Felforrósodik a processzor hűtőbordája, mit tehetek ellene?
Kedves Hozzáértők!
Új procihűtőt vettem a gépemhez, egy "Arctic Cooling Freezer 13 CO CPU hűtő"-t kettő hónappal ezelőtt.
Két hónapon át tökéletesen működött, aztán egyik napról a másikra lefagyott a gépem, a hűtőborda pedig annyira forró volt, hogy megérinteni sem nagyon lehetett pár percig.
Pasztázás elvileg rendben van, hiszen "kivezette" a hőt a prociról, ventillátor(ok) mennek, viszonylag hűvös levegőt fúj ki a borda felől, mégis fél órán belül 70-75 fok feletti értéket jelez (CPU és GPU) a SpeedFan, ha játékot futtatok.
Garancia van rá, visszavigyem, mert a hardverrel lehet valami baj vagy máshol keressem a hibát?
Config:
FSP HEXA 500-as táp
Asrock 970 Extreme4 alaplap
AMD Phenom II 955BE proci
GTX660 videókártya
Arctic Cooling Freezer 13 CO
Segítségetek előre is köszönöm!
Biztos nem állt le a venti?
Kitakarítottad már?
Forró lenne akkor is, ha egyáltalán nem használnál pasztát, az csak arra van, hogy a felület egyenletlenségeit kitöltse, szóval első körben itt néznék körül - csak mert ez a legegyszerűbb\leggyorsabb.
A hűtő fordulatszáma terhelés alatt változik?
Mennyi ideje van meg a lap? Én is vettem egy asrockot pár hónapja, megsült a vrm, aztán körbenéztem fórumokon, és elég sokan sírnak, hogy ugyanilyen gondjuk van több asrock alaplappal is.
Korábban hány fokos volt? Az utóbbi pár napban nálam egy jó 15 fokkal nőtt a hőmérséklet terhelés alatt(tetőtér+hőség), persze ha van légkondid, akkor nem releváns.
Hogy lenne már egy AMD-nál a 75 fok halál?
A régi HD4870 (alias kazán) 102C°-n is működött.
processzorrol van szó mester. Ezeknek 61-63 fok a max, utána leszabályoz. A 75 már több, mint +20%, annak már nem sok kell a véghez. Kicsit nézz utána/gondolkozz mielőtt lepontozgatsz és mellé beszélsz.
Egyébként nagy eséllyel rosszul pasztázta a kérdező, vagy rossz minőségüvel és már nem is maradt alatta, ezért forrósodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!