Ha kerekesszékkel nem a zebrán megyek át hanem 20 méterrel odébb akkor azért a rendőr szólhat vagy büntethet?
Nos a falunkban van egy zebra de én hosszabb távon sajnos csak ilyen elektromos kerekesszékkel tudok közlekedni, a kerekesszékben meg nincs lengéscsillapító a zebra ahol van meg nagyon ráz, a túloldalon meg ráadásul ilyen kockakövek vannak amik nem egyenesek mint a bicikliút amiről átmennék a túloldalra... Azon a részen ahol át szoktam menni ott két bolt van egymással szemben és mindkét oldalról a kövesútig van beton és ott rázkódás nélkül át tudok kelni az úton. A rázkódással meg azért van bajom mert izombeteg vagyok és nagyon lazák az izmaim ez miatt meg minden végtagom kiugrál a helyéről, és ezért kerülöm a legnagyobb mértékben a rázkódásokat...
Szóval ezért szólhat/büntethet a rendőr ha ez miatt nem használom a zebrát?
a rendőr mindenért szólhat..
namost ha vonalas a rendőr, akkor említsd meg, hogy a kijelölt út alkalmatlan kerekesszékkel közlekedésre..
ha szívóskodik, akkor jelentsen fel, de ne írd addig alá, amíg az nincs a feljelentésben, hogy a lehetetlen útviszonyok miatt kerülte ki a zebrát...
reméljük idáig nem fajul el..
...mindenesetre vesztenivalód nincs...menj a sima úton, oszt jónapot.
Ha bicikliútról mész át, akkor biztosan van kint tábla az autósoknak, hogy fokozottan figyeljenek a biciklisekre.
Nálunk a városban az úton sokszor szoktak ilyen kis kerekes kocsival menni. Szerintem mindenki figyel rájuk, mert mindenki tudja, hogy sok helyen rossz az út.
A környékünkön is lakik egy nő, aki ilyet használ. Ő sem tudja a zebrát használni, ami nálunk a bolt, buszmegálló környékén van, mert úgy akadálymentesítették, hogy tök meredek lett. Ő is mellette megy kicsit odébb.
Ha a rendőr szól, akkor te meg jelzed neki, hogy a zebra számodra használhatatlan, úgyhogy intézkedjen vagy vigyen át :)
Elméletileg megbüntethet, de szerintem egy hétre rá sűrűn kérnének elnézést a túlkapásért a Blikkben.
Mindenesetre szerintem is jelentsd be az önkormányzatnál a problémát. Ha nem teszed, tuti nem történik semmi. Ha megteszed, akkor is a fiók mélyére kerülhet az ügy, de legalább megpróbáltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!