Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Felforrósodik a processzor...

Felforrósodik a processzor hűtőbordája, mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés

Kedves Hozzáértők!

Új procihűtőt vettem a gépemhez, egy "Arctic Cooling Freezer 13 CO CPU hűtő"-t kettő hónappal ezelőtt.

Két hónapon át tökéletesen működött, aztán egyik napról a másikra lefagyott a gépem, a hűtőborda pedig annyira forró volt, hogy megérinteni sem nagyon lehetett pár percig.

Pasztázás elvileg rendben van, hiszen "kivezette" a hőt a prociról, ventillátor(ok) mennek, viszonylag hűvös levegőt fúj ki a borda felől, mégis fél órán belül 70-75 fok feletti értéket jelez (CPU és GPU) a SpeedFan, ha játékot futtatok.

Garancia van rá, visszavigyem, mert a hardverrel lehet valami baj vagy máshol keressem a hibát?

Config:

FSP HEXA 500-as táp

Asrock 970 Extreme4 alaplap

AMD Phenom II 955BE proci

GTX660 videókártya

Arctic Cooling Freezer 13 CO

Segítségetek előre is köszönöm!

2015. júl. 7. 00:34
 1/10 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: a ház fala mindkét oldalt le van véve a jobb hűtés érdekében
2015. júl. 7. 00:40
 2/10 SoulEater7797 ***** válasza:

Biztos nem állt le a venti?

Kitakarítottad már?

2015. júl. 7. 00:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Forró lenne akkor is, ha egyáltalán nem használnál pasztát, az csak arra van, hogy a felület egyenletlenségeit kitöltse, szóval első körben itt néznék körül - csak mert ez a legegyszerűbb\leggyorsabb.

A hűtő fordulatszáma terhelés alatt változik?

Mennyi ideje van meg a lap? Én is vettem egy asrockot pár hónapja, megsült a vrm, aztán körbenéztem fórumokon, és elég sokan sírnak, hogy ugyanilyen gondjuk van több asrock alaplappal is.

Korábban hány fokos volt? Az utóbbi pár napban nálam egy jó 15 fokkal nőtt a hőmérséklet terhelés alatt(tetőtér+hőség), persze ha van légkondid, akkor nem releváns.

2015. júl. 7. 00:51
 4/10 anonim ***** válasza:
33%
egy amd-nál a 70-75fok már halál. Am egy jó szellőző házban hátrány, ha leveszed az oldalát..
2015. júl. 7. 00:53
 5/10 Trevor. ***** válasza:
Biztos, ami biztos, pasztázd újra. Ha az sem segít, akkor kicsit csökkentsd a processzor feszültségét és órajelét BIOS-ban, sokat segít. GPU-nak nem sok a 75 fok, procit viszont 60fok alatt kéne tartani.
2015. júl. 7. 08:53
 6/10 SoulEater7797 ***** válasza:

Hogy lenne már egy AMD-nál a 75 fok halál?

A régi HD4870 (alias kazán) 102C°-n is működött.

2015. júl. 7. 10:54
 7/10 anonim ***** válasza:

processzorrol van szó mester. Ezeknek 61-63 fok a max, utána leszabályoz. A 75 már több, mint +20%, annak már nem sok kell a véghez. Kicsit nézz utána/gondolkozz mielőtt lepontozgatsz és mellé beszélsz.

Egyébként nagy eséllyel rosszul pasztázta a kérdező, vagy rossz minőségüvel és már nem is maradt alatta, ezért forrósodik.

2015. júl. 7. 11:59
 8/10 Trevor. ***** válasza:
Láttam már Pentium D935 processzort működni 130 fokon is, semmi baja nem lett. Tovább nem melegedett, mert lekapcsolta az alaplap.
2015. júl. 7. 12:03
 9/10 SoulEater7797 ***** válasza:
"CPU és GPU"
2015. júl. 7. 12:18
 10/10 SoulEater7797 ***** válasza:
Miután csak AMD-t írtál, gondoltam, nem csak a processzorokra gondolsz. Ettől eltekintve a processzoruk 70 foknál még nem szabályoz le.
2015. júl. 7. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!