Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha egy kamion lerobban azt a...

Ha egy kamion lerobban azt a sofőrjének mindenképp meg kell tudni javítania? Illetve tényleg igaz, hogy a kamionsofőröket "autószerelői" szinten oktatják, meg vizsgáztatják?

Figyelt kérdés
2015. szept. 8. 17:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
40%

A képzés meg se közelíti az autószerelőkét, ha valaki ért is hozzá, nem a kategóriás vizsgák előtt szerezte meg a tudást.

Általában nem várják el, hogy javítsd, sőt, normális cégeknél pótkerék sincs, mert ha defektet kapsz, küldik a gumis mentést. Tudod ki fog a 4-es főút szélén jobb hátsó defektet javítani! Az életem többet ér ettől. Olyan céghez kell menni dolgozni, ahol teljesülnek ezek a feltételek.

Egy modern kamion meg ha meghibásodik, hozzá se tudsz nyúlni, de a garancia miatt általában kifejezetten tiltott is. Majd küldik a mentést, és hozzáértők megbütykölik.

Persze kisvállalkozásoknál minden előfordulhat, ismerősöm kétautós kiscégnél dolgozik, kigyulladt a kamionja, valami a motor környékén égett, eloltotta a tűzoltó-készülékkel, mire kiértek a tűzoltók, majd folytatta a fuvart, lerakott és hazament. :D Én biztos nem mentem volna vele sehová, mi a garancia, hogy közlekedésbiztonságot nem veszélyeztető károk keletkeztek csak? Ha meg valami baleset lesz, mert pl. a fékrendszer nem megfelelően működik, ki lesz a hibás? A gépkocsivezető. Észnél kell lenni.

2015. nov. 14. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!