Tanulóvezetők! Csak én utálom ennyire a manuális sebességváltót?
Teljesen igazad van ,a kézi váltó és kuplung egy régről itt maradt technikai csökevény,amit már rég kiváltottak automatával. Már magától beparkol egy kocsi meg automatán kapcsolgatja a lámpáit ablaktörlőit, automatán fékez, de a váltókart még mindig rángatják benne az emberek 5mp-enként. Hát nooormális ? :D
Manapság meg már jobban gyorsúl és kevesebbt eszik egy automata,mint egy átlag vezető által vezetve egy kézi.
Kurblit se teker senki indításkor pedig az is sokáig hozzátartozott az autózáshoz de végül rájöttek hogy a használati tárgyaknak nem megnehezíteni hanem megkönnyíteni kellene az életünket.
Én azt ajánlom, valahogy tedd le a vizsgát ,aztán vegyél magadnak egy automata kocsit és vezess gondtalanul,amíg mások tornáznak a pedálon a dugóban.
kezdőknél így van,később már észre sem veszed hogy váltasz,jön magától minden.
én ezt amúgy fordítva gondolom,én akármilyen gazdag lennék mindenből manuális váltósat vennék,jobb szeretek oda váltani és akkor mikor én akarok.
Azért nem terjedt el az automata, mert a régi változatok lomhák és pazarlóak voltak. Az újak már jobbak, sőt vannak amik az átlagos járművezetőnél jobban váltanak, de itt meg a felár az akadály még.
Az automatánál arra kell figyelni, hogyha nem veszed ki fokozatból és úgy állsz meg (pl. lámpánál), akkor nyomni kell a féket, különben elkezd kúszni, azaz lassan megindulni.
Kézzel váltani nem bonyolult, ezt nyugodtan hidd el - többmillió autósnak megy simán, gondolom feltételezhetjük hogy nem gyengébbek a képességeid.
Elkezdhetném elmagyarázni, de élőben sokkal egyszerűbb, így esetleg jó ötlet lenne felvetni az oktatódnak, hogy úgy érzed nem megy a váltás, túl sok figyelmet elvesz a közlekedés többi részétől. Ezért szeretnéd azt alaposan átvenni még egyszer, gyakorolni, hogy ne kelljen a váltáson annyit gondolkodni.
"a kézi váltó és kuplung egy régről itt maradt technikai csökevény,amit már rég kiváltottak automatával"
Laci, te vagy az? :D (Van egy ugyanilyen kollégám, nem hiszi el, hogy mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai is, tulajdonképpen elvakult automata-hívő.)
Az biztos, hogy automata váltós autóval kényelmesebb a közlekedés, nem kell bíbelődni a váltóvalami, gázzal gyorsít, fékkel lassít, kormányoz a vezető, a váltásokat meg végzi az automata. Automata váltóval ráadásul lefulladni sem lehet. Mindezek miatt azonban ajánlott manuális váltós autón tanulni, vizsgázni, mert aki automatán vizsgázik csak arra érvényes jogosítványt kap, amivel nem vezethet manuális váltós autót.
Vizsga után nyugodtan vezethető automatát, mindenképpen próbáld ki
A klasszikust idézve "nők és b*zik járnak automatával":)
Megszokás kérdése, nem olyan ördöngösség ez. Meg kell szokni, érezni kell az autót. Erre meg pont a minél egyszerűbb autó a legjobb alap.
Én manuális párti vagyok, hiába a nyers számok szerint már jobban vált az automata mint én. Én élvezem a vezetést nem pedig helyváltoztatás céljából ülök csak a kocsiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!