Megállítottak a rendőrök. Jogosan?
Figyelt kérdés
Mindenhová biciklivel járok, ma este is tekertem hazafele, amikor mellém lassított egy Daewoo Lacetti és kiraktak az anyós ablakon egy ,,STOP ÁLLJ" táblát. Tudom, hogy a rendőrség ilyen civil autókat használ, ezért megálltam. A biciklimen jól látható első illetve hátsó világítás van, a KRESZ-nek megfelelően haladtam és nem ittam alkoholt, egyszóval nem láttam okát az igazoltatásnak. Mikor erre rákérdeztem nem adtak választ, továbbengedtek, hiszen minden renden volt. Kérdésem: köteles vagyok e megállni egy civil autónak, aminek nem látom az utasait, tehát nem látom, hogy valóban rendőrök-e. Joga van e a rendőrnek minden ok nélkül igazoltatni?2010. márc. 12. 01:11
11/14 anonim válasza:
"Ettől függetlenül nálunk a rendőr akkor igazoltat, amikor akar"
Miért is nálunk? A világ minden országában!
12/14 anonim válasza:
9:44: nem bizony. Van ország, ahol csak akkor állíthat meg, ha szabálytalankodtál, vagy valamilyen konkrét gyanúja van. Tehát azért nem, hogy na, nézzük meg, hátha lejárt a jogsija, és akkor megvághatjuk.
13/14 anonim válasza:
09:44 Vannak olyan országok, ahol okkal állíthat meg a rendőr. Ha az autón nem stimmel valami (világítás pl), ha szabálytalanul közlekedsz, vagy ha erre külön utasítást kap, például körözés miatt szigorítanak, de akkor mindenkit megállít, aki a keresett kategóriába illik. Ez a bicajosokra, és a gyalogosokra is igaz. Unalmában senkit nem zaklathat a rendőr, csak indokkal. Mármint egyes országokban, nem nálunk.
14/14 anonim válasza:
Egyezzünk meg abban, hogy a Lacetti az Chevrolet és nem Daewoo. Másodszor is a rendőr, ha civil ruhában van akkor az intézkedést az igazolványa felmutatásával kezdi ( vagy a nyakában lóg ) Tehát, ha Te nem álltál volna meg, akkor felszólított volna, hogy Rendőrség és állj meg! Egy igazoltatásnak nincs különösebb oka, csak a rend kedvéért sokszor. Nem kell azért elkövetni semmit, hogy az embert igazoltassák és ezzel szerintem nincs is probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!