Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért rázta rám az öklét a...

Miért rázta rám az öklét a Mercis fazon ebben a szituban?

Figyelt kérdés
Friss jogsis vezető vagyok. Sokat közlekedek de még csak 3 hónapja van jogsim. A szabályokat betartom, talán túlzottan is, lakott területen belül 45-50-nel megyek, főúton amennyit a tábla enged, 110-es táblánál megyek én is 100 körül, nem lassítom a forgalmat. De tegnap úgy jártam, hogy elémkerült egy pótkocsis teherautó egy forgalmas és több emelkedős főúton, aki kb. 60-70-nel ment. Nem mertem megelőzni, inkább araszolgattam mögötte. Így mentünk vagy 10 percig, láttam hogy a mögöttem lévők sem előznek, mert szemből is mindig jöttek, meg nehezen belátható szakaszokon haladtunk át. Majd egyszer 3 autóval hátrébb kivágott egy nagy fekete Merci, előzni kezdett minket, majd amikor mellém ért, az öklét rázva odaordított nekem, te hülye barom!!! Nagyon rosszul esett, most velem mi baja volt? Az hogy én voltam a sor elején és nem előztem meg a teherautót? Ezzel én tartottam fel a sort? Kötelező előzni? Megmondom őszintén, ezen a főúton még egyszer sem előztem, és nem is akarok, faluban biciklist is elég necces néha, ha jönnek szembe, belátható helyen előztem már autót, de itt még soha, a főút kanyargós és sok emelkedő-lejtő, a teherautó pótkocsival elég hosszú, a mi diesel autónk meg lassan gyorsul. Mindezek tudatában nem előztem, olyan nagy baj ez?

2015. júl. 28. 13:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Aki nem tud vezetni, előzni, haladni a forgalommal az ne vezessen. Én is agybajt kapok az ilyen béna sofőröktől. Sokkal veszélyesebbek mint bármi más, mert mindenki őt fogja előzgetni.
2015. júl. 30. 07:30
 22/28 anonim ***** válasza:
Aki agybajt kap bármiért a forgalomba az szedjen nyugtatót vagy tegye le az autót. Semmi nem kötelez az előzésre és a 90 nem kötelező sebesség! Ha nem sietek én is beállok szépen egy teherautó mögé, követési távot megtartva. Aki akar előzzön meg,ha nem megy neki, nem az én dolgom. Ha mutogat ,kiröhögöm. De nem szoktak mutogatni az ilyen diliházból szabadult mercisek szerencsére ritkák.
2015. júl. 30. 10:23
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
fel kell venni a forgalom rimusát, aki erre nem képes az nem vezessen mert veszélyes.
2015. júl. 30. 11:47
 24/28 A kérdező kommentje:

Minden újabb válaszból tanulok valamit

Kedves utolsó. Te biztos jogsival a kezedben születtél és vezetni is tudtàl magadtól így neked szabad közlekedned bàrhol én és többi friss jogsis béns társaim majd csak a hatàrban közledünk egy földúton rutint szerezve nehogy zavarjunk. A te logikàdat követve a kisbaba se tanuljon meg járni mert zavarja a járni tudókat... A többieknek köszi.

2015. júl. 30. 15:42
 25/28 anonim ***** válasza:

Valahol igaza van kedves kérdező az utolsónak. Nekem 4 hónapja van jogsim, Igaz még csak 6000 km autóztam, ami nem sok.

De nekem azt mondták, ne blokkoljak le, hanem vezessenek a reflexeim, illetve az ilyen parasztoknak szóljak vissza.

Naponta nem egy embernek beszólók én is mert se az indexet nem ismeri és úgy vált sávot, vagy csak átrántja az autót elém. Szembe jön az egyirányúba, millió egy dolog.

Én azt tanultam, hogy utakon Farkas törvények vannak. Bármennyire is nem helyes, ez van. Magam tapsztaltam első órám első perceibe, hogy lenyomnak az útról.

Ha ezt tényleg magadra veszed, akkor kár a jogsi neked. És tényleg kár az autó.

