Tapasztalt autóvezetők! Nektek mennyi időbe telt rendesen megtanulni vezetni? Fontos!
Én is két hónap alatt tettem le a jogsit. Elméletre be sem jártam, feleslegesnek tartottam. Magamtól egy hét alatt megtanultam. Hibátlan lett a KRESZ.
De te tévedésben vagy! A vizsgakövetelmény az csak egy MINIMUM SZINT! Oda nem kell tudni mindent profin! Bárki megcsinálja, aki odafigyel azon a pár10 vezetés órán. Sokminden belefér a vizsgán. Még hibázhatsz is...
Majd ha jogosítvánnyal a zsebedben, saját autóval napi szinten vezetsz 3 évet, na majd utána kezdheted mondani hogy megtanultál rendesen vezetni! (Persze ha fejlődtél is annyit, amennyi ennyi idő alatt elvárható. Nálad már alapból kérdéses hogy mi a fené csinálsz április óta)
Melyik országban laksz, hogy vezethetsz jogsi nélkül?
Az nem fog vigasztalni a kórházban, hogy a másik se tud vezetni, még ha jelen helyzetben ezzel el tudod ütni a problémát.
Kotelező óraszámból 1 hibaponttal levizsgáztam(kis oldaltáv). Ezután kellett 6 év hétvégi-nyáriszüneti vezetgetés ősök kocsijával kisebb városokban, országúton. Majd napi robogózás Pesten 3 évig.
Közben már saját kocsi 7éve, nem napi szinten de kb minden 2.nap vezetek.
Be kell vallanom a pesti robogózás alatt tanultam meg vezetni, kiszűrni azt a néhány homály meg tahó balfalloszt akit egy pillanatra sem szabad szem elől veszteni (az autó kezelésével sosem volt problémám)
Rendesen vezetni? Olyan 50 - 70 ezer km. A vezetés olyan dolog, hogy nincs olyan aki már mindent tud, lehet akármennyi gyakorlatod, mindig érhet meglepetés.
Az autót kezelni meg lehet tanulni pár tucat alkalom alatt, de a forgalom egy folyamatosan változó helyzet, a jogosítvány csak arra való, hogy később egyedül is gyakorolhass.
Az emelkedőn elindulás problematikáját sosem értettem. Mi ezzel a gond? Elkezdesz elindulni, mint sík úton, adj gázt, jó kövéret, kuplung fel, mikor érzed, hogy már húzna, erőlködni kezd, puff egy mozdulattal kioldod a kéziféket - balra el.
Próbáld meg úgy, ismerős mellett mondjuk, hogy úgy gyakorlod az emelkedőn elindulást, mintha nem is lenne kézifék. Csak megállsz, egyes, gyorsan le a fékről, és újraindulás. Meg is lehet tartani csak gázzal - kuplunggal épp a megmozdulás - visszagurulás határán, ezzel a "játékkal" lehet fejleszteni az érzéked.
De a legegyszerűbb az első megoldás, nagy gáz, kuplung lassan fel, mikor már húz - kézifék kiold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!