Mi a helyes válasz ennél a KRESZ tesztkérdésnél és miért nem jó mindkettő? És hogy picok-mocskos-kutya személy-e, aki ezt a kérdést így feltette nekem, hogy nem tudom arcon-vágni?
225/70 R 14 gumiabroncs
A 70es szám az jelenti, hogy a
-a gumiabroncs magasságának és szélességének az aránya 70 százalék
-a gumiabroncs szélességének és magasságának az aránya 70 százalék
Miért lenne piszok?
A 225 az a szélesség mm-ben. A 70 az oldalfal magassága a szélesség százalékában. Az R14 az abroncs belső átmérője, tehát 14"-os felnire megy fel.
Innen a többi logika: ha valami 70%, akkor az ugye 0,7-es arányt jelöl, amiből következik, hogy a törtnél a felső helyen, a számlálóban van a kisebb érték.
Tehát az első válasz, a magasság és a szélesség arányát jelöli a 70-es szám.
A szélesség 100%, akkor a magasság 70 százaléka ennek az értéknek.
a szélesség 225mm akkor a magasság 157.5 mm
Bakker, mindig elcseszem, pedig tudom. Nem tudom kinek volt 5ös matekérettségije, de nekem az volt és mégis elcseszem.
Mi a gond?
Ha egy ilyen egyszerű kérdést nem értesz meg, akkor talán a nem a kérdezővel van a gond.
A kérdés lényege, hogy a 70 az az adott tört számlálója vagy a nevezője. Nem mindegy, hogy 2/3-ad vagy 3/2-ed.
""""""""""akkor talán a nem a kérdezővel van a gond""""""""""
de azzal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!