Jogosítvány szemüvegeseknek?
Ha a jogosítványodon rajta van a 101-es kódszám (vagyis a szemüveges korlátozás), akkor viselni is kell a szemüveget vezetés közben, vagy pedig elég, ha nálad van az autóban?
Most nem egészségügyi alkalmasság szempontjából kérdezem, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy ha pl. megállít a rendőr és nincs rajtad a szemüveg de megmutatod neki hogy ott van nálad, akkor nem fog megbüntetni?
Szemüvegtől függ, meg hogy állandóan hordanod kell vagy csak olyakor-olykor veszed fel.
Van ismerősöm, aki bár szemüveges, de mégsem hordja mindig a vezetésben meg kifejezetten zavarja.
bár neki -2es asszem tehát nem olyan vészes
Rendőr megkérdezheti, de ha normálisan megmondod, hogy a vezetésnél nem hordod mert zavar a nyugodt közlekedésben és inkább hátrány, mint előny akkor nem fog ezzel szórakozni (a legkisebb dolguk is nagyobb ennél)
Bár nem árt, ha benne van valamilyen szemüveg :D
nekem -2,5-ös a szemem, de nem szoktam használnj, mert zavar
már 10 éve így megy. azóta nem romlott egy dioptriát sem, és teljesen megszoktam így
ha vezetéskor feltenném, az nagyon zavaró lenne
*a szemüveget nem szoktam használni..
a szememet szoktam :)
Hát ezért aztán bőven megb.sznak. Természetesen hordani kell.
Amúgy bírom az ilyen (jellemzően idősebb) idiótákat, orrukig nem látnak, tv-t 1 méterről nézik hunyorogva, de nekik nem kell szemüveg. Menj el szemészhez, nézd meg, hogy melyik lencse erősségnél látod az összes számot és annál egy fokkal (fél dioptriával) gyengébbet kérj és egy percig nem fog zavarni. Addig játszod ezt, amíg el nem veszel időben észre valamit. 2,5-el biciklizni nem mernék, vicc.
utolsó válaszoló!
képzeld, hogy több mint 3 méterről nézek tévét, és nem hunyorogva
az azért erős túlzás lenne, hogy az orromig se látok meg hogy idióta vagyok
az lehet, hogy te nem mernél még biciklizni sem, de én naponta szoktam
és kérlek gondolj bele az én helyzetembe: mint mondtam, már megszoktam, hogy ennyire tudok látni- 10 év bőven elég volt ehhez
és a mindennapi életem során már fel sem tűnik, hogy roaszabbul látnék
ez az egész csak megszokás kérdése
de te nyilván nem tudod, hogy milyen az én helyzetem, mivel még nem próbáltad (hidd el, nem sajnálnám a pénzt lézeres szemműtétre, de nem végzik el mert beteg vagyok- úgyhogy sosem gyógyulhat meg a szemem)
így csak ítélkezni tudsz
Sötétben vezetve kötelező felkapcsolni a világítást, vagy elegendő az, ha megállít a rendőr, megmutatom neki, hogy működik?
A kódok korlátozást jelölnek, 01.01-es kód azt jelenti, hogy CSAK szemüvegben vezethet, másképpen fogalmazva, szemüveg nélkül NEM vezethet. (ha nincs rajtad a szemüveg, nincs érvényes vezetői engedélyed)
Kesztyűtartóban lévő szemüveg semmit nem javít a látáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!