Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tapasztalt autóvezetők!...

Tapasztalt autóvezetők! Nektek mennyi időbe telt rendesen megtanulni vezetni? Fontos!

Figyelt kérdés
Nektek mennyi időbe telt rendesen megtanulni vezetni? Ugyanis én kb áprilisban kezdtem el vezetni, és ha minden igaz december 17-én lesz a gyakorlati vizsgám. A tanár szerint van még bőven mit csiszolni a tudásomon, maga a vezetés majdnem tökéletes, de hegynek fel elindulni és hasonló kunsztok nem nagyon mennek, legalábbis elsőre nem, valamint ugye sok mindenre oda kell figyelni, és ez nekem még gondot okoz. Megtanulhatom mindezt decemberig, úgy, hogy még a parkolás és az autópálya is hátra van? Kezdek félni, pedig magabiztosan vezetek!

2015. okt. 20. 09:27
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Én is két hónap alatt tettem le a jogsit. Elméletre be sem jártam, feleslegesnek tartottam. Magamtól egy hét alatt megtanultam. Hibátlan lett a KRESZ.

De te tévedésben vagy! A vizsgakövetelmény az csak egy MINIMUM SZINT! Oda nem kell tudni mindent profin! Bárki megcsinálja, aki odafigyel azon a pár10 vezetés órán. Sokminden belefér a vizsgán. Még hibázhatsz is...

Majd ha jogosítvánnyal a zsebedben, saját autóval napi szinten vezetsz 3 évet, na majd utána kezdheted mondani hogy megtanultál rendesen vezetni! (Persze ha fejlődtél is annyit, amennyi ennyi idő alatt elvárható. Nálad már alapból kérdéses hogy mi a fené csinálsz április óta)

2015. okt. 20. 10:35
 12/21 A kérdező kommentje:
Hónapokig elég keveset járztam,a nyárom max heti 1x, most naponta járok, össze kell kapnom magam. Itt lehet saját autóval és kisérővel járni, de én valamiért féltem, inkább halogattam....és pénzünk sem volt, a párom vett egy új autót és elszámolta magát....Szóval az 5 hónapbúl maximum 2-t vezettem úgy hogy tanultam is valamit (tudom, ostoba vagyok:)). Most belehúzok, már nem félek, érzem az autót, ha lefulladok, nem leszek ideges, csak nevetek egyet és újra indítok. Nem tartom magam igazán bénának, a tanárom is dícsér, vannak sokkal rosszabbak is, most mesélte, hogy kinyírták az autóját, ma másikkal jött (ugyanolyan amit vezettem), szóval nem vagyok béna:D De nyilván félek egy kicsit, mert van még bőven mit tanulni, és azért csak veszélyes.
2015. okt. 20. 11:08
 13/21 A kérdező kommentje:
Egyébként én el tudom képzelni, hogy valaki hetek alatt tanul meg, a párom kiváló sofőr, ő is egykettőre belejött, tizenévesen már javában furikázott, autót vett (ő tanít engem is ha úgy van). Akkor gáz, ha ezt az ember mások orra alá dörgöli.
2015. okt. 20. 11:10
 14/21 anonim ***** válasza:

Melyik országban laksz, hogy vezethetsz jogsi nélkül?

Az nem fog vigasztalni a kórházban, hogy a másik se tud vezetni, még ha jelen helyzetben ezzel el tudod ütni a problémát.

2015. okt. 20. 11:28
 15/21 A kérdező kommentje:
Svájc. Itt ha van kék plecsnid és érvényes tanulópapírod, vezethetsz olyan személy kíséretével, aki minimum 3 éves jogosítvánnyal bír.
2015. okt. 20. 11:44
 16/21 anonim ***** válasza:

Kotelező óraszámból 1 hibaponttal levizsgáztam(kis oldaltáv). Ezután kellett 6 év hétvégi-nyáriszüneti vezetgetés ősök kocsijával kisebb városokban, országúton. Majd napi robogózás Pesten 3 évig.

Közben már saját kocsi 7éve, nem napi szinten de kb minden 2.nap vezetek.

Be kell vallanom a pesti robogózás alatt tanultam meg vezetni, kiszűrni azt a néhány homály meg tahó balfalloszt akit egy pillanatra sem szabad szem elől veszteni (az autó kezelésével sosem volt problémám)

2015. okt. 20. 12:08
 17/21 anonim ***** válasza:

Rendesen vezetni? Olyan 50 - 70 ezer km. A vezetés olyan dolog, hogy nincs olyan aki már mindent tud, lehet akármennyi gyakorlatod, mindig érhet meglepetés.

Az autót kezelni meg lehet tanulni pár tucat alkalom alatt, de a forgalom egy folyamatosan változó helyzet, a jogosítvány csak arra való, hogy később egyedül is gyakorolhass.

Az emelkedőn elindulás problematikáját sosem értettem. Mi ezzel a gond? Elkezdesz elindulni, mint sík úton, adj gázt, jó kövéret, kuplung fel, mikor érzed, hogy már húzna, erőlködni kezd, puff egy mozdulattal kioldod a kéziféket - balra el.

Próbáld meg úgy, ismerős mellett mondjuk, hogy úgy gyakorlod az emelkedőn elindulást, mintha nem is lenne kézifék. Csak megállsz, egyes, gyorsan le a fékről, és újraindulás. Meg is lehet tartani csak gázzal - kuplunggal épp a megmozdulás - visszagurulás határán, ezzel a "játékkal" lehet fejleszteni az érzéked.

De a legegyszerűbb az első megoldás, nagy gáz, kuplung lassan fel, mikor már húz - kézifék kiold.

2015. okt. 23. 19:21
 18/21 Beviz Elek ***** válasza:
Nagy gáz? Megtanítod leègetni a kuplungot? Tudsz vezetni? ;)
2015. okt. 24. 09:03
 19/21 A kérdező kommentje:
Hegymenet most már megy. Az elméleti tudásom csaknem hibátlan, de élesben nem mindig jön:D Pláne, hogy megszoktam a kis Cliomat, és a tanárnőnek vw-je van:D Ráadásul az új fajta Polo, nagyon más, nehéz megszokni:) Most vezettem sötétben is, de nagyon rossz volt, nem is ment olyan jól. Majdnem minden nap megyek én is, mindig van egy ürügy, és minden uttal jobban érzem magam és persze az autót:)
2015. okt. 25. 19:34
 20/21 A kérdező kommentje:
Nos, megkaptam a "behívót" dec. 17.-én megyek vizsgázni:)
2015. okt. 27. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!