Mi ebben az esetben a teendő?
Ennyi év (9?) elteltével annak már kicsi a jelentősége, hogy anno tekertek a kilométer órán, 2 év alatt lecsalhattak néhány tízest, ami egy 11 éves autónál már jelentéktelen lehet.
Az új tulajdonost elsősorban az autó valós állapota érdekli - arról szeretnél vele őszintén beszélni, vagy sem?
Mikor és milyen kopó alkatrészek lettek cserélve, volt-e meghibásodás, és milyen kiadásokkal kell számolni a közeljövőben - ezekről nem sok eladó beszél nyíltan.
Azt meg lehet említeni, hogy 2 éves korában vásároltad, s kiderült, hogy volt visszatekerve az óra, de az elmúlt 9 évben te szervizeltetted a járgányt.
Nézd, kérdező, ha én autót veszek, alapvetően két dolog érdekel: milyen állapotú az autó, és a pofámba hazudik-e az eladó.
Ha azt mondod, amit itt leírtál, megértem, hogy fogalmad sincs az autó előéletéről, és az állapot, illetve az általad elmondottak alapján fogok dönteni.
Ha a képembe hazudsz és én kiszúrom, onnantól egy szavadat sem hiszem el, mert aki egyszer hazudik, az többször is hazudik. Ugrott az üzlet.
ne add neki a szervizkönyvet. szerintem.
tudtommal itthon az emberek többségét nagyon is érdekli a km óra állás, nem érdekli őket, hogy a kocsi jó vagy rossz állapotú, ha sok van benne, akkor nem viszik, de ha egy 30 éves autóban van 100e, akkor azonnal ugranak érte, mert milyen jó üzlet.
Persze illene tudni, hogy MO-n a kocsik 99%-a tekert, sajnos.
Én akkor csapom rád az ajtót (meg talán mást is), ha azt mondod, csak x km van benne, de ránézek és látom, hogy legalább háromszor annyi.
Mocskosul rühellem ugyanis, ha hülyének néznek.
Akkor mi a kérdés? Elmondod, amit tudsz, a vevő pedig dönt.
Lehet, hogy sok idióta van, aki elhiszi, hogy egy tíz éves autóban összesen tizenkétezer kilométer van, de az értelmesebbje tudja, hogy egy átlagos autó évente fut ennyit. Minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!