Közúti veszélyeztetés miatt első felindulásomban feljelentést tettem. Milyen eljárást von maga után konkrétan?
Figyelt kérdés
EGy autós a vasúti átjáró után közvetlenül,a még tartó vasúti záróvonalon beelőzött, miközben már gyorsulásban voltam és elkezdett rámfékezgetni.Háromszor rámfékezett és visszakényszerített kb. 30-ra,de még akkor sem vettem a lapot hogy szemétkedik.(Előtte senki nem volt.)Ezért be akartam előzni,mire rám húzta a kormányt,át is ment a felezővonalon és ismét rám fékezett,mire vissza kellett kapnom a kormányt,hogy ismét mögé kerüljek,vissza a sávomba.Pipa lettem és feljelentettem.Az autós kamerám felvette,tisztán látszik rajta a teljes manőver és a rendszám is.Viszont a dátum valamivel korábbi,mert nem vettem észre,hogy elállítódott.Sajnálom,ha netán elvennék a jogsiját,meg bíróság és egyebek,mert lehet hogy nem alapból agresszív,csak akkor épp problémája volt és rajtam akarta "leverni",mert épp én voltam előtte.Lehet hogy a családja fogja meginni a levét a hirtelen hülyeségének. Viszont beadtam a teljes útról a videót.Visszavonható-e a feljelentés ha meggondolom magam?Vagy már ott a videó-bizonyíték és megy a maga útján?Hátha abból is tanulna,hogy ne szemétkedjen,mert bármelyik autóban lehet kamera és feljelenthetik,mint most én.Lehet,hogy ez is elég lenne neki.Persze minek csinálta?Én nem adtam okot rá.De akkor is sajnálom,pedig nagyon megijesztett.És nekem 35 év alatt soha még egy koccanásom sem volt,főleg azért lettem dühös,hogy veszélyeztetett 35 évi balesetmentes közlekedés után.Meg ugye az autóm is összetörhetett volna velem együtt.2015. nov. 8. 02:07
11/16 Alex Fly válasza:
Azért nem véletlenül szokták kitakarni az arcot... Ha valaki akar, abba beleköthet. A rendszámmal más a helyzet, az nem minősül személyes adatnak, ráadásul egy gépjárműnek nem lehetnek személyes jogai.
Másrészről ha valakinek ahhoz van képe, hogy másokat veszélyeztessen, akkor ahhoz is legyen, hogy alkalomadtán az arcával együtt vállalja, amit tett.
12/16 anonim válasza:
A kerdezo nemnhozta a felvetelt nyilvanossagra, tehat nincs ok arcrol meg szrmelyisegi jogokrol beszelni
13/16 A kérdező kommentje:
Kedves válaszadók, köszönöm szépen a hozzászólásotokat. Épp most kaptam meg a rendőrség válaszát, hogy eljártak az ügyben és határozat született, meg hogy köszönik, hogy hozzájárultam a területükön a szabályok betartatásához. viszont a törvény szerint én nem kaphatok a határozatból, így azt sem tudhatom meg, hogy az utikalóz milyen büntetést kapott. De nagyon remélem, hogy kapott. Már az is elég büntetés lehetett neki, hogy meg lett hurcolva a tettéért és remélem, ezzel örökre elvettem a kedvét a szemétkedéstől. Már ezért megérte.
2016. febr. 11. 11:34
14/16 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy régi ez az ügyem, de azóta sem fér a fejembe, hogy hogyan lehet, hogy a rendőrség a kérésemre nem közölte velem, hogy milyen büntetést kapott az, akit feljelentettem. Mert hogy a törvény nem engedi meg. De hisz kinek van köze hozzá, ha nem a feljelentőnek ? Csak annyit árultak el, hogy lefolytatták az eljárást, de hogy kapott-e büntetést, vagy mennyit, arról egy szót sem árultak el. eltelt azóta 5 év. Esetleg ennyi év után már megmondaná a rendőrség, ha megkérdezném ismét ? Mert még mindig szeretném tudni, hogy egyáltalán megbüntették-e és ha igen, milyen büntetést kapott ?
2020. nov. 5. 08:29
15/16 anonim válasza:
Nem mondaná meg és amúgy logikus, hogy veled nem közlik - ugyanis nem sok közöd van hozzá. Megtetted a bejelentést, a hatóság eljárt. Legyen ennyi elég.
16/16 anonim válasza:
Közzétenni nem szabad de rendőrségnek bíróságnak oda szabad adni.
Távoli hasonlóság a jogos önvédelemhez gyilkolni is tilos kivéve ha támad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!