Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi ertelme van az utak fellocs...

Mi ertelme van az utak fellocsolasanak? A viz azonnal felforrosodik, es kb 2perc alatt elparolog.

Figyelt kérdés
2015. aug. 11. 16:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Bevallom, ennél kompetensebb válaszolók válaszára számítottam. Hogy olyasvalaki ír, aki valójában tudja a választ.

Én nem tudom, ezt beismerem.

De amikor valaki értelmetlenséget ír, azt azért észreveszem. a hülyeséget nem hiszem el, csak azért, mert én magam nem tudom a választ a kérdésre.

Itt most olyan válaszok születtek, amik a tudományos alapot nélkülözik, amiket egy laikus gondol, de a kis elméletét foggal-körömmel védi. Tudom én, hogy ez az oldal nem a Tudományos Akadémia oldala, sokszor nem kapunk kompetens választ, de azért megpróbáljuk, hátha.

Volt már olyan, hogy érdemi segítséget kaptam itt, az is valami. Igaz, az inkább kertészkedés témakörben fordult elő.

2015. aug. 11. 19:49
 12/19 anonim ***** válasza:

Itt leírja az egyik válaszoló, szerintem érthetően:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

2015. aug. 11. 22:16
 13/19 anonim ***** válasza:

Eleve nem értem, hogy keveredik ide, hogy mi a hivatalos módja a levegő hőmérséklet mérésének. igen, azt valóban nyílt területen, 2m magasságban kell mérni, hőmérőházban. Pontosan azért, hogy a napsugárzás ne melegítse fel a hőmérőt, mert így már nem léghőmérsékletet hanem a hőmérő hőmérsékletét mérné. Ha az aszfalt hőmérsékletét méred, akkor rá kell tenni azt a hőmérőt, vagy az infrásat ráirányítani. Ezt megteheted a napon is.

Ha nem lenne hatásos, nem csinálnák hidd, el. Inkább azon lehetne vitázni, hogy ha felpúposodik a sín, akkor miért csak a felpúposodott részt locsolják? Tavalyelőtt láttam pesten, eszükbe nem volt fel-alá végiglocsolni a sínt, csak a púpos részre engedték a vizet.

2015. aug. 12. 08:42
 14/19 anonim ***** válasza:
Azért locsolják,hogy a locsolókocsira kiadott pénz ne legyen papíron se felesleges és a sofőrnek is legyen melója . Na ez a valós válasz,a többi az mese. Tényleg nem lesz tőle tartósan hideg az aszfalt,csak kb 1 órára kicsit hűl,de az halottnak a csók. Aminek van értelme,az a villamos sín hűtés,mert az meggörbülhet a melegben.
2015. aug. 12. 09:39
 15/19 anonim ***** válasza:

Kérdező ha nem fogadod el a válaszunkat akkor itt egy másik, megnyugodhatsz:

Aszfaltkeverék-tervező mérnökök és a közúti forgalomtechnikai mérnökök unatkoztak és kitalálták hogy mekkora poén lenne nyáron vízzel locsolni az aszfaltot.

2015. aug. 12. 12:35
 16/19 anonim ***** válasza:

> „sok helyen elcsúszna ez a mérés, mert nem ez a módja.”

Hát… Hogy te nem tudod, attól még van módja. Lehet kapni olyan hőmérőt is, hogy csak a hegyét kell a mérendő közeghez érinteni, az gyorsan átveszi a hőt a közegtől, és közben a nap se melegíti fel nagyon, mert pici. Ha veszel egy multimétert, annak általában már van ilyen hőmérő funkciója, és „szondát” is adnak mellé (ami amúgy egy termoelem).

2015. aug. 12. 13:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A gondolatmeneted ott siklik ki, hogy nem a hideg víztől hűlsz le, hanem attól, hogy rólad párolog el a víz és ehhez a te tested hőjére van szüksége. Tehát a tested jobban lehűlne, ha langyos vízzel tusolnál, mert az könnyebben és hamarabb párolog. talán láttad vagy hallottad, hogy a trópusi népek kedvenc itala a hőségben a forró tea. Isztambulban lépten-nyomon ezzel kínálnak az utcán, mert értik a fizikát, s az őseiktől tanulták. Ezért

hűl az aszfalt is, mert hőt ad le a víz párolgásához. Hogy gyakrabban nincs rá pénz, azt Matolcsy úrnál kellene kastélyvásárlás közben megemlíteni. De ez más pálya.

2015. aug. 13. 20:12
 18/19 anonim válasza:
A párolgás hőt von el a környezetétől tehát hűt(endotermikus folyamat),hát ezért locsolnakAbban igazad van hogy sűrűbben kellene, mert miután elpárolgott nem hűt.Azonban vannak költségek is.
2015. aug. 17. 21:37
 19/19 anonim ***** válasza:
De ha nem locsolnák akkor már mondjuk 70fok lenne mert folyamatosan melegszik és akkor már el is akadna az autó benne.
2015. aug. 18. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!