Tanulóvezetők! Csak én utálom ennyire a manuális sebességváltót?
Ha ennyire problémás a vezetés, és ekkora gondot okoz a kezelőszervek használata, akkor nem kellene erőltetni.
Veszélyes lehetsz önmagadra és a körülötted közlekedőkre. :(
Szia!
Bár nem tanulo vagyok (ujra tanulo/D kat/), de anno én is f*stam a váltótól. Mit miért minek hogyan? Sokat is szenvedtem, csoda, hogy átmentem a forgalmin, és utána is voltak gondok.(elfelejtem hol vagyok 2es helyett 4es stb)
De azota bele jöttem nagyon jól megy, ugyhogy tényleg rutin kérdése. Még gondoltam arra is, hogy autamatán tanulok, de ugy voltam vele mivan ha manuálisba kell egyszer ülnöm? De nem bánom és imádom. Annyit hozzá tennék, hogy nő és szőke is vagyok. :D :P
üdv 25N
Ezen ne aggódj, itt mindig benyögi valaki hogy "akkor nevezessé" Egyszerűen az autó kezelésének legnehezebb és legfeleslegesebb része a kuplungolás váltogatás. Meg lehet szokni az tény,millióknak sikerült. Csak ugye nagyon sok mindent meg lehet szokni ,a büdöset is például.. meg lehet szokni a patakban mosást is,lehet tisztább is lesz tőle a ruha, de azért milyen jó egy automata mosógép :D
Másrész két kezed szabad egy lábad szabad. Vegyük a kézben tartott mobilt, üldözendő rendőr büntet érte, mert jaj nagyon veszélyes,hiszen egyik kezed nem a kormányon van! Állítólag... De aki városban 5mpenként rángatja a váltót annak a keze sem a kormányon van, mégis tök elfogadott dolog. És közben beszélget kihangosítón telefonon,vagy veszekszik az anyóssal aki a róla elnevezett ülésben ül. Akkor mi is a különbség? De ez csak egy elméleti eszmefuttatás..:D
Akinek helyváltoztatásra kell autó ,nem üveghangon csapatni a haverokkal,annak tökéletes egy automata váltós kocsi. Nagyobb anyagi áldozat ha javítani kell és ennyi. A jogsit érdemes kézire letenni mert az univerzális papír. Aztán lehet meg is szereted a váltogatást. Nekem rengeteg év alatt nem sikerült megszeretni, csinálom, de feleslegesnek tartom. Mert pl kint pályán főúton abszolút mindegy mivel váltasz fel 5.be aztán nyomod neki a gázt,de városban istenkirály az automata. Most is éppen manuál kocsit nyúzok évek óta, de volt automatám is nem is egy,hááát sokkal jobb mint a kézi.
Kérdező: nyugi, nem hogy évek múlva, de pár hónappal később már reflexből fog menni, észre sem veszed, automatikus cselekvés lesz mint a vakarózás meg a lélegzés.
Velem is volt ilyen váltós probléma az első pár órámon, az én oktatóm ezt úgy oldotta meg, hogy mentünk szépen fél óráig egy tök egyenes, kis forgalmú úton, elkezdtünk gyorsítani, szépen felkapcsolgattam a sebességeket 1-től 5-ig, aztán utána nekiálltunk lassítani és szépen rakosgattam vissza. Hidd el, egy ilyen rövid kirándulás és sokkal jobban fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!