Ebben az esetben mi a teendő?
Egy szirénázó mentőautó útvonala keresztez egy vasúti átjárót. A átjáróban lezárt a csapórúd, a fénysorompó vörösen villog.
A.) Hosszú ideje zárt a sorompó, még nem érkezett vonat, viszont a pálya beláthatatlan. Megkockáztatja a csapórúd kikerülését, esetleges összeütközést a vonattal?
B.) Egy nagyon hosszú tehervonat halad át, kénytelen várakozni 4-5 percet.
C.) Az érkező vonatnak a sorompó érzékelőin belül meg kell állnia, viszont a másik irányból is várható vonat.
Ez az egyetlen út a mentőautónak, 50 km-es kerülővel tudná kikerülni a vasúti átjárót.
A megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműnek nincs elsőbbsége a vasúton! 120 km/h-val közlekedő vonat nem fog neki megállni, hiszen a féktáv több száz méter.
Kénytelenek megvárni a csapórúd felengedését és a villogó fehér fényt?
Kíváncsiságból tettem fel a kérdést, hogy a rutinosak mit tennének ilyen élethelyzetben.
Semmit nem tennék.
Speciális vizsgákat tesznek ezek a sofőrök, ahol pontosan el is mondják nekik, hogy különböző szituációkban mi az amit lehet és mi az amit nem.
(Mellesleg ők sem mehetnek át a piros vasúti átkelő helyen.)
#2 Azt hiszed, jobban tudod nálam, hogy miért írtam ki kérdést?
Arra voltam kíváncsi, hogy ilyen helyzetekben mennyire hátráltatja őket egy ilyen kényszervárakozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!