Jogosítvány szemüvegeseknek?
Ha a jogosítványodon rajta van a 101-es kódszám (vagyis a szemüveges korlátozás), akkor viselni is kell a szemüveget vezetés közben, vagy pedig elég, ha nálad van az autóban?
Most nem egészségügyi alkalmasság szempontjából kérdezem, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy ha pl. megállít a rendőr és nincs rajtad a szemüveg de megmutatod neki hogy ott van nálad, akkor nem fog megbüntetni?
"101-es kódszám (vagyis a szemüveges korlátozás)"
Nem, ez nem a "szemüveges korlátozás" ez azt jelenti, hogy "1. egészségügyi csoportban alkalmas", minden úrvezetői jogsiban szerepel ez a kód.
A látáskorrekcióra vonatkozó bejegyzések ilyenek:
01. 01. szemüveg
01. 02. kontaktlencse/kontaktlencsék
01. 03. védőszemüveg
01. 04. homályos lencse
01. 05. szemtakaró
01. 06. szemüveg vagy kontaktlencse
"de te nyilván nem tudod, hogy milyen az én helyzetem, mivel még nem próbáltad (hidd el, nem sajnálnám a pénzt lézeres szemműtétre, de nem végzik el mert beteg vagyok- úgyhogy sosem gyógyulhat meg a szemem)
így csak ítélkezni tudsz"
Igen tudom, próbáltam, most -4-es a szemem, de fokozatosan romlott, én már 1-1,5 felett nem mertem volna szemüveg/lencse nélkül vezetni. Hidd el, nem olyan nagy cucc legalább vezetéshez feltenni azt a retek szemüveget. Mi vagy te, egy 8 éves? Gáznak érzed a szemüveget? Csak a stréberek hordják? Tedd már fel te továbbra is szerencsétlen idióta, ne másokat veszélyeztess. Hidd el, jobb lesz látni normálisan.
bármit is a véleményed, engem ne hívj szerencsétlen idiótának!!!
nem ismersz engem, semmit sem tudsz rólam, úgyhogy nem hiszem, hogy helyénvaló volna bárkit is egy kiírt kérdése alapján megítélni...
már hogy veszélyeztetném?!
mondom, hogy látok!!!!!!
az apróbetűket nem tudom elolvasni messziről. szerinted ez kire nézve olyan veszélyes????
és ha nagyon szeretnéd tudni, azért nem használom, mert az élet minden területén csak zavar. sport, közlekedés, hobbik; de talán a legfontosabb, a munkám. kiskorom óta ez szeretnék lenni, de szemüvegeseket egyszerűen nem vesznek fel, mert nagyon veszélyes a munka, gyakran kerülünk közben élet-halál helyzetbe, és ha összetörik a szemüveg, belefúródnak a szemedbe a szilánkok- ja és nem mellesleg még az eddiginél is rondább leszek szemüvegben- most biztos gyerekesnek gondolsz, talán az is vagyok, de nem akarok egyedül megöregedni, egy nyamvadt szemüveg miatt, mert rám sem néznek- annyit nem érnek az apróbetűk- belegondoltál már, hogy hányan élnek kéz és láb nélkül? ők mégis hogy boldogulnak? ha egy ilyen helyzetű ember életébe belegondolsz, már mindjárt nem is tűnik olyan vészesnek az a -2 es szem és az avval való élet
én ezt szoktam meg... nem gondolod hogy már kiderült volna, ha veszélyes lennék? biztos csak szerencsém volt, igaz?
ha valakinek állandóan fent van a szemüveg, és egyszer leveszi, na az tényleg nem fog látni, és veszélyessé válna
a szemed képes alkalmazkodni bármilyen helyzethez, idővel
az állatoknak is romolhat a szeme- ha valamihez, akkor legalább hozzájuk értek- és mégsem kapnak látásjavító eszközt
és lám, nem szalasdnak neki a falnak, és képesek úgy leélni életüket, hogy ez semmiben sem akadályozza őket
az állatvilágban ha megvakulsz, max akkor válsz kiszolgáltatottá, és nem hiszem hogy az én -2es szememmel annyira veszélyes lennék
igaz ugyan hogy messziről nem látom az emberek arcának részleteit, de megfigyelek más tulajdonságokat, mint pl. öltözködés, mozgás, és máris felismerek különböző egyéneket. mi ez, ha nem tökéletes alkalmazkodás?
az agyam folyamatosan dolgozik, hogy kijavítsa ezt a fénytörési hibát, ha pedig vmit nem látok teljesen tisztán, ő segít kipótolni a részleteket
ha pedig a szemüveget állandóan használod, jó eséllyel tovább romlik a szemed, az agyad nem dolgozik úgymond semmit, mivel "megkapja a készet"
ez egyébként szemorvosok véleménye+ a saját meggyőződésem, csak kár hogy sok orvos is a te véleményed népszerűsíti- pedig mind tudják az igazságot
de ők ebből élnek és majd hülyék lesznek elküldeni avval a pácienst hogy "hé ember ne csináltass mindig egyre erősebb szemüveget- nem tűnik fel hogy csak tovább romlik tőle a szemed?"
úgysem tudja helyreállítani a látásod, sőt még olykor rontja is, akkor meg minek költeni a pénzt, csak hogy egy eszköz segítségével máshol törjön a fény a szemedben?
"már hogy veszélyeztetném?!
mondom, hogy látok!!!!!!
az apróbetűket nem tudom elolvasni messziről. szerinted ez kire nézve olyan veszélyes???? "
2-es dioptriánál már nem csak az apró betűket nem látod, ezt nincs olyan h..lye aki beveszi.
