Ha egy férfi a kocsival átmegy a piroson, mert a felesége mindjárt szül akkor megbüntetik vajon a rendőrök?
Ezt a kérdést sem a rendőrre kellene kihegyezni, hanem a biztonságra... nem azért nem szabad áthajtani a piroson, mert megbüntet a rendőr, hanem azért mert egy olyan manőver tömeges balesetet is okozhat.
Piros lámpánál csak a megkülönböztető jelzést használó jármű hajthat át, mégpedig azért, mert a KRESZ erről külön rendelkezik, a többi közlekedő köteles szabad utat biztosítani számára, s ezért szól a sziréna, hogy már messziről felhívja a többi közlekedő figyelmét arra, hogy lassítson, álljon félre, nem azért szirénázik a mentő, hogy a nagymama a kamrában is tudjon róla.
Vasúti átjáróban még a megkülönböztető jelzést használó mentőnek is meg kell állni a piros lámpánál - első a biztonság.
"Mindjárt szülés" esetén nem személyautóval kell száguldozni, hanem mentőt hívni, ha valaki személygépkocsival furikázik, ott a "mindjárt" valószínűleg sokkal később lesz
A születésemnél hasonló helyzet állt elő. Anyu mesélt el mindent.
Apu elég gyorsan hajtott és a rendőr utána ment. Nem ment át a piroson vagy ilyesmi csak gyorsabban ment mint szabad. Megállt a rendőrnek, mondta, hogy elnézést de szül a nejem, erre a rendőr mondta, hogy szálljon vissza, megy elöl és kövessék. Aztán felvezetéssel jutottak el a szüleim a MÁV kórházig. Nem volt bünti szerencsére, én meg talán nekik is köszönhetem az életem, mert a nyakamra többszörösen rá volt tekeredve a köldökzsinór és császármetszéssel születtem meg, állítólag az utolsó utolsó pillanatban vettek ki.
Miért hiszi mindenki, hogy egy gyerek annyira gyorsan kibújik?? Ez nem úgy működik, mint a filmekben, hogy minden előjel nélkül pár pillanat alatt megvan a baba...
Ha valaki messzebb lakik a kórháztól, vagy már a sokadik gyereket szüli, akkor érdemes előbb elindulni, előbb mentőt hívni. Felelőtlenség másokat veszélyeztetni és balesetveszélyesen vezetni.
Remélem igen, 300ezerre:
Ha megáll, akkor legfeljebb gyermeke születik, és komplikáció lép fel, ha nem áll meg, legfeljebb megöli a születendőt, nejét, magát és másokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!