Hogyan ne legyek tök ideges, mikor ki kell mennem egy főútra, és sok kocsi jön? A gyomromban ideg van!
Még nem vagyok annyira profi vezető, ráadásul mikor megkaptam a jogsit, még bénáztam, és jött sok-sok kocsi, és a mögöttem lévő rám dudált de rendesen.
Amitől még idegesebb lettem, és mikor ki akartam menni lefulladtam és azóta mikor forgalmas útra kell kikanyarodnom, és mögöttem áll sok kocsi elkap az idegesség, és félek, hogy megint ledudálnak, és pancsernak érzem magam!
Mondták, ismerősök tanácsolták, hogy ne idegeskedjek, ha annyira jól tudnak vezetni, jöjjenek ki elém, és állják el a forgalmat, ha jobban tudnak vezetni, én csak ne idegeskedjek, azért. Azok mögöttem vannak, várjanak csak a sorukra.
És nem szoktam bénázni, de nem vagyok vakmerő, hogy nagy gázzal kirepesztek a főútra mint sokan.
Én biztosra megyek, megvárom, még 50-100 méterre van valaki, és nem 80nal jön!
És félek, hogy megint rám dudálnak, biztos idegesek mögöttem, már a kormányt markolják, és nem akarom, hogy megint rám dudáljanak!
Folyton azon parázok, hogy "jajj, megint idegesek mögöttem biztos! Mikor fog valamelyik rám dudálni!"
Tudom, hogy fel kell venni a forgalom ritmusát, de nem arról van szó, hogy töketlenkedek, hanem, hogy nem tudok nagy gázzal kifordulni, és elkezdeni gyorsítani ezerrel, hogy ne jöjjenek belém!
És idegbajt kapok, inkább kerülöm a forgalmas utakat, de nem tudom mindig elkerűlni őket.
Mit lehet ez ellen tenni? Próbálok arra gondolni, hogy "Óhh, biztos nagyon türelmes ember van most mögöttem, nem fog rám dudálni, de nem megy, egyből bejön a gondolat, mikor jön egymás után jobbról 15 autó, balról 20, nagy hosszú sorban, hogy "jajj, mindjárt rám nyomják a dudát, hogy feltartom őket már fél perce!"
Mit csináljak?
Soha ne foglalkozz azzal, hogy mi van mögötted. A közlekedésben a biztonság az első, nem a mögötted jövő.
Amúgy ha 20 autó jön hosszú sorban, akkor én elindulok szépen lassan. Legkésőbb a 3.-nak ki kell engednie, mert már nem fér el.
teszel rájuk magasról,és megvárod mig biztosnágosan ki tudsz fordulni.
gondolj inkább arra,hogy azért vársz biztonságos kifordulásra,mert akiket elengedsz,azok szeretnének élni.
Én is volt, hogy elindultam gurulni nagyon lassan, erre mikor oda ért egy kocsi, akinek le kellett fékeznie, mert nem fért el tőlem, és a szembejövőtől, rámdudált, mutatta a középső úját, majd elrepesztett.
Pedig nem gurultam rá, elhiheted!
"Soha ne foglalkozz azzal, hogy mi van mögötted. A közlekedésben a biztonság az első, nem a mögötted jövő. "
Nagyon remélem, hogy ezt csak kikanyarodással kapcsolatban írtad, nem általánosan. Természetesen nagyon fontos, hogy mindig tisztában legyél azzal, mi van mögötted.
Az miért érdekel, hogy rád dudál a szerencsétlen? Autóban ülsz te is, ő is, ennél többet nem tud tenni ezért nyomogatja azt a gombot. Lehet gratulálni nekik, mekkora profi aztán rögtön elfelejteni. Ez fontos. Ne rágódj rajta, mert eltereli a figyelmedet ami balesethez vezethet.
Tanulj meg elindulni minden körülmény között - dinamikusan.
Ekkor gond nélkül be tudsz csatlakozni a forgalomba, ha normál tempóval közelednek a védett úton haladók / ha nem mész ki, akkor se zavar, hogy dudálnak, mert nem te tökölsz.
(Sajnos sokan nem tudnak dinamikusan (valóban dinamikusan) gyorsítani az oktatóknak hála, emiatt pedig rettegnek a forgalomtól, illetve a zöld lámpáktól cammogva mennek.)
Magyarán, ha lesz önbizalmad, mert tudod, hogy nem tökölsz, akkor nem fog idegesíteni a duda-kérdés. Ha marad minden így,akkor meg lehet rettegni.
0-40-re szerintem minden "nyugati" autó képes 1-esben, ha ez megy elforgó kerék nélkül, még max a 2-est kell kicsit használni gyorsulásra,aztán lehet 4-5-ben tartani a tempót, a fogyasztás se rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!