"és ha nagyon szeretnéd tudni, azért nem használom, mert az élet minden területén csak zavar. sport, közlekedés, hobbik; de talán a legfontosabb, a munkám. kiskorom óta ez szeretnék lenni, de szemüvegeseket egyszerűen nem vesznek fel, mert nagyon veszélyes a munka, gyakran kerülünk közben élet-halál helyzetbe, és ha összetörik a szemüveg, belefúródnak a szemedbe a szilánkok-"
Te retardált hülye. Ha nem akarod máskor hordani akkor ne hordjad. Vezetéshez kell csak felvenned, pont lesz..rja mindenki, hogy festés meg kosarazás közben rajtad van.
Amúgy milyen munka az, ahová nem vesznek fel szemüveggel? Ilyen nincs. Sosem a szemüveg a kizáró ok, hanem az, hogy nem látsz Amúgy meg létezik a világon kontakt lencse is, egyáltalán nem veszélyes vagy bonyolult a használata, nekem is évek óta van. Ha fennáll a veszélye annak, hogy szilánk megy a szemedbe, akkor meg alapból kell hordanod védőszemüveget.
"ja és nem mellesleg még az eddiginél is rondább leszek szemüvegben- most biztos gyerekesnek gondolsz, talán az is vagyok, de nem akarok egyedül megöregedni, egy nyamvadt szemüveg miatt, mert rám sem néznek- "
100%-ig biztos voltam benne, hogy ez van a háttérben :D Már megint leálltam egy 16 évessel veszekedni a neten, köszönöm uram!
"belegondoltál már, hogy hányan élnek kéz és láb nélkül? ők mégis hogy boldogulnak? ha egy ilyen helyzetű ember életébe belegondolsz, már mindjárt nem is tűnik olyan vészesnek az a -2 es szem és az avval való élet
én ezt szoktam meg... nem gondolod hogy már kiderült volna, ha veszélyes lennék? biztos csak szerencsém volt, igaz?
ha valakinek állandóan fent van a szemüveg, és egyszer leveszi, na az tényleg nem fog látni, és veszélyessé válna
a szemed képes alkalmazkodni bármilyen helyzethez"
Igen b...szdmeg és hányan vezetnek autót kéz meg láb nélkül a nyelvükkel? Meg mi az a hülyeség, hogy hozzászokik a szemed a szemüveghez? Tudod mihez szokik hozzá a szemed azzal, hogy nem hordod? A hunyorgáshoz, folyamatos erőlködéshez. A szemed fókuszpontja a látóideged mögé esik, folyamatosan próbál a szemed akaratlanul is korrigálni. Előbb elfárad a szemed és sokkal jobban fog romlani.
"az állatoknak is romolhat a szeme- ha valamihez, akkor legalább hozzájuk értek- és mégsem kapnak látásjavító eszközt
és lám, nem szalasdnak neki a falnak, és képesek úgy leélni életüket, hogy ez semmiben sem akadályozza őket
az állatvilágban ha megvakulsz, max akkor válsz kiszolgáltatottá, és nem hiszem hogy az én -2es szememmel annyira veszélyes lennék "
És hány rövidlátó kecske vezet autót? Meg úgy amúgy, hány kecskét láttál már autót vezetni?
"az agyam folyamatosan dolgozik, hogy kijavítsa ezt a fénytörési hibát, ha pedig vmit nem látok teljesen tisztán, ő segít kipótolni a részleteket "
Az agyad azon dolgozik, hogy sz..r helyesírással ömlengjen az interneten. Nem tud az agyad korrigálni, egyedül a szemed tud átmenetileg valamelyest, de mint már írtam, ezzel hosszú távon kinyírod. Mikor voltál utoljára szemésznél? Én mennék a helyedben.
"ha pedig a szemüveget állandóan használod, jó eséllyel tovább romlik a szemed, az agyad nem dolgozik úgymond semmit, mivel "megkapja a készet" "
Igen b...szdmeg, a világ pár milliárd embere, aki jól lát, jobban teszi ha kiszúrja a szemét, mert nem dolgozik az agya, túl jó képet kap.
"ez egyébként szemorvosok véleménye+ a saját meggyőződésem, csak kár hogy sok orvos is a te véleményed népszerűsíti- pedig mind tudják az igazságot "
Egyetlen egy diplomás orvos nem fogja alátámasztani a h..lyeségeidet.
"de ők ebből élnek és majd hülyék lesznek elküldeni avval a pácienst hogy "hé ember ne csináltass mindig egyre erősebb szemüveget- nem tűnik fel hogy csak tovább romlik tőle a szemed?"
úgysem tudja helyreállítani a látásod, sőt még olykor rontja is, akkor meg minek költeni a pénzt, csak hogy egy eszköz segítségével máshol törjön a fény a szemedben?"
Igen, ebből élnek, nyilván, szemészek ezrei gyártják rendelés után a szemüveglencséket. Nem baj, vakoskodj csak, de remélem egyedül fogsz nekivágódni egy útszéli fának. Jó leszel szervdonornak.
hát köszönöm biztató szavaid!!! nagyra értékelem, hogy napokon keresztül vetted a fáradtságot hogy velem ily heves vitát folytass és mindeközben taníts is valamit! :)
nyilván ütközik a nézőpontunk a témában, de csak hogy tisztázzuk, tiszteletben tartom a véleményed. elvégre, unalmas is lenne a világ, ha mindenki egyformán gondolkodna, nem igaz? ;)
bármennyire is nem szeretem a szemüveget, természetesen viselni fogom vezetés közben, amennyiben az egészségügyi vizsgálatot végző orvos azt előírja. mégis ki szeretne szervdonor lenni? :/
úgyhogy azt javaslom, kössünk békét, és ne szaporítsuk tovább a szót ezen az oldalon. na, mit szólsz hozzá? :D
ui: már jócskán elmúltam 16. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!