Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ilyenkor ki a hibás?

Ilyenkor ki a hibás?

Figyelt kérdés

Egy irányú utca, halszálkás parkoló. Az utcában nincs bicikli kiegészítő tábla mindkét irányba, így ők is csak egy irányba használják.

A kérdés az, ha kitolatsz, és az ellenkező irányból, ahonnan nem lehetne senkinek se jönnie, neked megy egy biciklis. Teszem hozzá, kitolatásnál szinte egyik irányba se látsz, mivel az autók között fák vannak. Ilyenkor ki a hibás?

2015. júl. 9. 07:29
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Az lehet, bár én azt gondolom, bringa is közlekedési jármű, forgalomba jöhet, vagyis a Zebra tabu téma. Én se mehetek át a zebrán hosszában, a gyalogosokat zavarva.

Ha ki van jelölve a sárga csíkkal akkor kit érdekel, menjen.

De így mondta mindkét oktató, az elméleti és gyakorlati tanár is, sőt rájuk is dudáltak vezetés közben.

Mondjuk sok olyan dolog van, amit nem tilt a Kresz, még is büntet érte a rendőr, mert szabálytalan.

2015. júl. 12. 11:00
 32/32 anonim ***** válasza:

Igen büntet, de mégegyszer leírom: A büntetés nem feltétlen jogszerű. Olyankor meg lehet tagadni a büntetés elfogadását. Aminek persze vannak következményei, de ha nem volt jogszerű a büntetés, akkor nem kell kifizetni. Viszont ha valaki kapásból elfogadja és aláírja, akkor már nincs mese.

Nyilván egy poénból tanítják az általános iskolásoknak, hogy át lehet biciklizni a zebrán maximum 10km/h-s sebességgel az autósoknak elsőbbséget adva és a gyalogosokat nem zavarva.

Akkor kellett volna lemásolni azt az anyagot amikor a kezemben volt, de én csak beleolvastam. Ha mégegyszer nálam lesz, akkor tuti másolok belőle egy példányt.

2015. júl. 12. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!