Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nyergesvontató vs. Maruti. Mi...

Nyergesvontató vs. Maruti. Mi maradt volna egy ilyen kisautóból?

Figyelt kérdés

Tegnap a szakadó esőben motorral kellett elindulnom, igazából csak 3-an voltunk akkor éppen a 2 sávos úton, én a motorommal a belsőben, velem párhuzamosan haladt egy Maruti és mögötte egy nyergesvontató nyitott kőszállító pótkocsival.(megrakva)

Egy kereszteződéshez érve éppen váltott a lámpa féktávon belül, de gondoltam inkább átmegyek még, viszont ekkor hirtelen feltűnt egy szirénázó mentőautó, tehát inkább a fékezést választottam.

A Maruti szerintem ugyan így volt, ő is ment volna át, de fékezett, és ekkor jött a hab a tortára, a kamion mögötte valamiért későn mérte fel a helyzetet, és beleállt a fékbe, a kövek rögtön elkezdtek morajlani a pótkocsiban, félelmetes hangjuk volt, és ahogy néztem, annak a nagy behemót dögnek már az egyik kerekes sem forgott, mégis csak csúszott előre, aztán éppen hogy de megállt a Maruti mögött a fülke nagyot bólintott, a sofőr meg is törölte a homlokát.

A Marutis meg a belső tükrét nézte feltűnően, gondolom azért ő is betojt, ha felfogta mi történik.

Egy ilyen esetben még ha csak meg is löki a kamion ezt a kisautót a csomagtér minimum eltűnik nem?Esetleg ha fékezés nélkül taroltja le lett volna esélye a Maruti sofőrjének?

2015. aug. 18. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel a Maruti elég könnyű autó és az esőtől síkos volt az út, valószínűleg nem tört volna nagyon össze. Egyszerűen betolta volna a kereszteződésbe a sóderos.
2015. aug. 18. 11:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Betolta volna a kereszteződésbe, de asszem már ettől ripityára ment volna a Maruti. Utána képzelj oda egy 50-el jövő bármilyen komolyabb autót, és utána a Maruti helyett odaképzelhetsz egy kis vasdarabot összepréselve...
2015. aug. 18. 13:20
 3/7 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Ha fék nélkül átmegy rajta, akkor összetöri rendesen, de ha lelassulva meglöki, akkor nem lett volna túl nagy baj.

Jól sejtem, max 70-es korlátozás, de inkább kevesebb?

A Marutist sem értem igazából, lesatuzok egy kamion előtt, akkor csak figyelnem kellene hogy mi történik mögöttem, ha baj van akkor pedig beugrani a motoros elé akár a zebrán keresztbeállva is.

2015. aug. 18. 14:16
 4/7 Dominiq Toretto ***** válasza:
66%
Cafatokra szakitotta volna... Mivel a maruti alig 700kg és a szerkezeti integritási is pocsék (25éves konstrukció) Igy gyakorlatilag passziv védelme sincs a karosszériának,azonnal meghaltak volna akik benne ülnek.
2015. aug. 18. 15:41
 5/7 anonim ***** válasza:
55%
Azért még a Marutiban is merevebb a kasztni, mint amekkora a gumik tapadása vizes úton. Simán tolta volna a 'csába a billencs a Marutit maga előtt. Kicsit összetört volna a hátulja, de nem haltak meg volna benne.
2015. aug. 18. 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Belöki a kereszteződésbe összetörve a hátulját és a mentős telibeveri,ha nincs szerencséje . Bár egyből lesz orvosi segítsége :) A lényeg hogy a teherautós mégis csak betartotta a követési távot mert meg tudott állni.
2015. aug. 19. 09:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Oké, a keresztben érkező mentőről elfelejtkeztem :D
2015. aug. 21. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!