.
Elvileg a szalagkorlátot átüti egy kocsi főleg 130 körül,a betonelemről meg lepattan. Na most akkor adtunk a szarnak egy pofont,mert akkor az innenső sávon lévőnek ütközik neki,de tény és való a szemből jövők kevésbé számíthatnak bokron és korláton áttörő kocsikkal,ami kb védhetetlen.
Szerintem megnézve a főközlekedési 1 és 2 számjegyű útjaink kriminális minőségét ez pont századrangú probléma volt ,de hát erre ad a zúnió,ahol tudvalevően óriási szakemberek ülnek..
A szalagkorlátot simán nem üti át egy személykocsi 130-cal, az csúnya a lenne. Egy 90-nel haladó kamiont is megfog, pedig annak legalább tízszer akkora a mozgási energiája. Akad amikor nem, de láttunk pár éve olyat is, hogy a Kamaz átgangolt a betonelválasztón az M0-n :D
Nem gondolom, hogy rosszabb lenne ez a megoldás, mint a sima szalagkorlát, de - mint korábban is írtam - a pontos átépítés okai nem tudom így jelenleg sok extra előnyét sem látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!