Kerékpár lámpa nappal a táskában?
Napos időben általában nem rakom fel a lámpákat a biciklimre, inkább a táskámban hozom magammal. Bekapcsolni ilyenkor úgysincs értelme, csak feleslegesen rázkódnának menet közben.
Megbüntethet ezért a rendőr?
Elméletileg igen, mert kötelező felszerelés hiányzik a bicóról.
Gyakorlatilag viszont nálam vannak a lámpák, és amikor értelme van (borús időben és éjszaka), természetesen előveszem és bekapcsolom őket.
Első ezt a hülyeséget honnan szedted???
4-es: Azért, mert a KRESZ még mindig nem kerékpárosbarát, és a kerékpárosokat gyakran hagyja olyan dilemmába, hogy mit tegyenek, azt ami a szabályos, vagy azt, ami a VALÓBAN biztonságos / értelmes / kézenfekvő / hatékony.
Annak például rohadt sok értelme van, hogy a fényes nappal is kötelezően feltett, ezért pld szétrázódó / baleseteknek és lopásoknak kitett lámpákat éjszakára ne lehessen használni, vagy meg se legyen, a kerékpáros önhibáján kívül, holott megkímélni is lehetett volna akkorra, amikor kellene.
#4, azt hiszem, viszonylag rendesen állok hozzá, mind a balesetveszélyt, mind a büntetést igyekszem kerülni. Valaki mindkettőre csak a vállát vonogatja.
Társadalmi berendezkedésünk olyan, hogy életünk apró részleteit is előírások szabályozzák.
Lehet, hogy te mindet kivétel nélkül ismered és be is tartod, beleértve azokat is, amik százéves lemaradásban vannak, vagy épp ütik egymást... várjunk, lehetetlen, hogy ezeket is betartsd.
2-es linkje szerint tavaly még együtt kapcsolható első és hátsó lámpa kellett a kerékpárra (amúgy őskor, de tényleg...). A te bringád ennek megfelelt?
ez a kérdés engem is érdekelne. éni is igy hordom, mivel kis egyszerüen levehető lámpám és villogóm van. sajnos nekem is volt hogy itthon hagytam.
első és hátsó fényvisszaverő prizmád legyen mindenképp, ha lámpa nincs i fent. bár gondolkodom hogy veszek olyat, amiben eleve van prizma, és több csavar is rögzíti, hogy rajtahagyhassam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!