Na mi a helyes megfejtés?! :'DDD
Egy faluban négy ház áll.Igen,pontosan négy.Hivjuk őket A,B,C és D háznak.Minden házban lakik egy-egy család.A családok különböző számú eberekből állnak.Határozd meg hogy meik házban hányan élnek.
Amit tudunk:
- három ember lakik a B vagy C házba.
- ha kevesebb mint négy személy lakik a B-be,akkor hárman vannak a D-be.
- ha nem három lakó van az A-ba,akkor a B,C és D házban együtt kilenc ember lakik.
- ha négyen laknak a B-be,akkor az A-ba öten.
- ha kevesebb,mint hét lakó van a D-be,akkor minden házban minimum két ember lakik.
Melyi házba hány lakó van?!
Ház A :
Ház B :
Ház C :
Ház D :
Na hajrá.! :DDD nekem 15 percbe telt kitalálni a helyes megoldást. :'D
Ez értelmetlen, sok megfejtés lehet... Mivel az első kivételével minden feltétel, úgy kezdődik, hogy "ha" így értelmezhetők igaznak és hamisnak is.. és így rengetegféleképp lehet megoldani a feladatot.
Íme egy lehetséges megoldás:
A=3
B=3
C= 2 vagy több mint 3
D=3
Íme egy másik
A=5
B=4
C=3
D=2
És van még... Szóval akkor hogy is van ez?
3 perc.
Leírtam egy lapra mit tudunk. Szóval kezdjük ezzel: 3 ember lakik a B-be. Ha B-be kevesebben laknak mint 4 személy, akkor D = 3. (B=3, D=3). A-nak nem három lakója van. Ezt nem tudjuk így válasszuk a nem-et. B + C + D =9, amiből B + D =6, szóval C = 3. B-ben nem laknak 4-en így A-ba sem 5-en. D-nek kevesebb mint 7 lakója van, akkor minden házba min. 2 ember lakik, B-igen, C-igen, D-igen, A-nem tudjuk. Szóval igen XD
Sok lehetőség van de én erre jutottam 3 perc alatt:
Ház A:2 (2-től 4-ig)
Ház B:3
Ház C:3
Ház D:3
Éééés ime:
Ház A : 5
Ház B : 4
Ház C : 3
Ház D : 2
Elsőnek gratula :DD én 3 elméletet kreáltam és úgy jött ki.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!