2 héte volt jogsim, mikor egy mercis be akart elém vágni, nem engedtem be, majd villantott párat, kiraktam a kezem, középső ujjammal felfelé.

Ennyi.

2015. júl. 30. 17:02
 26/28 anonim ***** válasza:
A 4 hónapos jogsidhoz képest nagyon vagány csávó vagy. Remélem, nem találkozom veled a forgalomban. Ne felejtsd el, hogy (ha már nagy bölcsen az óriási tapasztalatoddal farkastörvényekről szavalsz), hogy MINDIG az erősebb kutya b.a.sz.i.k. Oké?
2015. júl. 30. 19:56
 27/28 A kérdező kommentje:
Kedves 4 hónapos jogsis. Én azt mondom, hogy vigyázz, nehogy te is olyanná válj, akiket nem szeretünk az utakon. Beszólsz, bemutatsz a szabálytalankodóknak, ilyen nincs benne a kresz-ben. Mindenkinek olyan a vezetési stílusa, amilyen a személyisége, az utakon nem farkastörvények uralkodnak, hanem közlekedő emberek vannak, akiknek nagyrésze próbál biztonságosan, a másikat segítve közlekedni, együtthaladni, kisebb része pedig erőszakosan törtetve szabályoknak fittyet hányva száguldozik az utakon. Én is tapasztaltam már jót is, rosszat is. Senkinek nem szóltam még be, legfeljebb a dudát használtam egy-két indokolt esetben. Én még nem vezettem annyit km-ben, nem tudom olyan 1000 km-t ha vezettem eddig. Az oktatómtól azt tanultam, hogy mindig olyan helyzeteket vállaljak be, amelyben már biztos a tudásom. Ezért az első hetekben csak helyben, meg a szomszédos falvakban vezettem, kb. 1-2 hónap után merészkedtem városba, majd a távolabbi forgalmas nagyvárosba is. Augusztustól kezdek egy új munkahelyen, ahova kocsival fogok bejárni, ez napi 50 km lesz az említett főutat is érintve. A kérdésemre visszatérve, nem vagyok egy totojázós és bizonytalan vezető. Mindig csak apránként haladtam előre a gyakorlásban, begyakoroltam sok útvonalat, amit használok. Előzni is tudok. Előztem már faluban lassú járművet, mellékúton, többsávos autóúton és autópályán is. De az említett főút amiről írtam, kanyargós, emelkedős, sűrű szakaszonként előzni tilos, záróvonal, mire feloldja egy párszáz m-re újból előzni tilos tábla. Ezen a főúton viszonylag gyakran van baleset, sok halálos is volt már sajnos, és pont tegnap este is volt itt egy ütközés, egymásnak ment egy előző és egy szembejövő autó. Szóval én úgy gondolom, hogy tudásom és meglévő gyakorlatom ismeretében döntöttem úgy, hogy ezen a helyen én meg sem próbálkozok az előzéssel, csak majd ha már tényleg van pár ezer km a tarsolyomban. A kérdést azért tettem fel, mert nem tudom, ha legközelebb ugyanitt ugyanilyen szituációban leszek, mit tegyek. A jövő héttől minden nap ebbe az irányba kell közlekednem, reggel csúcsforgalomban, ezért át kell gondolnom mit tegyek ilyenkor. Tényleg keveset vezettem még, de már vezettem forgalmas nagyvárosban meg autóúton, autópályán, de mindezek kevésbé veszélyesek, mint ez a bizonyos főút.
2015. júl. 30. 23:03
 28/28 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező : Pécs felé menet találkoztam ilyen kanyargós, emelkedős, sűrű szakaszonként előzni tilos, záróvonalas, majd rövid feloldás után ismét előzni tilos útszakasszal. Amíg az autódat nem cseréled ki egy sokkal jobban gyorsulóra, ilyen helyeken ne is próbálkozz az előzéssel. A beszólásoknak, mutogatásoknak, dudálásoknak meg nem sok értelme van, helyette örüljünk, hogy a reflexeink jól működtek.
2015. júl. 31. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!