Nyergesvontató vs. Maruti. Mi maradt volna egy ilyen kisautóból?
Tegnap a szakadó esőben motorral kellett elindulnom, igazából csak 3-an voltunk akkor éppen a 2 sávos úton, én a motorommal a belsőben, velem párhuzamosan haladt egy Maruti és mögötte egy nyergesvontató nyitott kőszállító pótkocsival.(megrakva)
Egy kereszteződéshez érve éppen váltott a lámpa féktávon belül, de gondoltam inkább átmegyek még, viszont ekkor hirtelen feltűnt egy szirénázó mentőautó, tehát inkább a fékezést választottam.
A Maruti szerintem ugyan így volt, ő is ment volna át, de fékezett, és ekkor jött a hab a tortára, a kamion mögötte valamiért későn mérte fel a helyzetet, és beleállt a fékbe, a kövek rögtön elkezdtek morajlani a pótkocsiban, félelmetes hangjuk volt, és ahogy néztem, annak a nagy behemót dögnek már az egyik kerekes sem forgott, mégis csak csúszott előre, aztán éppen hogy de megállt a Maruti mögött a fülke nagyot bólintott, a sofőr meg is törölte a homlokát.
A Marutis meg a belső tükrét nézte feltűnően, gondolom azért ő is betojt, ha felfogta mi történik.
Egy ilyen esetben még ha csak meg is löki a kamion ezt a kisautót a csomagtér minimum eltűnik nem?Esetleg ha fékezés nélkül taroltja le lett volna esélye a Maruti sofőrjének?
Ha fék nélkül átmegy rajta, akkor összetöri rendesen, de ha lelassulva meglöki, akkor nem lett volna túl nagy baj.
Jól sejtem, max 70-es korlátozás, de inkább kevesebb?
A Marutist sem értem igazából, lesatuzok egy kamion előtt, akkor csak figyelnem kellene hogy mi történik mögöttem, ha baj van akkor pedig beugrani a motoros elé akár a zebrán keresztbeállva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!