Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A traffipax képeket rögzít,...

A traffipax képeket rögzít, vagy videó formátumban is tárolják azt, ami alapján a feljelentést elkészítik?

Figyelt kérdés
Az Én "gyorshajtásomat" 4 képpel akarják bizonyítani a (kozbirságpol.hu) weboldalukon, viszont a sebbeség túllépésénél (73km/ó) se Én, sem az autó rendszáma nem látszik egyáltalán, csak hogy az egy fekete Punto. Mikor már elméletileg 42 km/ó-val megyek már csak akkor látszik a rendszám (ugye ez 50-es táblánál).

2013. aug. 21. 10:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel keress meg egy jó ügyvédet. Van amelyik videót rögzít van amelyik több képet sorozatban. De szerintem ha csinál négy képet azt ellátja valami azonosítóval s az alapján egy jogi csűrés csavarás után azt fogják vélelmezni hogy a négy kép egy kocsiról készült egy időben egy helyen egy vezetővel. Amúgy fontos lenne a képeken a felismerhető hely is hogy valóban ott vagy e ahol mondják. Voltak már érdekes esetek...
2013. aug. 21. 10:31
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Tehát készült négy kép ugyanott, mondjuk 1-1 sec eltéréssel és az első kettőn még túllépi a sebességkorlátot az utolsón viszont nem, adott esetben még a fékezés is látszik a képeken mivel máshogy áll a kaszni és Te megpróbálod megmagyarázni, hogy csak az utolsó képen szerepelsz Te és az autód a többin viszont nem? Sok sikert! Legközelebb vagy figyelj jobban vagy tartsd be a sebességkorlátot.
2013. aug. 21. 10:49
 3/11 anonim ***** válasza:

Akkor most elmondom a szitut.

Az a 4 kép csak ki lett kockázva a videófelvételből. Ha nem értesz vele egyet, akkor nyugodtan bemehetsz és megmutatják az egész videófelvételt. Nyilván a weblapjukra nem fogják fletenni az egész videófelvételt, ezért rsknak fel csak belőle 4 képet, ami elvileg bizonyító erejű. Persze kéne látni a gyorshajtűás képet, mert attól függ milyen sebességmérővel csinálták... pl. a radarosok, és az NJL SCS-103-as lézer csak képet tud készíteni, videót nem. Ellentétben a VHT fámalézerek azok videót készítenek. (pl. fáma3 és az altípusai) Valószínűleg téged az utóbbi kapott le, mivel ami csak képet tud készíteni, azzal nem mérnek messzire, 50-100m.

2013. aug. 21. 13:42
 4/11 anonim ***** válasza:
A kérdésedre konkrét választ nem merek írni,leírom az én esetemet.Megkaptam a 30.000 Ft-os csekket,50 helyett 69-cel hajtottam Bp.Váci úton.Két kép készült,egy az 50-es tábláról,másik pedig a rendszámomról,viszont az nem látszik,hogy az autó a tábla előtt,mellett mögött van,mivel csak a rendszám látszik.Beszéltem egy rendőr barátommal,azt mondta,felesleges fellebbezni,hitelesített mérővel mértek,mondhatok bármit,nekik lesz igazuk,ráadásul még fellebbezési illetéket is fizethetek.Befizettem,mert sajnos tudom,nem nyerhetünk velük szemben,ettől függetlenül tényként kezelendő,hogy a sebességhatárokat-még ha azok indokolatlannak is tűnnek-be kéne tartanunk...de nekem se sikerül mindig,mint azt a példa mutatja.
2013. aug. 21. 13:57
 5/11 anonim ***** válasza:
A traffipax videót készít, ezért hiába lassítasz le, amikor mellé érsz, végig rögzíti a gyorshajtásodat. A rendszám nyilván csak akkor fog látszani, ha a közelébe érsz, de a videón látható, hogy melyik autóról van szó.
2013. aug. 21. 15:23
 6/11 A kérdező kommentje:
A legtávolabbi 215méter volt, a legközelebbi már csak 66méter.
2013. aug. 21. 17:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy jogod van elkérni a trafi papírjait.

Persze csak ha megállsz és visszamész.

Mivel nem találtam a netem most hirtelen sokat fogok neked gépelni :-)

Mérőműszer hitelesítése :

" -Műszer, száma tipusa

- OMH- bizonyítvány száma, időpontja, érvényessége

- Akkreditált kalibrálóilaboratórium kalibrációs jegyzőkönyve ( vagy hiteles másolat ). Időpont, szám, érvényesség. Akkreditáció tanúsítása a laboratórium részére ( OMH ) a kalibráció elvégzésére.

-HIF-engedélyek, rádióengedély, frekvenciakijelölési határozat, érvényesség frekvenciánként, tipusonként külön.

Elektromágneses összeférhetetlenségeknek megfelelés tanúsítása ( EMC radarelvű berendezéseknél )

-CE-minőségtanúsitás, magyar nyelvű hiteles fordítással

- Lézerosztály-tanúsítása ( lézerelvű berendezésnél )

munkavédelmi vizsgálati jegyzőkönyv, megfelelőségi taúsitással. "

" Ha a helyszínen lévő rendőr elutasítja a dokumentumok bemutatását, akkor szabálysértési jegyzőkönyvben észravételezni kell a dolgot. Előfordulhat, hogy a mérőműszer HITELELÍTÉSE LEJÁRT, AMELY ESETBEN A MÉRÉSI EREDMÉNYT A SZABÁLYSÉRTÉSI HATÓSÁG NEM VEHETI FIGYELEMBE, TEHÁT BIRSÁGOT SEM RÓHAT KI "

Na ez hosszú volt..., de ezt mindíg a telefonomon tartom XD

2013. aug. 21. 17:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Régebben ( 2-3 éve ) nem egy ismerősöm fellebbezett a gyorshajtási csekk ellen, és nyertek.. régen ha bemértek, volt hogy csak 1 képet csináltak, és van valami olyasmi törvény( már nem emlékszem pontosan ) hogy azt hiszem 3 db képnek kell lennie ÉS/VAGY videófelvételnek, akkor jogos a büntetés, sokan csináltuk régen és 5ből 5 ember megnyerte, azóta már ez nem igazán lehetséges, mert a jagellók rájöttek erre, és azóta több képet mellékelnek.
2013. aug. 22. 00:36
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha kijön vmi büntetés hogy lehet megnézni a fotot/felvételt? Be kell menni a rendőrségre?
2013. szept. 9. 18:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha kijön a gyorshajtás azon lesz egy weblap (ez a weblap: [link] ) és egy kód... Neten felmész erre a weblapra, beírdod a megfelelő kódokat, és megcsodálhatod magad, ottlesz a gyorshajtás kép. Ha ez nem elég, akkor bemész személyesen, és megtudod nézni az eredeti vágatlan felvételt...
2013. szept. 9. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!